Gönderen Konu: Haze  (Okunma sayısı 512 defa)

Çevrimdışı Force23

  • 1. SINIF ÜYE
  • *****
  • İleti: 32.652
  • Puan 334
  • Cinsiyet: Bay
  • !!ƒяєєѕтуℓєя!!
    • Profili Görüntüle
Haze
« : 10 Ağustos 2007, 19:27:27 »
Çok değil, bundan yaklaşık kırk yıl ötede, küresel ısınma, Marduk gibi gezegence tehdit altında kaldığımız sorunları aşıp, bambaşka sorunlara yelken açmış bir dünya bulunuyor ve teknolojisini kırk yıl gibi bir sürede beklenmeyecek derecede geliştiren bu dünyanın hala en kıymetlisi konumundaki Amerika taraflarında iki cepheyi karşı karşıya getiren bir savaş, halihazırda, oyuncuları bekliyor: Yıl 2048, Shane adındaki, yirmili yaşlarının ortasındaki genç, "Terörün Oyunları"nı bölgeye taşıyıp, Shane'in annesinin ölümüne de sebep olan "The Promise Hand"e karşı, tüm cephedaşlarıyla birlikte Mantel Global Industries kanatları altında mücadeleye girişir. Düşmanın üstün gücüne karşılık, MGI askerlerinin elinde Mantel'in sağladığı özel kıyafetler, yeni teknoloji silahlar, özel aletler, araçlar ve "Nectar" denilen biyolojik yardımcılar bulunmaktadır. Shane, her saniye, yarının orda olup olmadığını düşünüyordur.

 Haze, tipik gelecek temalı, yeni nesil konsollar hedef alınarak tasarlanmış bir BBV. TimeSplitters serisinin yapımcı firması Free Radical tarafından, Ubisoft desteğiyle hazırlanmakta olan oyunun vuruş türüne yenilik getirmeye çalışma gibi bir kaygısı bulunmuyor; alışılmış düzenle, yaratıcılıkla ortaya çıkarılmış geleceğe ait silahların, araçların ve mekanların bulunduğu, cephelere ayrılmış tarafların şiddetli geçimsizliğinin işlendiği basit yapılı, fakat gelişmiş grafikli bir oyun Haze. Zaten başlıca hedef platformlarının PlayStation 3 ve Xbox360 olması da bu özelliklerini doğruluyor; bu platformlar, önceden benzeri görülmüş oyunların gelişmiş görüntü kalitesi sunan sürümlerini konuk ediyor bünyesinde şu an için.

 Haze'in her BBV'de karşımıza çıkan tipik özellikleri filtrelendiğinde, yalnızca Nectar meselesi göze çarpıyor; bildiğimiz nektarın gerçek anlamı kastedilerek elde edilen bu özel biyolojik destek sıvıları, askerlerin bir süreliğine özel güçlere kavuşmasını ve kendilerine göre çok daha güçlü olan The Promise Hand emir yerine getiricilerine karşı daha kuvvetli olmalarını sağlıyor. Çeşitli cinslerde karşımıza çıkan nektarlar, karakterimize önsezi, odaklanma, özel kuvvet gibi yetenekler kazandırıyor ve oyun kendine has bir renk edinmiş oluyor.

 Çıkış tarihi konusunda 2007'nin sonları gösterilen, fakat net konuşulmayan oyunun "güzellik" olarak belirtilen iki yönü daha var: Bölüm arası yüklemelerin yaşanmadığı kaliteli bir hikaye modu ve dört oyuncuya kadar desteklenen çoklu oyun modu. Çoklu oyuncu modunda, alışılmış BBV türleri bulunurken, hikaye modunda da daha önce birçok kez karşılaştığımız bayağılıklara rastlamamız büyük bir ihtimal gibi görünüyor.
 
 Haze hakkındaki yeni bilgileri bekliyor olacağız.
Only God Can Judge Me !!
They''ll Never Take Me Alive