Gönderen Konu: D.I.R.T: Origin of the Species (PC)  (Okunma sayısı 518 defa)

Çevrimdışı Force23

  • 1. SINIF ÜYE
  • *****
  • İleti: 32.652
  • Puan 334
  • Cinsiyet: Bay
  • !!ƒяєєѕтуℓєя!!
    • Profili Görüntüle
D.I.R.T: Origin of the Species (PC)
« : 01 Ağustos 2007, 00:55:04 »
Rusya’dan oyun projeleri geliyor. Çok iyi yapımlar belki çıkmıyor, arada nadiren olabiliyor. Fakat bu ülkeden çıkan ufak çaplı firmaların, sürpriz potansiyelli oyunları ilgimi çekiyor. Uzun bir süredir ortalıklarda, D.I.R.T – Origin of the Species dolanıyordu. Nu Generation Games, aksiyonu güzel bir oyun olacak diyordu. Ancak ne oldu?

Biri Lara mı dedi?

Dirt, kolay çizgisel bir aksiyon. Yapımda dört farklı zorluk seviyesi yer alıyor. Bunlardan herhangi birini seçtiğimiz zaman karşımıza bu sefer de; Adventure ve Time Challenge seçenekleri geliyor. Time Challenge’da adından da anlaşılacağı gibi, bir süre yer alıyor. Adventure’da ise macerayı doyasıya yaşıyoruz. Bu ikisinden sonra Sharp Shooting, Stealth ve Aggression üçlüsünden birini seçeceğiz. Aslında bu üçü uzaktan vurma, sessizlik ve agresif ol diyerek oyun stilimiz olmaya çalışıyorlar. Fakat hangisini seçerseniz seçin pek bir farkı yok.

Yapım içinde projeye adını veren Punk hatunu kontrol ediyoruz. Piercing’leri ve sırtında oyuncak ayısı ile oldukça ilginç bir tip. Bu ayı biraz komik gibi dursa da, aslında yararlı sayılabilir. Gelen düşmanları veya tehlikeleri önceden algılama imkanına sahip. Genel olarak elimizde silahımız ve özel güçlerimiz yardımıyla; karşımıza çıkanları yok ediyoruz. Silah olarak pompalı, taramalı, Sniper, tabanca vs… gibi klasikler karşımızda. Ancak tabanca bizim ana silahımız ve mermisi sonsuz. Silahları yolda bulabilir veya bölüm aralarında karşımıza çıkan dükkandan alabiliriz. Güzeller eşliğinde, topladığımız puanlar sayesinde silah ve cephane alıyoruz. Puan demişken bölüm sonlarında; ne kadar güzümüz kaldı, kaç düşman vurduk, hızlı öldürme, kafadan rakibi vurma vs… göre bir istatistik geliyor ve bunun sonucunda puan kazanıyoruz.

Güçler

T.K. Throw, T.K. Flag, Spin Accelerator, Razor Disk, Super Dodge, Pyrokinesis, Magic Bullet ve Shield olmak üzere 8 tane ana gücümüz var. Aslında oyunun monoton havasını eğlenceli yapan faktör bu güçlerimiz. Mesela Magic Bullet’ı yardımı ile kontrol edebildiğimiz mermileri adamın kafasına sokabiliyoruz. 360 derece durmadan etrafımızda silahla ateş ederek dönebiliyoruz.

Yapım grafik ve seslerde sınıfta kalıyor. Grafikler genel olarak zamanının gerisinde kalmış. Ana karakter ve bir iki yan karakter hariç çevredeki modellemeler, garibanları oynuyor. Aslında ana karakter bile bazı açılardan eksik diyebiliriz. Çevre tasarımları, kaplamalar ve geri kalanlar da ne yazık ki, yetersiz. Arada çoklu oyuncu olarak oynadığım Rainbow Six: Vegas’ın belki yan etkisi olabilir. Ancak gözler güzel grafikleri görüp, Dirt’e girdikten sonra biraz karamsar bakıyor. Birde duvar içine giren eller, silahlar gibi bazı hatalar var.

Ses ve fizik

Seslerde ilk ofsayt hatalarla başlıyor. Siz ateş ederken silah sesi yerine oyunun müziği duyuluyor. Makineli tüfeğin bağrışını bir veya iki kere duyma gibi imkana sahipsiniz. Müziği kapatsanız dahi silahlar ses yönünden tutukluk ediyor, ancak görüntüde bu problemi yaşatmıyorlar. Müzikler zaten adamı bayıltıyor. Seslendirme sadece aradaki sinematikler de var. Bu konuda konuşmalar güzel yapılmış. Ancak oyun içinde konuşmalar da genel olarak, alttan yazıyla geçiliyor.

Etraftaki nesneleri oraya buraya dökme, yıkma imkanımız var. Bu sayede arada karşımıza çıkan ufak bulmacaları da çözebiliriz. Etrafla bazı nesneler dışında pek etkileşimli değiliz. Ancak düşmanların ölüm şekilleri, fizik sayesinde biraz daha gerçekçi olmuş.

Biter

Dirt’ün kontrolleri aslında kolay sayılır. Güçleri kullanırken de karman çorman tuşlar yok. Fakat karakterin kontrolünde ufak bir sorun var. Zıplarken yavaş kalıyor ve geç zıplıyor. Bu yüzden düşmanlara yakalanma şansınız var. Gerçi yapay zeka aptal olduğundan onlarda size pek dokunamıyorlar. Rakiplerinizden taktik adına pek bir şey ummayın. Sadece üstünüze geliyorlar.

Bölüm başlarında otomatik kayıt oluyor. Öldüğünüz zaman en baştan başlamak sıkıcı. Dirt güzel olabilirmiş, ancak aceleye gelmiş gibi. Güçleri kullanmak eğlenceli, arada çıkan sinematikler de fena sayılmaz, hatta oynanışı da basit sayılır. Fakat bunlar dışında pek başka bir şey yok. Eğer aksiyon seviyorsanız ve düşük bir sisteminiz varsa belki deneyebilirsiniz.
Only God Can Judge Me !!
They''ll Never Take Me Alive