Gönderen Konu: Heavy Metal F.A.K.K. 2  (Okunma sayısı 508 defa)

Çevrimdışı Force23

  • 1. SINIF ÜYE
  • *****
  • İleti: 32.652
  • Puan 334
  • Cinsiyet: Bay
  • !!ƒяєєѕтуℓєя!!
    • Profili Görüntüle
Heavy Metal F.A.K.K. 2
« : 02 Ağustos 2007, 20:19:35 »
Öncelikle açıklığa kavuşturulması gereken bir nokta var. Oyunun isminde geçen Heavy Metal kelime grubunu bir arada görüpte, oyunun metal müzikle alakalı olduğunu sanmayın. Ancak öylesine yazılmış da değil. Heavy Metal isimli bir çizgi romandan esinlenerek hazırlanmış bir oyun olduğunu belirtmek isterim. Peki ya F.A.K.K. ne oluyor derseniz, bakın o konuda hiçbir fikrim yok.

Tek CD üzerinden gelen oyunun yapımcı firması Ritual Entertainment. Yayıncılığını ise Gathering of Developers üstlenmiş. Pek fazla kaliteli oyun çıkardıkları söylenemese de, önümüzde duran oyun iyi bir şeye benziyor gibi. Gerçi Sin oyunu da fena sayılmazdı ama...

Oyunun konusuna bakmadan önce, CD-ROM'dan direk oynayabileceğinizi söyleyeyim. Ancak bunu sadece HDD'nizde yer yoksa yapmanızı öneriyorum. Yeri gelmişken, oyun 400 MB alan istiyor. Pek fazla sayılmaz, ancak az da değil!

Konu demiştik. Aslında bir konu yok. Ama çok istiyorsanız sizin için bir tane var. Oyundaki yönettiğimiz karakter Julie Strain, Eden adında bir kasabada yaşamaktadır. Bu kasaba yakışıklı erkekler, güzel kadınlar, sevimli hayvanlarla dolu şirin bir yerdir. Herkes birbiriyle iyi geçinir, yardımlaşır. Vergilerini zamanında öderler, bakkallardan ekmek çalmazlar vs.. Herşey yolunda giderken günün birinde, oyunun başlaması için bir sebep teşkil edecek şekilde bir sivrisinek mi desem, sinek mi desem, arı mı bilemiyorum ama hızlı kanat çırpan, büyük yaratıklar kasabaya saldırır. Bir adamı da sokarlar hemen. Adam, sinekler bunu sokarken bir binanın tam tepesinde durmaktadır. Artık canı sıkıldı da halay mı çekmeye çıktı bilemeyeceğim, düşerken de ne kadar ağırsa artık, çatının bir kısmını da beraberinde götürür. Ayrıca sinekler bunu sokarken adamdan bir teneke kan boşalıyor. Neyse, adamı sivri sinekler sokar, çatıdan düşer ama ölmez, sadece bayılır. Oyun, adamın bayıldığını anlayalım diye kafasının etrafında kuşları döndürmeyi de ihmal etmez. Konu böyle. Bizim işimiz kasabayı bu yaratıklardan temizlemek. Ancak bu daha başlangıç. İlerki bölümlerde değişik amaçlar için mücadele edeceğiz.

JULIE LARA'YI DÖVER Mİ?

Oyuna evvela Julie'nin evinde başlıyorsunuz. Bu arada en başta, uzayı gösteren demo pek iyi olmamış. Neyse, Julie'nin evinde oyalanmaya gerek yok. Hemen aşağı inip Training odasını bulun ve oyuna başlamadan önce oynanışı öğrenin. Açıkçası Training bölümünü (aslında bölüm demek yanlış) oynamanızı tavsiye ediyorum. Sonuçta oyuna başlayacaksınız. Bu arada daha en başta Julie'nin evinde kontrol bize geçmeden önceki görüntüler Julie'i bize bayağı bir tanıtıyor(!). Şimdi yeri geldiğine göre söyleyeyim, girişte bahsettiğim Heavy Metal adlı çizgi roman hafif selamografik. Yani oyun boyunca bu Julie size elinden geldiğince kendisini sergileyecek. İlerki bölümlerde açık seçik kıyafetler giyecek. Siz de oyunu seveceksiniz...

