Gönderen Konu: Heavyweight Thunder (PC)  (Okunma sayısı 477 defa)

Çevrimdışı Force23

  • 1. SINIF ÜYE
  • *****
  • İleti: 32.652
  • Puan 334
  • Cinsiyet: Bay
  • !!ƒяєєѕтуℓєя!!
    • Profili Görüntüle
Heavyweight Thunder (PC)
« : 02 Ağustos 2007, 22:05:09 »
PC’de boks oyunları görmeye pek alışık değiliz. Firmaların geçmişte yaşadığı tecrübelerden ötürü, yaptıkları boks oyunlarını sadece konsollara çıkarmasından dolayı, PC kullanıcıları bu güzide türden mahrum kalıyorlar. Fakat arada RoundHouse gibi firmalar, bilgisayar kullanıcılarına hitaben, boks oyunu çıkarıyorlar. İşte onlardan biri de Heavyweight Thunder!

Bir ara KO oynardık!

Seneler önce, PS-2’deki meşhur boks oyunu Knockout Kings’e hayranlıkla bakarken, PC’lere KO adında bir boks oyunu çıkmıştı. Knockout Kings’le kıyaslama bile yapılamayacak kadar başarısız bir yapım olan KO, bir nebze olsun içimizdeki Rocky’leri tatmin etmeyi başardı. Fakat ben, içten içe Knockout Kings’in, PC’ye çıkacağı günü beklemekteydim. Aradan yıllar geçti ve Knockout Kings bilgisayar kullanıcıları için hazırlanmadı. Böylelikle boks sevenlerin içerisinde oluşan boşluğu, bakalım Heavyweight Thunder doldurabilecek mi?

 
İnanın antrenman yapmasanızda olur 
 
 
Oyunu açtığımızda, karşımıza gelen menüde ilk dikkatimizi çeken, boksör yaratma ekranı oluyor. Hemen tıkladığımız bu bölüm, beklediğimizden çok daha ayrıntısız görünüyor. Yapabilecekleriniz çok sınırlı. Maalesef önceden var olan boksörler üzerinde modifiye yaparak, kendi savaşçınızı yaratıyorsunuz. Bu modifiyelerde oldukça az. Karakterimizin dış görünüşüyle ve teknik yeteneğiyle ilgili iki elin parmaklarını geçmeyecek kadar özellik var. Boksörümüzü tamamladıktan sonra hemen aksiyona giriyoruz.

Oyunun tekli dövüş modunu oluşturan “Instant Action” sekmesinde, Heavyweight Thunder’da bulunan tüm savaşçıları seçebiliyoruz. Eğer onların gerçek boksör olduklarını düşünüyorsunuz yanıldınız. Her biri tamamen kendine has görünüşleriyle, isimleriyle ve kaslarıyla, oyunda yerlerini almış gerçek dışı dövüşçüler.

Ve şov başlıyor! Sağ köşede...

Öncelikle oyunda 3 adet kamera açısı bulunuyor. Bunların ilki karakterimizin hemen arkasından çekilirken, diğeri dövüşçünüzün sağından görüntüyü veriyor. Bu iki kullanışsız kameranın yanında, bir de FPS kamerası var. Bir boks oyununda FPS kamerası görmek heyecan verici olsa da, karşılaştığınız ilk andan itibaren bunun pek de iyi bir fikir olmadığını düşüneceksiniz.

 
Pek adeletli bir eşleşme değil gibi(!) 
 
 
 
Ringe gözlükle mi çıkacaksın? 
 
 
Dövüşçüler ringteki yerlerini alıp boks başladığı anda, bir tuhaflık dikkatinizi çekecektir. Kamera bizim üzerimizde olduğu için kendi yürüyüşümüzü göremiyoruz fakat rakibin ki apaçık belli oluyor. Karşımızdaki boksör yürümüyor, ringte kayıyor! Rocky filmleri dahil, daha önce hiç görmediğim bu stil karşısında, afallayıp kendimi yerde buluyorum! Hakem, 4’e kadar sayınca karakterim otomatik olarak kalkıyor. Tekrardan saldırmaya başlıyorum. Defalarca izlediğim Rocky serisinin verdiği agresiflikle, adeta sollu sağlı darbeler indiriyorum, rakibim suratına. Karşımdaki boksöre azımsanmayacak şekilde hasar veriyorum vermesine ama bu sefer ben bitkin düşüyorum. Çünkü oyunda, sağlık dışında bir de yorgunluğu gösteren bar bulunuyor.

Bitkin düşmenin tek etkisi seri şekilde rakibe saldıramamanız. Salladığınız her yumruktan sonra karakteriniz, önüne doğru 45 derece kadar eğiliyor. Bu anlar büyük bir oranla karşınızdaki boksör tarafından değerlendiriliyor ve sıralı yumruklara maruz kalıyorsunuz. Ardından kendinizi 2. kez yerde buluyorsunuz. Bu sefer karakterimizin kalkıp kalkmayacağını merak ederken, 7. saniyede tekrar ayaklanıyor. Aynı Raund’da 3 kere düşmenin nakavt ile sonlanacağı için bu sefer temkinli davranıp, son saniyeleri genellikle kaçarak tamamlıyorum. Gerçi oyunun bize sunduğu son derece berbat hareket kabiliyeti sayesinde, tam istediğim şekilde olmasa bile, kendimi zor zarda olsa 2. Raund’da buluyorum. Bu sefer kararlıyım. Yavaş yavaş öğrenmeye başlamama karşın, oyunun tuş kombinasyonları her daim önümde engel olarak duruyor. Çünkü Heavyweight Thunder’da yumruk atmak için mouse’u kullanmanız gerekiyor! Sol mouse tuşu ile sol, sağ mouse tuşu ile sağ yumruğunuzla rakibinize saldırıyorsunuz. “w-a-s-d” tuşları ile ise boksörünüze yön veriyorsunuz. Fakat oynanabilirlikteki zayıflıktan ötürü, yön verme işlemi tamamen lafta kalıyor. Sadece ileriye doğru gitmek için, bir kaç defa “w” tuşundan başka yön tuşu kullanmadan dövüş kazanabilirsiniz.
Only God Can Judge Me !!
They''ll Never Take Me Alive