Gönderen Konu: Codename: Panzers (PC)  (Okunma sayısı 465 defa)

Çevrimdışı Force23

  • 1. SINIF ÜYE
  • *****
  • İleti: 32.652
  • Puan 334
  • Cinsiyet: Bay
  • !!ƒяєєѕтуℓєя!!
    • Profili Görüntüle
Codename: Panzers (PC)
« : 01 Ağustos 2007, 00:44:07 »
Neredeyse tüm oyun firmaları İkinci Dünya Savaşı’nı konu alan bir oyun yapmıştır. Kimi yaptığı oyunlarla özel fanlara sahip olurken (Close Combat, Sudden Strike…) kimi de iki oynayıştan sonra unutulmaya mahkum oyunlar yapmıştır (World War II Frontline Command…). Ancak bu işi öyle güzel beceren bir firma vardır ki, bugüne kadar çıkardığı tüm İkinci Dünya Savaşı konulu oyunları olay yaratmış ve özellikle RTS manyaklarına PC başında taklalar attırmıştır. Hala tahmin edemediniz mi? CDV’den bahsediyoruz. Sandalet içine beyaz çorap giyen Alman çalışanların bulunduğu bu firma ilk Sudden Strike ile tanındı. Sudden Strike II ve Sudden Strike Forever ile İkinci Dünya Savaşı konulu en iyi RTS’yi yaptılar önce. Ardından Blitzkrieg geldi. Göz kamaştırıcı grafikler, muhteşem efektler ve dahası… Ve şimdi Codename: Panzers’i, bana göre şu güne kadar yapılmış sadece en iyi İkinci Dünya Savaşı konulu RTS’yi değil, tüm RTS konuları içindeki en iyi oyunu yaptılar. Eğer CDV ve nimetlerini yakından takip eden bir oyuncu iseniz Codename: Panzers’in ilk isminin Panzers: 1939 – 1945 olduğunu da hatırlayacaksınızdır. Bir sene veya biraz daha fazla bir süre önce olabilir emin değilim ama oyunun ismi ilk böyle düşünülmüştü fakat daha sonra şimdiki ismini aldı. Panzers: 1939 - 1945 ismiyle bir ön incelemesini de sitemizde bulabilirsiniz.

Asıl savaş şimdi başlıyor

Codename: Panzers üç bölüm, toplam 30 görevden oluşuyor. İster Alman, ister Sovyet, ister Anglo-Amerikan tarafını oynayabiliyoruz ve her oynadığımız tarafta bir kahraman mevcut. Alman tarafında canlandıracağımız kahraman Hans von Gröbel iken, Sovyetlerde Aleksander Vladimiriov, Anglo-Amerikanlarda ise Jeffrey S. Wilson. Her bölüm ve görevde elimizde bu kahramanlar olacak ve görevleri bitirebilmek için onları canlı tutmaya çalışacağız. Öldükleri takdirde görevde başarısız sayılıyoruz.

Almanlarla yani Hans von Gröbel ile oyuna başlarsak görevlerimiz: 1939 - Polonya’nın işgalinden, 1940 - Fransa’nın işgali, 1941 - Kırım Adası’nın işgali, yine 1941 – Sovyetler Birliği’nin işgali ve 1942 – Stalingrad’a kadar uzanıyor. Sovyetlerle oynadığımız zaman ise 1942 – Stalingrad’da başlayan görevimiz, 1945 – Berlin’e kadar sürüyor. Anglo-Amerikanlarda ise 1944 – Normandiya Çıkarması’yla başlıyor, 1944 – Pazar Bahçesi Harekatı ve yine 1944 – Bulge Savaşı ile son buluyor. İsterseniz oyundaki asıl görevlere başlamadan önce Tutorial ve Training Camp bölümünü seçebilir ve oyunun yapısı ve oynanışı hakkında biraz bilgi sahibi olabilirsiniz. Tutorial’da sadece Alman kuvvetleriyle, önce piyade, sonra top, uçak ve tanklarla küçük bir alıştırma yaparken, Training Camp’de ise önce Alman – Sovyet – Anglo-Amerikan kuvvetlerinden birini seçip, daha sonra da alıştırma yapmak istediğiniz birimleri ve araçları seçip yine alıştırma amaçlı bir savaşa başlıyorsunuz
Only God Can Judge Me !!
They''ll Never Take Me Alive