Gönderen Konu: Metal Gear Solid 2: Sons of Liberty (Playstation 2)  (Okunma sayısı 402 defa)

Çevrimdışı Force23

  • 1. SINIF ÜYE
  • *****
  • İleti: 32.652
  • Puan 334
  • Cinsiyet: Bay
  • !!ƒяєєѕтуℓєя!!
    • Profili Görüntüle
Metal Gear Solid 2: Sons of Liberty (Playstation 2)
« : 02 Ağustos 2007, 22:57:42 »
A Hideo Kojima Game

Metal Gear Solid çıktığı 1998 senesinde tüm PlayStation oyuncularını etkileyici senaryosu ve diğer üstün özellikleriyle kendine hayran bırakmıştı. Öyleki oyunu oynadıkça senaryo o kadar ilginçleşiyorduki, bir sonraki adımda neler olabileceğini tahmin bile edemiyordunuz. Metal Gear Solid'in bu kadar ilgi görmesi ve PlayStation'ın en iyi oyunlarının başında yer almasından sonra Konami, PC oyuncularının bile hayranlıkla baktığı bu oyunu PC için de uyarladı. Oyunun PC versiyonu PlayStation versiyonundan birebir çevrilmesinden dolayı grafik kalitesi bakımından diğer oyunların gerisinde kalsada, diğer özellikleriyle bu açığı kapadı ve yine büyük bir ilgi gördü.

Sons of Liberty

Aradan geçen uzun zaman sonunda nihayet ilk oyunun devamı olan Sons of Liberty, PlayStation 2 için piyasaya sürüldü. PS2'nin çıkması beklenen oyunlar listesinde en üst sırada bulunan MGS 2: Sons of Liberty, bir çok konsol oyuncusunun da PS2'yi seçmesindeki başlıca nedenlerden. Hatta sırf bu oyun için PS2 alanlar bile var. Açıkçası bu ilgiyi de fazlasıyla hakediyor Sons of Liberty. Çünkü oyunu oynamaya başladığınız ilk dakikalardan itibaren MGS sizi kendine bağlamayı başarıyor.

Oynayanlar bilirler, PSX'teki ilk oyunda iki farklı son bulunuyordu. Bu sonlardan birinde Meryl ölüyor, bir diğerinde ise kurtuluyordu. Sons of Liberty ise Meryl'ın öldüğü senaryoyu izliyor. Oyun yağmurlu bir gecede Snake'in George Washington Köprüsü'ndeyken, hemen köprünün altından geçen, içinde Metal Gear'ın yeni tipi olan RAY'in bulunduğu dev bir tankere sızmasını gösteren görüntülerle başlıyor. Aynı zamanda Snake'in yanı sıra önceki oyundan hatırlayacağınız Revolver Ocelot ve emrindeki Rus birlikleri de Metal Gear RAY'i kaçırmak için tankere operasyon düzenliyorlar. Revolver Ocelot'un bundaki amacı da tabiki RAY'in seri üretimini yapıp dünyanın başına bela olabilmek. İşte hikayenin giriş kısmı bu şekilde. Tabi ki oyunda ilerledikçe senaryo inanılmaz bir şekilde işleyip çok karmaşık ve etkileyici bir hal alıyor. Önceki oyunda da olduğu gibi hiç beklemediğiniz durumlarda beklemediğiniz olaylar olabiliyor? Ayrıca Snake ve Ocelot'un dışında ilk oyunda da olan bazı sürpriz karakterler de(¿) yine bu macerada karşınıza çıkacak.

Sons of Liberty'deki yeniliklerden ilki Raiden isimli yeni oynanabilir karakter. Hatta öyleki oyun büyük oranda Raiden'ın üstüne odaklanmış. Aslında Snake oyun boyunca senaryoda fazlasıyla olmasına rağmen, oyunun büyük bölümünü Raiden'la oynamanız ben dahil bir çok MGS hayranında hayal kırıklığı yarattı (Bu da Snake'e olan hayranlığımızdan olsa gerek!). Gerçi bu öyle pek sorun edilecek bir şey değil. Çünkü oyundaki yenilik ve gelişmeleri görünce Metal Gear Solid'e bir kez daha hayran kalacaksınız...

