Gönderen Konu: Hard Truck Tycoon (PC)  (Okunma sayısı 430 defa)

Çevrimdışı Force23

  • 1. SINIF ÜYE
  • *****
  • İleti: 32.652
  • Puan 334
  • Cinsiyet: Bay
  • !!ƒяєєѕтуℓєя!!
    • Profili Görüntüle
Hard Truck Tycoon (PC)
« : 02 Ağustos 2007, 22:02:20 »
Güneşin ilk ışıklarıyla birlikte yola çıkmanın vaktidir. Uğrayacak şehirler çok, yol uzun. Buz gibi suyla yüzümü yıkayıp, bir daha hiç uykumu getirmemek üzere hazır hale gelmeliyim. Nereden baksan 15 saat aralıksız direksiyon sallamak icap edecektir. Muhtemelen birkaç tane şehir dolaşmam gerekecek. Kasketimi takıyorum ve duamı edip garajımdaki kamyonuma doğru ilerliyorum. Biraz da sabırsızlık var tabii, hemen kapıyı açıyorum ve koltuğuma oturuyorum. Anahtarımı sokuyor ve kamyonumu büyük bir gürültü ile çalıştırıyorum. Marşa basıyorum, gitmiyor. Motor çalışıyor, ama kamyon gitmiyor. Daha ilk baştan da aksilik başlamaz ki. İniyorum ve ilk işim tekerlekleri kontrol ediyorum. İçime mi doğmuş, nedir...Sağ arka tekerleği yürütmüşler!

Aşıksan vur saza, şöförsen baz gaza!

Kamyon yarışları, kamyonların fiziksel olarak kapıştıkları ya da böyle kamyon taşımacılığı yaptığımız yapımlar oyun dünyasında hep bulunmuşlardır. Birçok değişik ve oyunculara enteresan gelen türler gibi, o da kalplerde kendine has bir yer edinmiştir. Ağırlık, daha çok kamyonların birbirleriyle olan yarışları üzerindeydi. Zamanla, teknoloji ve oyunlar üzerindeki yaratıcılıklar da gelişince, kamyon temalı yeni türevler ortaya çıktı. Bunlardan birisi de, birazdan hakkında yazısını okuyacağınız bir kamyon şirketi ve taşımacılık ağı yaratma simülasyonu olan Hard Truck Tycoon. Yalnız üzgünüz ki, kendisini yeteri derecede geliştiremediğini düşündük ve kolaylık sağlamaya çalışırken aslında çok sönül bir yapım görünümünde olduğunu belirtebiliyoruz.

Ana menüye geldiğimiz zaman, kendi senaryomuzu yaratabiliyo olduğumuzu, ya da varolanları oynayabileceğimizi anlıyoruz. Ayrıca, multiplayer özelliğini de unutmamışlar. Kendimiz senaryo yaratmak istediğimiz zaman, karşımıza birçok seçenek geliyor ve yaratacığımız senaryonun bütün kontrollerinin bizde olduğunu anlıyoruz. Yer şekillerinden tutun da, başlangıç paralarına ve bilgisayarın kontrolündeki oyuncuların durumlarına ve akıllılıklarına kadar herşeyi ayarlayabiliyoruz. Buradaki şartlara göre bölüme başlayıp kapışmaya başlayabiliyoruz. Bunun dışında, Tycoon’un kendi senaryolarını da oynayabiliyoruz. Buraya girdiğimizde, ilk olarak tutorial’ı denemenizi, her zaman olduğu gibi tavsiye ediyorum. Aslında bu sefer, diğer oyunlardaki kadar tavsiye edemiyorum çünkü yanlış bir tıklama yaptığınızda takılıyor ve bu sefer ne yapacağınızı şaşırıyorsunuz.

Bölüme başladığımız zaman, görüntünün izometrik biçimde olduğunu görüyoruz. Kamera, klasik RTS’lerdeki gibi zoom in/out şeklinde kullanılabiliyor ya da istediğimiz şekilde çevirebiliyoruz. Ancak, harita üzerinde bulunan yer şekilleri ve binalar, göze hoş gelecek biçimde tasarlanmamışlar ve oldukça soğuk duruyorlar. Gerektiği şekilde detaylı da gözükmüyorlar ve görsel olarak oynama hevesimizi kaybetmeye başlıyoruz. Menülerin dizilimleri fena değil. İstediğimiz opsiyonu istediğimiz yerde bulabiliyoruz ve menüler içerisinde kaybolmuyoruz. Sol tarafta bina yapımı ve yıkımı ile ilgili menüler, alt kısımda da kamyon alım satımı ya da şöför kiralama gibi durumları takip edebileceğimiz, diplomasi ya da finans durumlarını gösteren menümüz bulunuyor.
Only God Can Judge Me !!
They''ll Never Take Me Alive