Gönderen Konu: Call of Juarez  (Okunma sayısı 1478 defa)

Çevrimdışı YuRY

  • MODERATÖR
  • 1. SINIF ÜYE
  • ***
  • İleti: 17.264
  • Puan 1606
  • Cinsiyet: Bay
    • MSN Messenger - Tr_YuRY@hotmail.com
    • Profili Görüntüle
Call of Juarez
« : 13 Aralık 2006, 19:26:04 »
Amerika'da geride bıraktığımız yüzyılda özellikle film sektöründe sıkça yer bulan bir konu vardır kendine. Dikkat çekici, etkileyici ve insanları sürükleyip götüren bir konu. Aslında kullanılan bu konular gerçek hayattan ve gerçek mekanlardan esinlenerek oluşturulmuştur. Çok ilginç bir yaşantının sürüp gittiği adeta sürekli gelişen dünyada, genel hukuk kurallarına uyum göstermekte olan dünyaya karşı aksine kendi kanunlarıyla ayakta kalmaya çalışan bir yerdir orası. Farklı insanlar, farklı inançlar ve farklı yaşam biçimlerinin harmanı olan bir yer. Her ne kadar kanun koruyucalar dahi olsa, onların bile kuralları yerine getirme biçimleri çok farklı olan bi yer. Tabii ki vahşi batıdan bahsediyorum.

Vahşi batıda kanunları silahlar belirler ve silahı hızlı çeken kendi kanununa göre hareket eder bir bakıma. Şerifler her ne kadar kanun koruyucuları da olsalar, yeri geldiğinde onlarda silahlarla kendi kanunlarını koymak zorunda kalırlar.(tabii ki bütün bunlar, Hollywood'un bize empoze ettiği bilgiler) İşte bu kadar ilginç ve kaliteli bir konu her nedense yıllardır oyun yapımcılarının gözünden hep kaçtı. Adına o kadar az oyun yapıldı ki, neredeyse hiç yok desek haksızlık etmiş olmayız. Her ne kadar çok belli edilmese de, birçok oyuncu için bu tema çok dikkat çekici ve istek uyandırıcıdır. İşte Call of Juarez tam bu noktada oyunseverlerin imdadına yetişiyor. Oyun severlere vahşi batıyı oynama, o havayı soluma ve o heyecanı yaşama fırsatını veriyor Call of Juarez.

Hikayemi Dinlemek İster misin ?

Hırslı bir genç olan Billy üvey babasıyla girdiği büyük bir tartışmanın ardından aile çiftliğini terketmiştir. Üvey babası ona adam olmayı öğren diye kızmış ve evden kovmuştur aslında. Annesi ona hiç bir zaman gerçek babasının kim olduğunu söylememişti. Soyadını dahi bilmiyordu Billy. 2 yıl boyunca Amerika'yı enine boyuna gezip, aylak aylak dolaşan Billy, sonunda evine dönme kararı almıştı. Kasabaya geri döndüğünde onu pek hoş karşılamamışlardı. Pek güvenilir biri olarak görmüyorlardı Billy'yi. Kasabanın girişindeki köprüde onu karşılayan Şerif, silahını vermeden geçemeyeceğini söyleyerek adeta Billy'yi ateşin içine atıyordu. Buralarda silahsız olmak tam bir ahmaklıktı ve silahını verdiği Şerifte aynı şeyi söylemişti ona silahı aldıktan sonra. Ahmak Billy. Artık kasabasındaydı. Etraftaki insanlar pür dikkat ona bakıyorlardı. Dönmüş demek, artık geri gelmiş diye fısıldaşıyorlardı. Aralarında Billy'yi gördüklerine sevinenlerde vardı.(Belki babasının veya ailesinin dostlarıydı bu sevineneler) Kasabada tehlikeli tipler ise Billy'ye kötü kötü bakıyorlardı. Zaten tehlikeli olmayan kim vardı ki. Tam salonun karşısından geçerken içeriden ona eski arkadaşı Suzzy seslendi. Suzzy salonda hayat kadınlığı yapmaktaydı. İçeri girmesine izin verilmedi Billy'nin. Para yoksa kadında yok diye terslenmişti. Fakat Billy onu mutlaka görmeliydi ve binaya tırmanıp camdan içeri girdi. Suzzy Billy'yi gördüğüne gerçekten şaşırmıştı. Hasret gidermekteydiler ki tam o anda odaya adamlar girdiler ve buraya nasıl girdin diyerek Billy'ye saldırdılar. Billy kendini camdan aşşağı atarak kurtardı ve gizlenerek kaçmaya başladı. Bütün kasaba yaptığı şeyi duymuş ve Billy'yi aramaya koyulmuştu.

