Gönderen Konu: Medal of Honor: Spearhead (PC)  (Okunma sayısı 422 defa)

Çevrimdışı Force23

  • 1. SINIF ÜYE
  • *****
  • İleti: 32.652
  • Puan 334
  • Cinsiyet: Bay
  • !!ƒяєєѕтуℓєя!!
    • Profili Görüntüle
Medal of Honor: Spearhead (PC)
« : 02 Ağustos 2007, 22:45:38 »
Çıktığı ilk günden piyasaya damgasını vuran Medal of Honor: Allied Assault, 2. Dünya Savaşı konulu oyunlar ve FPS tutkunları için adeta altın değerindeydi. Oyunun başındaki demodan, ta en sonuna kadar aynı zevkle oynadığım ender FPS'lardan biriydi MoH. Müzikleri, brifing'lerde gösterilen resimleri, grafikleri, sesleri, kısaca herşeyi ile beni ve benim gibi birçok kişiyi etkilemişti. Oyunda canlandırdığımız Lt.Powell ile girmediğimiz çatışma, patlatmadığımız tank ve gizlice sızmadığımız Alman üssü kalmamıştı. Hele o Omaha Çıkartması bölümü yok muydu, ilk defa orada savaşın ne kadar vahşi ve acımasız birşey olduğunu anladım. Daha yeni gazi olmuş, silahlarımızı bırakmıştık ki kumanda üssünden bize yeni bir görev geldi. Bu görevin adı ise Medal of Honor: Allied Assault Spearhead.

Bu sefer oyun savaşın sıcak yıllarında değil, aksine bitmesine 1 yıl kala başlıyor. Bunu duyunca bölümlerin sıkıcı olduğunu düşünmüş olabilirsiniz, ancak tam tersine tarihe altın harflerle yazılmış savaşlara katılacağınızı unutmayın. Operation Overlord'un arka hatlarından, Battle of the Bulge'a kadar tam 9 adet yeni görev mevcut. Bunların içinde Almanların başkenti olan Berlin için yapılan savaşta var. Kulağa çok hoş geliyor. Oyunda sadece Amerikalılar ve Almanların olması biraz sade gelmiş olmalı ki, yapımcılar İngiliz ve Rus askerleride oyuna eklemişler. Bu yeni birlikler ile beraber yeni silahların gelmesi de kaçınılmaz bir durum. Bu silahlar ise İngiliz Enfield MK1, Sten Submachine gun, duman bombaları ve Rus PPSh-41 SMG'lar gibi savaşın kazanılmasında büyük emekleri olan silahlar.

Oyuna yine takım ruhu hakim. Yani MoH:AA'da olduğu gibi yine takım olarak savaşacağız ama bu sefer İngiliz ve Ruslarla kafa kafaya vererek. Herşeyi ile güzel olan Medal of Honor'ın tek eksik yanı multiplayer kısmı idi. Bunu fark eden yapımcılar kolları sıvamış ve tam 12 adet yeni harita, yeni oyuncu modelleri ve yeni bir oyun tarzı eklemişler. Bu sefer multiplayer oynamak çok daha zevkli olmuş.

Spearhead MoH için bir eklenti olduğu için grafiklerde hiç bir değişiklik yok. Oyunda kullanılan Quake III motoru zaten bu tip bir oyun için fazlasıyla güçlü bir motor. Yeni oyuncu ve silah modelleri kendinden söz ettirmeyi beceriyor. Yanlız bu söz ettirmeden kastım pek iyi anlamda değil. Yeni modelleri güzel olmasına güzel de, öncekilere göre çok karışık olmuş. Yüzlerdeki siyah boyalar ve kıyafetlerindeki kamulfaj yaprakları ne yazık ki göz yoruyor. Hele bir de en düşük konfigürasyonda oynuyorsanız işiniz zor. Silah modellerine gelince, kimisi güzel olmuş, kimisi ise biraz kaba ama olsun. Siz hiç kusursuz oyun gördünüz mü? Haritalar ise tek kelime ile şahane. Gerçeğini görmüş gibi oluyorsunuz yani.
Only God Can Judge Me !!
They''ll Never Take Me Alive