Gönderen Konu: Marvel: Ultimate Alliance (PC)  (Okunma sayısı 461 defa)

Çevrimdışı Force23

  • 1. SINIF ÜYE
  • *****
  • İleti: 32.652
  • Puan 334
  • Cinsiyet: Bay
  • !!ƒяєєѕтуℓєя!!
    • Profili Görüntüle
Marvel: Ultimate Alliance (PC)
« : 02 Ağustos 2007, 22:44:39 »
Bundan seneler önceydi. O zamanlar daha ortaokuldaydım, oturduğum yerde “Kitapçılar Çarşısı” diye bir yer vardı. Karşılıklı tezgâhlara konulmuş kitaplar hep satılırdı. Arada kaset satan bir iki satıcı bulunurdu. Ancak kitapçıların sonunda ilgi çekici iki tezgah vardı. Bir tanesinde o dönemin metal gruplarının kasetlerini ve fanzinleri satar, diğer kısımda ise çizgi roman satan biri vardı. İllaki hafta sonları bu iki yere bakardım. Kafama göre kaset veya çizgi roman alırdım. Eskiden Alfa Yayınları birçok ünlü karakterin maceralarını yayınlardı. Örümcek Adam, Fantastik Dörtlü, Gümüş Kayakçı, ROM, Süpermen, Thor gibi daha birçoğunu bulurdum. O zaman yayınlanan bu çizgi romanların çoğunu alıp, koleksiyon yapmıştım. Halen koleksiyonum bir köşede durur arada sırada bir bakarım içine. İşte Kitapçılar Çarşısı’ndan şuanda elimde kalanlar bunlar oldu. Sonra çarşının yerini değiştirdiler. Yer değişince birçok kimse dağıldı ve eski ortam kalmadı.

Güç

Çizgi roman ve çizgi roman karakterleri. Bu karakterlerin oyunları her daim karşımıza çıktı ve çıkacaktır da. Bunun olmaması kaçınılmaz bir olay. Zaten olmasaydı, cidden ters bir şeyler var demekti. Süper kahramanların oyunlarını oynamışsınızdır. Ancak içinde birden fazla tanıdık ve ünlü kahramanlar olan yapım hangisidir? Cevap Marvel: Ultimate Alliance. Birçok güzel FPS oyununu bizlere kazandıran ve Id Software’in kanka şirketi Raven, X-Men Legends’tan sonra karşımıza Marvel: Ultimate Alliance ile çıkıyor. Legends’ta oldukça güzel bir iş yapan Raven Software, bu projesinde de ıska geçmemiş. Gerçi Raven’nın şu zamana kadar yamuk bir oyununu da görmedim.

Marvel dünyasına adım attığımız gibi Dr.Doom’un hain planlarını direk olarak öğreniyoruz. Doom, tüm dünyayı bırakın evreni bile tehdit ederken; bizde Fury’nin kurduğu iyiler konseyinde yerimizi alıyoruz. Aslında almıyoruz, yönetiyoruz. Yapım içinde dört adet kahramanı himayemiz altına bırakıp, önünüze geleni kesip biçin diyorlar. Dört kişilik bir takımımız var. Bu takımda birçok ünlü Marvel kahramanı bulunuyor. Takımımızı bu ünlü karakterler arasından oluşturuyoruz. İstersek bozup yenisini de yapabiliyoruz. Oyuna ilk olarak Thor, Wolverine, Kaptan Amerika ve Örümcek Adam dörtlüsüyle başlayacaksınız. Ancak endişelenmeyin, karakterleri değiştirme imkanımız olacak. Fakat bunu belirli yerlerde yapabiliyoruz. İşaretli olan yere geldiğimizde hem oyunu kaydetmeyi hem de takımımızı yedeklerle değiştirebiliriz.

Hazır olanlar ve olmayanlar

Karakter değişiminin hazır olanları var. Mesela Fantastik Dörtlü veya X-Men gibi yapılmış olanlardan alabilir veya oyuna ilk başladığınızdaki gibi kokteyl bir kahraman grubu yapabilirsiniz. Ancak alacağınız karakterlerin gücüne ve cinsine göre ekstra bonuslar olabiliyor. Mesela Storm, Ms. Marvel, Thor ve Human Torch (Ateş Adam, küçüklüğümden beridir öyle biliyorum) dörtlüsünü aldınız. Hemen “Air Style” bonusu verip, sağlığa %15 artırma yapıyor. Olmadı, sadece kadınlardan oluşan bir ekip yaptınız. Farklı bir bonus alırsınız. Güçlere ve cinse göre, artılar olabiliyor. Ayrıca kapalı karakterlerde var. Oynadıkça Ghost Rider, Silver Surfer gibi kapalı bulunan karakterler açılıyor.

Yapım oldukça kolay. Aslında Diablo oynayanlar hemen kapacaktır, çünkü Marvel bir Hack’n Slash oyunu. Yapmamız gereken karşımıza çıkan düşmanları halletmek ve ilerleyip görevi yapmak. Düşman öldürdükçe deneyim puanı kazanmak, karakterlerimizin yeteneklerini arttırmak, yeni yetenekleri açtırmak sonra bunları kullanmak vs vs… diye bildiğimiz klasik döngüde gidiyor. Her karakterin farklı güçleri var (Zaten farklı olacak!). En başlarda açık olmayan özel güçler, oyunda ilerledikçe deneyim puanı kazanıp yatırdıkça açılıyor. Bu yüzden her kahramanın bir kere olsun oynanış tadına varmak isteyeceksiniz. Bende öyle bir durum yarattı.

Ekstra ekstra

Sadece güç veya özel hareketler değil. Yapım içinde her karakterin farklı giysisi bulunuyor. Üç adetçik olan bu kostümler zamanla açılıyor. Ancak dikkat etmek lazım, hangi karakterle haşır neşir olduysanız, onunkiler açılıyor. Çizgi romanlarda okurdum, süper kahramanların giysileri genelde özel olurdu. Mesela Süpermen’nin pelerininin sıcaklığı emmesi gibi bir özelliği vardı. Aynı kural Marvel: Ultimate Alliance içinde geçerli.
Only God Can Judge Me !!
They''ll Never Take Me Alive