Oradan kaçan Billy eve gidip annesini görmek istemektedir artık. Büyük bir heyecanla evine giden Billy evine döndüğünde annesinin ve üvey babasının cesediyle karşılaşır. Bu çok korkunç bir durumdur onun için. Çok sevdiği annesi ve üvey babası ölü yatmaktadır. Aslında çiftliğe doğru giderken silah seslerini duymuştu fakat buna pek ihtimal vermiyordu. Silah seslerini duyan bir tek o değildi. Çevredeki insanlar Billy'nin üvey babasının abisine haber ulaştırmışlardı. Bu Billy'nin üvey amcası olan Reverend Ray'di. Ray kasabada rahipti fakat buna rağmen çok eski bir silahşördü. Silahta üstüne kimse yoktu. 20 yıldır ne kan dökmüş ne de eline silah almıştı. Bu haberi duyunca adeta şok oldu. Koşarak çiftliğe gitti. Çılgına dönmüştü adeta. Çiftlikte kardeşinin ve eşinin cesetleriyle karşılaştı ve cesetlerin başında eli kanlı biri. "Aman Allah'ım, o da kim" dedi.. "Billy, Billy sen demek. Nasıl yaparsın bunu" diye haykırdı adeta. Billy'de şaşırmıştı açıkçası bu duruma , ne diyeceğini bilemedi, kaçmayı tercih etti.Duvardaki kanla yazılmış Call of Juarez (Juarez'in Çağrısı) yazısı bir çok şeyi açıklıyordu aslında.Billy'de görmüştü bu yazıyı. Meksika asıllı olan annesi henüz 1'5 yaşındayken bir madalyon vermiş ve büyüdüğünde bu madalyonu ne olursa olsun sakla diye tembih etmişti. Bir hazinenin anahtarıydı bu madalyon. .Billy bunun ardından kaçmaya başlamıştı. Ray'se "adi katil, alçak, ne yaptın sen" diyerek kovalamaya başlamıştı Billy'yi. Billy Juarez adlı alçağın ve hazinenin peşinde Ray ise öldürmek için Billy'nin peşindeydi artık...
   
Çek Silahını...

Call of Juarez oyuncular için eksikliği açıkça hissedilen çok kaliteli bir tema olan vahşi batı temasının üstüne kurulmuş bir oyun. Ortamlar silahlar 1970'li yılları birebir yansıtıyor diyebiliriz. Birinci kişi görüş açısıyla oynanan oyunda vahşi batı ile ilgili aklınıza gelen birçok şeyle bu oyunda karşılaşabiliyoruz. Büyük çatışmalar, düellolar, intikamlar, hırsızlar, katiller, Kızılderililer, Meksikalılar ve diğer olması gerekenler. Silah kullanımı oyuna gerçekten çok üst düzey biçimde aktarılmış. Gerçekçilik hissi had safhaya çıkartılmaya çalışılmış. Silahlardan bahsederken aslında yaşlı kurt Ray'den bahsetmek gerekli çünkü oyunda kullandığımız 2 karakterden yalnızca Ray silahlar konusunda uzman. Billy ise silahlarla pek arası olmayan, işlerini daha çok kaçarak, saklanarak ve sessizce yapmayı seven biri. Ray ise 20 yıldır silahlara tövbe etmiş olmasına rağmen kardeşinin intikamı için tekrar silahına sarılmış olan büyük bir silahşör. Billy ile silah kullandıktan sonra Ray'in silahtaki ustalığını anlamak daha da mümkün oluyor.(hissedilir derecede fark oluyor)Şimdi diyeceksiniz ki oynadığımız iki karakter bunlarsa ve eğer biri diğerini kovalıyorsa nasıl oynayacağız. Bu da gerçekten sinematik bir havada ve çok güzel bir şekilde monte edilmiş oyuna. Bir çok bölümde Billy ile bir yerlere geldiğimizde bölümün sonunda karşıdan Ray'in geldiğini görüyoruz ve bölüm bitiyor. Bir sonraki bölümde ise Ray ile oynayıp, farklı yerlerden farklı yollardan bölümün sonuna gelip Billy ile karşılaşıyoruz. Yani aynı noktaya diğer kişi ile geliyoruz. Bu gerçekten çok hoş olmuş bence. Bölüm sonunda bütün heybetiyle gelen Ray'i karşısında gören Billy ise tabanlara kuvvet diyerek başlıyor yine kaçmaya.

