Gönderen Konu: Lands of Lore 3  (Okunma sayısı 664 defa)

Çevrimdışı melih123

  • 1. SINIF ÜYE
  • *****
  • İleti: 12.490
  • Puan 2352
  • Cinsiyet: Bay
    • MSN Messenger - steve_melih@hotmail.com
    • Profili Görüntüle
Lands of Lore 3
« : 30 Aralık 2007, 21:56:51 »
Pek fazla tutulmayan Lands of Lore 2: Guardians of Destiny’nin devamı sanki daha iyi gibi


 
“Bundan daha kötü ne olabilir ki?” dediğinizde herşeyin yüzde 1500 daha iğrençleştiği hiç dikkatinizi çekti mi? Kralın gayrimeşru oğlu, yarı Draconoid Copper, babası ve erkek kardeşleri ile gittiği av partisi zehir olmuştu. Tahtın varisi olduğu halde beş parasız, Gladstone’un varoşlarında yaşamakta olan Copper’ın tek istediği babası ile biraz olsun vakit geçirebilmekti. Sürekli üvey abilerinin alay ve aşağılamalarına maruz kalırken, birden bire abilerinin sahip olduğu en küçük sorun haline gelmesine neden olan olaylar başlar. Nereden geldiği belli olmayan cehennem köpekleri hem üvey kardeşlerini hem de babasını parçalar. Copper kaçmayı başarır ama bir parçasını geride bırakmak zorunda kalır: Ruhunu. Artık her şey anlamsızlaşmıştır onun için. Kraliyet büyücüsü Copper’ı geçici bir süre hayatta tutacak bir büyü yapar ama şiddetli bir şok geçirirse ölecektir. Hayatını geri almak, ailesini parçalayan yaratıkların kaynağını bulmak ve Gladstone’u büyük bir felaketten kurtarmak artık tek amacı olan Copper, yine beş parasız ve ailesinin katil zanlısı olarak bilmediği bir dünyaya atılır.

Lands of Lore 3’te de birinci oyundaki gibi sabit bir karakterle başlıyorsunuz. Yani isteğiniz doğrultusunda bir karakteri baştan yaratmanız mümkün değil. Ama oyuna entegre edilen yeni lonca(guild) sistemi sayesinde karakterinizin nasıl bir şekil alacağına siz karar veriyorsunuz. Katılabileceğiniz dört farklı lonca var: Savaşçılar, büyücüler, rahipler ve hırsızlar. Bu loncalara katılmak size birçok avantaj sağlıyor. Üyesi olduğunuz loncalar size çeşitli görevler veriyorlar ama bunları illa da yapmak zorunda değilsiniz. Ama verilen görevleri başarmanız, karakterinizin gelişimi hızlanıyor. Ayrıca, loncaların her şehirde dükkanları ve faydalanabileceğiniz hanları, tavernaları var. Eğer üyesi iseniz buralara gidip “Aha ben geldim” dediğinizde bütün avantajlardan faydalanabiliyorsunuz. Loncalara katıldığınızda size farklı özellikler kazandırıyorlar. Hırsızlara katılırsanız, kilitleri açma, hırsızlık ve arkadan bıçaklama gibi yeteneklere sahip olurken rahiplere katılınca iyileştirici büyüler, farklı bitkileri tanıma gibi özellikler kazanıyorsunuz. Bu sayede istediğiniz loncalara üye olarak karakterinizi savaşçı-büyücü veya büyücü-hırsız olarak geliştirebiliyorsunuz. Tabii bu durumda bütün loncalara katılmak isteyeceksiniz. Şunu unutmayın ki eğer tek bir loncaya üye olursanız yetenekleriniz çok daha hızlı gelişecektir ama birkaç loncaya birden katılırsanız, kazanacağınız tecrübe puanları bunların arasında paylaştırılacak ve gelişiminiz yavaşlayacaktır. Bu arada, oyunda tecrübe puanı sistemi var ama seviye (level) atlamak gibi bir şey mevzubahis değil. Karakteriniz her savaştan, her başarılı görevden sonra giderek güçleniyor. Bence seviye atlamak için deli gibi düşman kesmektense böyle bir sistem çok daha mantıklı.

Ne yazık ki Guardians of Destiny’de bulunan eksikliklerin bir kısmı Lands of Lore 3 te de bulunuyor. En büyük problem oyunun kontrolleri. Kesinlikle çok zor ve kullanışsız bir klavye yerleşimi var oyunun. Kendi gözünüzden oynanan oyunları ben hep klavye-mouse karışımı ile oynarım ama Lands of Lore 3’te tam olarak rahat edebileceğim şekilde tuşları ayarlayana kadar canım çıktı. Ama sonunda başardım. Biraz uğraşarak verimli bir klavye-fare kombinasyonu sağlayabilirsiniz. Tabii bunu programcıların baştan düşünüp daha düzgün bir arabirim tasarlamaları gerekirdi diye düşünüyorum.
Lands of Lore 3’ü oynarken resmen eski günlere, o güzel kasetli Commodore 64 günlerine geri döndüm. Neden? Çünkü bir mekandan diğerine geçerken CD değiştirmekten canım çıktı, gına geldi, baydı. Birbirine yakın bölümleri aynı CD üzerinde tutmak o kadar da zor olmasa gerek. Ayrıca, oyunun yükleme süreleri de biraz uzun, özellikle ilk kurulum süresi. Ama kurulum sırasında Gladstone’un geçmişi hakkında bir hikaye anlatılıyor, belki farkında olmadan yapılmış bir şey ama, bu hikaye Lands of Lore dünyasında şimdiye kadar eksik kalan bir yönü tamamlıyor: Atmosfer.

Lands of Lore 3, önceki oyundaki büyük hataların düzeltilmesi ve oldukça kullanışlı yeni özelliklerin eklenmesi sayesinde oldukça çekici hale gelmiş. Su katıksız bir FRP değil, adventure öğeleri zaman zaman ağır basıyor ama bu oyunun zevkli oynanışından bir şey eksiltmiyor. Şu sıralarda zengin içerikli, sizi uzun süre oyalayacak (oyunu takılmadan bitirmek için 80-100 saat gerekiyor) bir oyun istiyorsanız Lands of Lore 3’ü alın.

Çevrimdışı Hamza

  • Osc Kurucu
  • 1. SINIF ÜYE
  • ********
  • İleti: 161.412
  • Puan 13008
  • Cinsiyet: Bay
  • Dünyanın En Çok Mesaj Gönderen Üyesi :))
    • Profili Görüntüle
    • Hosting
Lands of Lore 3
« Yanıtla #1 : 27 Ocak 2008, 16:31:10 »
Paylaşim için Sağol