Neyse, Julie'yi bir kenara bırakalım. Oyunda 1-5 tuşları silahlara atanmış. Oyunda 5 tane silah yok elbette. Örneğin 1 tuşu ile o an sahip olduğunuz kılıçlar görüntülenir ve siz istediğinizi seçersiniz. Bu sistemin pek iyi olduğunu söyleyemeyeceğim. Mesela elinizde uzi'nizle geziyorsunuz. Büyük cüsseli yaratıkları haklarken iyi, ancak bir anda etrafınızı beş tane sinek sarınca eliniz ayağınıza dolaşıyor. Sinekler hızlı ve uçabilir olduklarından uzi ile nişan almak, kurşunları tutturmak zor oluyor. Bu noktada bir kılıca ihtiyaç duyuluyor. Önce 1 tuşuna basıyorsunuz, örneğin sizin istediğiniz kılıç, kılıç menüsü içerisinde beşinci sırada ise beş defa daha 1'e basıyorsunuz ve nihayet kılıcı elinize alabiliyorsunuz. Bunları yaparken de hiç yoktan hakkınız gidiyor tabii. Bir de 6 tuşu var ki bu tuşla da sahip olduğunuz iksirlere ulaşabilirsiniz.

Oyun Quake III grafik motoru ile hazırlanmış. Kötü demek büyük haksızlık ama süper demek de imkansız. Grafiksel küçük bug'lar var. Ama bunlar pek önemli sorunlar değil. Sesler güzel. Özellikle seslendirmelere özenildiği belli. Müzikler ise benim bayağı hoşuma gitti.
Only God Can Judge Me !!
They''ll Never Take Me Alive

Çevrimdışı Force23

  • 1. SINIF ÜYE
  • *****
  • İleti: 32.652
  • Puan 334
  • Cinsiyet: Bay
  • !!ƒяєєѕтуℓєя!!
    • Profili Görüntüle
Heavy Metal F.A.K.K. 2
« Yanıtla #1 : 02 Ağustos 2007, 20:19:57 »
Oyunda bulunan 10-15 çeşit yaratık için ayrı ayrı yapay zeka scriptleri yazılmış. Hepsinin saldırı şekli birbirinden farklı. Ve de iyi...

Oyunda Julie genellikle leb demeden leblebiyi anlıyor. Bir çıkıntının yanına geldiğinizde zıplamanız gerekmiyor. Çıkıntıya doğru ileri tuşuna basarsanız Julie kendisi çıkıyor. Lara'ya göre bir artı puan. Ayrıca iplerden tırmanabiliyor. Demir parmaklara tutunarak ilerleyebiliyor. Duvarlara tırmanıyor. Yere paralel uzanmış demirlere tutunuyor, hatta gerekirse bacaklarını da dolayarak bir komando gibi karşıya geçebiliyor. Ancak Lara gibi fazla akrobasi hareketlerinde bulunamıyor. Sadece eğiliyor ve zıplıyor. Lara burada biraz daha baskın çıktı. Peki söyleyin bakalım Lara mı güzel Julie mi? Bu soruya cevap vermeden önce her iki hatunu da belirli kriterler (!) açısından incelememiz gerek. Mesela Lara yüz olarak daha güzel ama Julie'nin de fiziği süper. Ancak bu Julie de fazla hırçın...

Oyun sırasında yaralandığınız zaman bir çeşit bitki türü iyileşmenize yardımcı oluyor. Ancak bitkilere güvenmeyin, yanınızda iksir bulundurun derim.

Oyun genellikle yeşil düğmeye basıp, sarı kapıyı açmayla veya kırmızı düğmeyi itip, falanca mekanizmayı çalıştırmakla geçiyor. Lara'nın kafa yedirten bulmacalarından sonra zorlanacağınızı sanmam.

Bölüm sonu canavarları yeterince zorlu. Daha ilk bölümde karşılaşcağınız "Queen Bee" sizi epey zorlayacaktır sanıyorum. Oyunun final boss'u ise Lord Tyler...

LONG LIVE HEAVY METAL!

Oyunun kafama takılan bir yerini de sizlere söylemek istiyorum. Mesela kasabada gezerken bir kişiyle konuşmak istediniz ve tam siz konuşurken bir böcek size saldırdı. Adam da tam yanınızda olduğu için bir tanesi de ona girişti. İşte bu noktada adam sap gibi sizinle konuşmaya devam ediyor, ölmüyor, surat ifadesi değişmiyor, yerinden bile kımıldamıyor. Ancak sinek soktukça kanlar oluk gibi boşalıyor. Böyle de bir durum var.

Ayrıca oyunun kahramanı Julie Strain, gerçek yaşamda da olan bir kadın. Hatta adult içerikli bir sitesi bile var. Oyunun çizgi romandan esinlendiğini söylemiştik. Ayrıca oyunun önceden çekilmiş bir filmi de var ve ikincisi de Amerika'da gösterime girdi veya girecek, veya yapımı tamamlandı ama ikinci bir film olduğu kesin :)

Bunların haricinde söylenecek birşey yok. Oyundan yine de fazla bir şey beklemeyin. 10-15 saat eğlenceli vakit geçirmek için alıp oynayabilirsiniz...
Only God Can Judge Me !!
They''ll Never Take Me Alive