Oyunda dikkat çekici bir çok mod ve hareket bulunuyor. Bu modların hepsi, her iki karakterde de farklı. Daha doğrusu bir karakterle yapabildiklerimizi diğer karakterle yapamıyoruz. Ray'in kullanabildiği mod sayısı oldukça fazla. Hızlı silah çekme, etrafı tekmeleyerek yıkıp dökebilme, ustaca çift silah kullanma ve en ilginci ise karşıdaki düşmana İncil okuyarak kafasını çelebilme. Böylece düşman savaşmaktan vazgeçip kaçabiliyor. Bunların dışında ise daha önce bazı oyunlarda karşılaşmış olduğumuz Bullet-Time modu bu oyunda da mevcut ve şimdiye kadar gördüklerimin en iyisi diyebilirim. 2 silah kullanırken bu mod daha da harika oluyor. Elimizde hiç silah yokken ateş ettiğimizde bu mod devreye giriyor ve karakterimiz hemen silahlarını çekiyor, slowmotion bir görüntüde rakiplerimizi sırayla vurmamıza şans tanınmış. Tabii ki bu biraz da sizin yeteneğinize kalmış bir durum. Bu mod oyunda "Concentration Mod" olarak adlandırılmış. Silah kullanımındaki en büyük artı ise rakiplerimizi vurduğumuz noktayı birebir görebilmemiz ve kurşunun geldiği yerde, duruma göre derin yaralar açılması.(Bunu düşmanlarımızda görebiliyoruz.) Özellikle duellolarda düşmanları başından vurabilmek çok eğlenceli oluyor. Silah kullanımı o kadar iyi ki düşmanları şapkalarını düşürmek bile mümkün ateş ederek. .Duellolar ise gerçekten yine çok başarılı yapılmış diyebilirim. Düşmanınız sizi duelloya davet ettiğinde duello ekranı geliyor ve düşman karşınızda zaman geriye doğru saymaya başlıyor. Bu noktada iş ustalığınıza kalmış. 1 sn. yazdığında silahınızı çekmeli ve ateş etmelisiniz. Bunun için silah çeker gibi farenizi önce aşağı sonra yukarı itmeniz lazım ve tam o anda tekrar Bullet-Time modu devreye giriyor ve düşmanı vurma şansı size veriliyor. Aynı anda "Q" ve "E" tuşaryla eğilip rakibin kurşunlarından kaçmak ta mümkün. İlk ateşin sonunda Bullet-Time devreden çıkıyor ve ölen yoksa seri halde kurşun yağdırmanız gerekiyor düşmana. Eğer düşmanı bullet-time da vurmuşsanız harika bir duello sahnesi izlemiş oluyorsunuz.





Oyunda kullanılan bir kaç silah var. Hepsi eski model silahlar. Bunların içinde Meksika yapımı olan silahlarda var. Silahlarının uzun süre kullanıldığında artık kullanım dışı kalıyor. Çok ısınıp içindeki kurşunların patlamasına sebep olabiliyor. Bunun için dikkatli olmanız gerekecektir. Oyunda tüfek, shotgun ve sniper tüfeği gibi çeşitlerde var. Bunları daha çok Ray ile kullanacaksınız. Billy ise arada silah kullanıyor da olsa, daha çok elindeki kırbacı ile işlerini yapıyor. Bu kırbaç çok kullanışlı, etraftaki zararlı hayvanları öldürebileceğiniz gibi ağaçlara tutunarak bi yerden bi yere geçme, aşşağı inip yukarı çıkma vs. gibi işlerinizi halletmenize yardımcı oluyor. Billy Ray' e göre daha aktif, daha hızlı ve daha uzun mesafelere zıplayabilen biri. O kadar ki yeri gelince kartal tüyü almak için dağlara bile tırmanıyoruz. Billy bunun dışında oyunun son bölümlerine doğru aldığı yay ile bir silah sahibi oluyor. Bu yayın kullanımı da çok güzel. Silahlara karşı bile etkili oluyor, çünkü yayı gerdiğimizde yine Bullet-Time aktif oluyor. Oyunda daha çok Ray ile oynuyoruz ve zaten Ray ile oynanan bölümler daha eğlenceli diyebilirim. Bunların dışında oyunda at kullanma şansımız da var. Sırtında eğesi olan tüm atlara binme şansımız var. Atların hızı ve çevikliği sayesinde düşmanlarımızdan hızla kaçabilir ve aksine onları yakalayabiliriz. (Özellikle Ray ile oynanan bir kovalamaca sahnesi var ki... tek keliyle muhteşem) At üstündeyken silah kullanımı mümkün fakat hiç bir şekilde Bullet-Time aktif olmuyor. Oyunda en eğlenceli modlardan biri ise yumruk yumruğa dövüşler olmuş. Silahların sustuğu yerde yumruklar konuşuyor. Silah kullanımında olduğu gibi farenin sol tuşuyla sol, sağ tuşu sayesinde ise sağ elimizle yumruk atabiliyoruz.

