Gönderen Konu: King Of Fighter Extreme (n-Gage)  (Okunma sayısı 432 defa)

Çevrimdışı Force23

  • 1. SINIF ÜYE
  • *****
  • İleti: 32.652
  • Puan 334
  • Cinsiyet: Bay
  • !!ƒяєєѕтуℓєя!!
    • Profili Görüntüle
King Of Fighter Extreme (n-Gage)
« : 02 Ağustos 2007, 22:29:07 »
N-gage oyunlarının çıkışı bu aralar yavaşlasa da, hala akıllara kazınmış yapımları piyasa da mevcut. Bunlardan birisi olan KOF (King Of Figther EX) Atari salonlarından alınıp, direk telefona monte edilmiş durumda bizleri bekliyor. Snk Kof’un bu kadar sükse getireceğini tahmin etmemişti. İlk temellerinin 1993 yılında atılan Kof’un, 2001’e kadar göstermiş olduğu başarılar ve beğeniler oyun üreticilerini memnun etti herhalde ki şu an kendini N-Gage’nin içinde buldu.

Oyun aynı atari salonlarındaki gibi oynanıyor ve N-Gage’nin 8 yönlü kumandasıyla çok rahat kullanılıyor. Tuşlara bakıldığında, 2 yardımcı çağırma, 3 küçük tekme, 4 küçük yumruk, 5 büyük yumruk, 6 içinden geçme ya da savunma, 7 küçük tekme, 8 büyük tekme, 9 max tuşu, 0 ise dalga geçme yani adamı kendine çekme. Tuşların özellikleri bu kadar. Gelelim menüye. İlk olarak N-gage’in ardından Hudson ve Snk’nin logolarını görüyoruz. Sonrasında sürekli yanıp sönen “press key 5“ yazısını görüyoruz. Hemen 5 tuşuna basıyoruz ve bize 4 seçenek geliyor. Start records options ve her yerde bulunan quit. Start dedik ve karşımızda seçeneklerimiz;

*Story yeni 3 adam seçip başladığımız bölüm

*Battle: İşte N-Gage’i, N-Gage yapan yer burası. Bluetooth tan 2 kişilik multiplayer.

*Practice: Karşınızdaki dövüşçüye komut verebileceğiniz, adamı dövüp duracağınız, sürekli max super yapacağınız, kombineleri saydıracağınız ve işin güzel yanı olan, adamın azalıp yükseldiği ve sizin hiç enerjinizin azalmadığı ısınma turu.

*Time Attack: Zamana karşı yarışıyorsunuz ve en kısa zamanda adam dövüyorsunuz.
*Survival: Burası gerçekten çok zor, neden mi? Adamı dövdükten sonra enerjiniz dolmuyor sadece raunt arası enerji veriyor. Burada en çok şampiyon olan kazanıyor.

Story ile başlayın ve karşınızda dövüşçülerimiz.. Seçtik 3 tane eleman ve sıralamayı yaptıktan sonra başladık dövüşmeye (Oyunun zorluğu options bölümünden ayarlanıyor). İlk zorluk seviyesi yeni başlayanlar için normal denebilir . Eğer dövüşçünüzün hareketlerini bilmiyorsanız üzülmeyin, sağ veya sol oka bastığınızda çıkan menüden, Command List’te basıyorsunuz ve o an ki dövüşçünüzün bütün hareketlerini görebiliyorsunuz. Bunu isterseniz pratik yaparak pekiştirin.

Oynadınız, dövdünüz bütün milleti aralarda konuşmalar geçti. Tabi bu konuşmalar her zamanki gibi sadece yazılardan ibaret. Kısa bir süre sonra geldiniz son adama, onuda dövdünüz tekrar canlandı ışıl ışıl parlıyor. Yine dövdünüz. Oyun 6 grupla dövüştükten sonra bir de son adamı 2 kere öldürüyorsunuz ve bitiyor. Eee nerde benim madalyam? İşte burada oynadığınız takımdan birinin master versiyonu açılıyor (Takım halinde bitirirseniz). Ne işe mi yarıyor? Sadece süperi dolduğunda mavi yanıyor o kadar. Bir de yeni mekanlar açılıyor. Bu demek oluyor ki önümüzde 7 tane gizli mekan ve 7 master var.

Gelelim grafiklere. Oyun 2 boyutlu olduğu için grafikler süper sanki. Atari salonunda gibisiniz. Tek fark, kol yok ama jeton da yok. Sesler çok güzel ama her harekete ayrı ses eklenmemiş. Karşınızdaki rakibe super yaparsanız kendine özgü sesler çıkarıyor. Tabi N-Gage sterio ses çıkışına sahip olduğu için sesin telefondan çıkışında problem yok (Sesler wav uzantılı olduğu için diğer telefonlarda aynı kaliteyi bulamazsınız).

Gelelim hatalara; bu kadar ses yapan fan clubleri olan bu zaman canavarının hataları yokmu, var tabii ki. Bazen karşımdaki rakibe çelme takacağım, bekliyor benim adam. Neden mi, içerik çok renkli olduğu için telefon kasılıyor (yalnış anlamayın telefon renk yüzünden takılmıyor) ama oyuna sadece tuş basmamaya yansıyor. Bu başınıza çok nadir gelecek ama problem değil, çünkü kumandayı sol aşağı çapraza basıp ve büyük tekmeye hızlı hızlı basarsanız telefon ister istemez böyle bir takılma yapar.
Size tavsiyem; N-Gage’iniz varsa mutlaka olması gereken bir oyun Kof. oynarken yeni hareketleri ve superleri göreceksiniz.Bir dahaki incelemede görüşmek üzere...
Only God Can Judge Me !!
They''ll Never Take Me Alive