PS2'de görebileceğiniz en iyi grafikler!

Oyunda gözünüze çarpacak olan ilk şey, PS2'de başka hiç bir oyunda rastlayamayacağınız harika grafikler. En ince detayına kadar düşünülen grafikler gerçekten ağzınızı açık bırakacak cinsten. Karakter animasyonları, çevre tasarım ve dizaynları, dahası oyunda görsellik adına ne varsa hepsi mükemmel. Yani oyunda öyle detaylara yer verilmiş ki, mesela içki şişelerinin dizili olduğu bir barla karşılaşıyorsunuz. Şişelere ateş ederseniz, şişeler atış yaptığınız noktaya göre kırılıyorlar. Veya gıda bölümündeyken orada bulunan meyvelere vurursanız, meyveler parçalanıp etrafa saçılıyorlar. Aynı şekilde çevredeki yangın söndürme tüplerini patlatıp düşmanlarınızı şaşırtabilir ya da belli noktalardaki lazer ışınlarını ortaya çıkartabilirsiniz. Yani oyunun tamamında olmasada belli yerlerde çevre dekora zarar verebilmeniz sağlanmış.

Bunların dışında oyunda kullanılan yağmur, su, ışık ve rüzgar gibi atmosferik efektler oyuna çok iyi yansıtılmış. Ayrıca bunun karakterler üzerindeki etkisi de düşünülerek oyuna farklı bir hava kazandırılmış. Dolayısıyla Snake'in bandanası rüzgarda dalgalanıyor, aynı şekilde yağmurda ıslandıktan sonra kuru bir yere geçerseniz, bir süreliğine daha üzerinizden sular damlamaya devam ediyor.

Görsellik o kadar iyiki, karakterlerin suratlarına baktığınızda o an ki duygularını anlayabiliyorsunuz!

Oyun içi grafiklerin haricinde çok sık karşılaşacağınız ara geçiş videoları da PS2'de görebileceklerinizin en iyilerinden. Özellikle bu videolarda karakterlerin yüz hareketlerine bile fazlasıyla dikkat edilerek, karakterlerin o anki duyguları çok gerçekçi bir biçimde suratlarına yansıtılmış. Bunun en iyi örneklerinden biri de Snake'in Metal Gear RAY'in fotoğraflarını çekmeye çalıştığı sırada eğer hata yaparsanız, onlarca askerin bir anda sizi farketmeleri karşısında Snake'in suratında beliren yüz ifadesi. Bu, o kadar iyi yapılmış ki, Snake'in suratından tedirginlik ve korkuyu okuyabiliyorsunuz. Anlayacağınız her şey kusursuza yakın.

Dahası da var...

Oyundaki hareketli kamera çok iyi bir şekilde işleyerek, oyunu baş rolünü sizin oynadığınız bir film havasına sokuyor. Oyunun oynanış biçimi de yine önceki oyunla birbirine çok benziyor. Görevlerde her zamanki gibi gizlilik çok önemli bir yer tutuyor, fakat silahlı çatışmalara da oyunda bolca yer verilmiş. Tabi ki oynanış önceki oyunla tamamen aynı değil. Artık karakterlerimizin çok daha fazla çeşitte hareket kabiliyet ve özellikleri var.

Yüksek parmaklık benzeri yerlere tutunup aşağı sarkma, yerde yuvarlanma, duvar köşelerinden kafanızı uzatıp koridorlara bakabilme ya da yine duvar köşelerinden bir anda çıkıp ateş edip tekrar duvarın arkasına saklanabilme bu hareketlerden bazıları...
Only God Can Judge Me !!
They''ll Never Take Me Alive