Gönderen Konu: Madagascar (PC)  (Okunma sayısı 489 defa)

Çevrimdışı Force23

  • 1. SINIF ÜYE
  • *****
  • İleti: 32.652
  • Puan 334
  • Cinsiyet: Bay
  • !!ƒяєєѕтуℓєя!!
    • Profili Görüntüle
Madagascar (PC)
« : 02 Ağustos 2007, 22:38:20 »
Son zamanlarda bende bir animasyon film merakı başladı gidiyor. Film CD’si kiralayan bir dükkan da yakında olunca her akşam bir tane güzel film seyreder oldum; önceden seyredemediğim bütün animasyonların da keyfine varıyorum böylelikle. Shrek, Kayıp Balık Nemo, Oyuncak Hikayesi, İnanılmaz Aile, Köpekbalığı Hikayesi, Pokemon ve birkaç tanesi daha var şimdi aklıma gelmeyen. Ve işte tam da bu esnada sinemalarda gösterime girdi Madagascar. Bunun VCD’ye çıkmasını beklemeyip kesinlikle sinemada izlemeliydim ve öyle de yaptım. Bir grup anaokulu çocuğu ve başlarındaki öğretmen abla eşliğinde seyrettim bütün filmi; salonun geri kalanı bomboştu!

Aslan Alex, Zebra Marty

Oyuna geçmeden önce film hakkındaki görüşlerimi ve filmin hikâyesinden kısaca bahsetmeme izin verin; zira film görsel olarak çok sevimli ve konu da inanılmaz eğlenceli; seslendirmelere diyecek bir şey zaten bulamıyorum. Filmimizin konusu New York hayvanat bahçesinden kaçan bir grup hayvanın üzerine kurulu. Filmdeki kahramanlarımızdan olan Marty (Zebra olur kendileri), New York Şehrinin keşmekeşliğinden iyiden iyiye sıkılmaya başlamıştır ve ondan ziyade doğal yaşam alanını fazlasıyla özlemiştir. Hayvanat bahçesinden kaçmak isteyen bir grup penguenin aklına uyarak şehri birbirine katar ve daha sonrasında onu aramaya kalkan diğer arkadaşları Alex, Melman ve Gloria ile beraber devasa bir gemi kaçıran(?) penguenlerin Alaska’ya gitmek istemelerine rağmen kazara kendilerini Afika’nın Madagaskar adasında bulmalarına kadar süren absürt ve komik maceralarına başlarlar.

İşte oyun da buna uygun bir senaryoyla ilerliyor ve oyunun bu özelliği en büyük artısını oluşturuyor. Oyun boyunca film sırasında karşılaştığımız bütün kahramanları kontrol etme şansına sahibiz. Aslan Alex’ten işgüzar penguenlere kadar hepsiyle çeşitli bölümlerde farklı engelleri aşmak için beraber oluyoruz. Her kahramanın kendine has bir saldırı tekniği var. Örneğin Marty bir zebra olduğu için düşmanına doğru çifte atabiliyor, Alex kükrüyor, Gloria yerde yuvarlanıyor ve Melman ise helikopter gibi dönerek etrafındakilerden kurtulabiliyor. Buna rağmen her kahramanın oyuna başladığınızda hiçbir gücü bulunmuyor, siz etraftaki puanları topladıkça yeni yeni teknikler öğreniyorsunuz ve bunları oyun boyunca farklı yerlerde kullanarak bölümleri geçmeye çalışıyorsunuz.

Su aygırı Gloria, Zürafa Melman

Güzel bir platform/aksiyon olan Madagascar’ın ilk bölümü kontrollere alışmanız üzerine kurulu ve karakterlerin eğlenceli tiplemeleri ile bütün bunlar birleşerek daha birinci bölümden itibaren eğlence start alıyor. Zaten oyunun asıl hedef kitlesi çocuklar olduğu için temel kontroller de epey basit. Klavyenin W,A,S,D tuşları ve fare’den başka bir şeye ihtiyacınız yok. Özel hareketleri yapabilmeniz için ise bazen bir tuşa uzun basmanız veya aynı tuşa birkaç defa basarak kombo yapmanız lazım; fakat dediğim gibi, bunların tamamı hiç de zor değil.

Bölümleri geçmeniz için sizden istenen şeyler arasında etraftaki simgeleri toplamak veya bir yerde gizlenmiş olan anahtarı bulmak yer alıyor. Oyun sırasında altyazıların olmayışı küçük oyun severler için sorun yaratabilir(sorun yaratabilir mi? çocuk İngilizceyi bilmiyorsa altyazılar olsa ne olur, olmasa ne olur Allah aşkına Erdem,,, şaşırma yaaa!); zira neler yapmanız gerektiği size sözlerle anlatılıyor. Bölüm geçmeniz için gereken simgelerin yanı sıra maymun kafaları olarak görünen simgeler de gözünüze ilişecektir. Bunlar bir nevi para olarak oyunda yer alıyor diyebiliriz. Bu sayede oyunun mönüsünden çeşitli eklentileri satın alabiliyorsunuz.

Tebrikler Dreamworks, Bravo Activision

Shrek serisi ve Köpekbalığı Hikâyesi’nin yapımcıları Dreamworks’ten muhteşem bir animasyon filmi ve bunun oyuna uyarlanışı da çok başarılı. Eğer küçük yaşta bir tanıdığınız varsa bu oyunu ona kesinlikle bir şekilde oynatmalısınız. Fazlasıyla beğeneceği kesin. Ama şuna da dikkat etmeniz lazım ki; oyun, sadece küçük yaştaki kullanıcılara hitap ediyor. Tabii ki denemek isterseniz kaçırmayın ve eğer bu oyuna fırsat yaratırsanız sizin kazancınıza olacağını da belirtmeden geçmemeliyim. Ne müthiş grafikler veya ses, ne de alıştığınız kalitede bir oyunun yapısı var Madagascar’da. Ama zevkli bir oyun ve Tek CD olması da büyük bir avantajı. Filmini seyredin ve oyununu ise oynayın.
Only God Can Judge Me !!
They''ll Never Take Me Alive