Gönderen Konu: NBA 2K6 (X-Box)  (Okunma sayısı 477 defa)

Çevrimdışı Force23

  • 1. SINIF ÜYE
  • *****
  • İleti: 32.652
  • Puan 334
  • Cinsiyet: Bay
  • !!ƒяєєѕтуℓєя!!
    • Profili Görüntüle
NBA 2K6 (X-Box)
« : 02 Ağustos 2007, 23:06:33 »
’Staples Centar’da maçın bitimine on saniye kaldı sevgili seyirciler. Son hücümdan eli boş dönen Sixers, Lakers’ı durdurmak zorunda. Koç Phil Jackson son mola hakkını kullanarak, takımına son bilgilerini vermekle meşgul. Evet mola süresi bitti, sevgili seyirciler. Lakers seride durumu berabere yapabilecek mi, yoksa Sixers iki farklı üstünlüğü ele geçirip evine çok rahat mı dönecek? Bütün bu soruların cevaplarını az sonra alacağız. Lakers maça yandan başlayacak. Topu kenardan Lamar Odom sokacak. Karşısındaki Kyle Korver ona engel olmaya çalışıyor. Odom topu Kobe’ye geçirdi, karşısında İverson... Bakalım ne olacak sevgili seyirciler? Evet son sekiz saniye. Kobe, Iverson’a sırtını dayadı. Saniyeler tükeniyor. Kobe aniden döndü, inanılmaz bir hareket, son üç saniye şutunu çıkardı. Salonda çıt yok. Top gidiyor ve basket! İnanılmaz, inanılmaz. Kobe Bryant... son saniyelerin adamı, gene yapacağını yaptı. Maçı uzatmaya götürdü. Iverson ve ekibinin yıkıldıkları an... Staples Centar’da yer yerinden oynuyor. İşte NBA bu, basketbol bu.’’ Okuduğunuz cümleler NBA TV’den ya da Murat Kosova’dan alıntı değildir. Son günlerde oynadığım bir basketbol oyunu karşısında ağzımdan dökülen cümlelerdir. Televizyon karşısında kan çanağına dönmüş gözlerim ve bütün vücüdumun havuza girmiş gibi terlemesine yol açan bu yapımın adı NBA2k6..

İncelememize geçmeden önce seri hakkında biraz bilgi verelim. NBA2k serisi aynen EA Sports’un Live serisi gibi, biz fanatiklerin NBA diye bildiğimiz ‘’National Basketball Assocition’’ dünyasına girmemizi sağlayan bir seri. Live kadar eski olmayan bu yapımla tanışmam Dreamcast’de olmuştu. O zaman NBA Live’dan başka oynadığım bir oyun yoktu. Zaten Live’dan başka elle tutulur bir basketbol yapımı da yoktu. Sanırım 2000 yılıydı, Dreamcast daha vefat etmemişti(rest in peace). Bütün günümü Sega’nın bu küçük konsolunun başında geçiriyordum. NBA2k ile tanışmam ve başından aylarca kalkamamam da bu günlere denk gelir. Live’dan sıkılan benliğim NBA2k’e resmen tutulmuştu. Okuldan gelir gelmez akşama kadar televiyonun başından kalkamıyor, bu nedenle notlarımın da düşmesine sebep oluyordum. Peki bu kadar özel olan neydi benim için? Hemen cevap vermem gerekirse oynananabirlik ve buna bağlı olarak gerçekçilik diyebilirim. NBA Live’ın o düz ve sıradan oynanabirliğinden sonra beni ekrana kitleyen bu yapım bir devrim niteliğindeydi. Uzun bir süre NBA2k benim vazgeçilmezim oldu. Seri devam ederek sürekli kendini geliştirmeye başladı. Basketbolu ve NBA’yi çok seven biri olarak bu seriyi sürekli takip etmeye çalıştım. Çünkü aradığım heyecan bu serideydi. EA Sports belki de ilk defa karşısında ciddi bir rakip buluyordu. Visual Concepts adındaki firma, yarattığı bu şaheser ile EA Sports’a kafa tutuyordu. Bu yazımda hem size NBA tarihiyle ilgili küçük bilgiler verip, hem de serinin son ve bana göre şu anda piyasada olan en iyi basketbol simülasyonu, NBA2k6’i tanıtmaya çalışacağım.

Oyunumuz gayet iyi hazırlanmış ve tamamen gerçek NBA maçlarından oluşan bir demo ile açılıyor. Demo’da yıldızların birbirinden güzel smaç ve hareketlerini görebiliyoruz. Zaten açılıştaki bu görsel zenginliğin verdiği haz ile başlamak daha eğlenceli ve heyacanlı oluyor. Demo’nun bitmesinden sonra karşımıza klasik menü ekranı çıkıyor. Burada sırasıyla Quick Game, Game Modes, Options, Features, Extras, Load&Save ve Xbox Live adı altında bölümlere ayrılmış seçenekleri görüyoruz. Bunları sırayla inceleyecek olursak Quick Game adından da anlaşılacağı gibi yapıma alışmak için kullanabileceğimiz bölüm. Burada fazla bir ayar yapmadan hem kendi oynayacağımız takımı belirleyip, daha sonra da rakip takımı belirliyoruz. Maça başlamadan önce ayarlayacağımız zorluk seviyesine göre hava atışına çıkıyoruz..
Only God Can Judge Me !!
They''ll Never Take Me Alive