Çevrimdışı яєαρєя

  • 3. SINIF UYE
  • ***
  • İleti: 3.268
  • Puan 253
  • Cinsiyet: Bay
  • reaper
    • MSN Messenger - emicin6@hotmail.com
    • Profili Görüntüle
    • E-Posta
Ynt: Call of Juarez
« Yanıtla #1 : 16 Aralık 2006, 22:57:39 »
arkdaslar bu oyunda dısarıdan bakıldıgında guzele benzıyo ama bu tıp oyunlar bence pc nızı bosuna dolduran oyunlardan

Çevrimdışı sinyordemir

  • 2. SINIF UYE
  • ****
  • İleti: 6.316
  • Puan 257
  • Cinsiyet: Bay
    • MSN Messenger - gurkandemir511@hotmail.com
    • Profili Görüntüle
Ynt: Call of Juarez
« Yanıtla #2 : 19 Aralık 2006, 23:02:26 »
call of duty tipi bişeymi bu oyun kardeş paylaşımın için teşekkürler oynadınmı sen güzel bişey gibi sanki

Çevrimdışı яєαρєя

  • 3. SINIF UYE
  • ***
  • İleti: 3.268
  • Puan 253
  • Cinsiyet: Bay
  • reaper
    • MSN Messenger - emicin6@hotmail.com
    • Profili Görüntüle
    • E-Posta
Ynt: Call of Juarez
« Yanıtla #3 : 20 Aralık 2006, 17:44:20 »
yok kardesım ısım senı yanıltmasın call of duty ı ıle alakasız bı oyun ama guzel mi die sorarsan super oynarken kendını vahşi batıda hıssedıyosun muazzam yane

Çevrimdışı meert

  • 3. SINIF UYE
  • ***
  • İleti: 4.796
  • Puan 50
  • Cinsiyet: Bay
    • Profili Görüntüle
Call of Juarez
« Yanıtla #4 : 24 Haziran 2007, 17:05:29 »
SAOL
Bir Gün Herkes FENERBAHÇE'li Olacak !!!

Çevrimdışı ***ALfoNSo***

  • 1. SINIF ÜYE
  • *****
  • İleti: 23.777
  • Puan 6935
  • Cinsiyet: Bay
  • Dü$medeN BuLuTLaRDa Ko$mAm GeREk...
    • Profili Görüntüle
Call of Juarez
« Yanıtla #5 : 25 Haziran 2007, 01:33:26 »
paylaşım için teşekkürler  ;)



Çevrimdışı Nightmare

  • 1. SINIF ÜYE
  • *****
  • İleti: 12.725
  • Puan 2709
  • Cinsiyet: Bay
    • Profili Görüntüle
Call of Juarez
« Yanıtla #6 : 27 Haziran 2007, 16:54:49 »
saol kardeşim

Çevrimdışı LeGeND-MæN

  • 1. SINIF ÜYE
  • *****
  • İleti: 25.719
  • Puan 1937
  • Cinsiyet: Bay
  • Mangal Yürekli Adam
    • Profili Görüntüle
Call of Juarez
« Yanıtla #7 : 29 Haziran 2007, 07:40:16 »
paylaşım için sağol kardeşim
tarz yaratmak için Ağır Abi OLma!! Ağır Abi Dediğin Sevdimi Tam Sever Giydiğini herkez Beğenir, Saygısı Sonsuz Sevgisi Ebedi Olur..

DAĞLARINA DARGIMIM YAR...



Çevrimdışı Force23

  • 1. SINIF ÜYE
  • *****
  • İleti: 32.652
  • Puan 334
  • Cinsiyet: Bay
  • !!ƒяєєѕтуℓєя!!
    • Profili Görüntüle
Call of Juarez
« Yanıtla #8 : 10 Ağustos 2007, 18:44:41 »
Bilgi için saol kardeşim
Only God Can Judge Me !!
They''ll Never Take Me Alive