Gönderen Konu: Call of Duty: Black Ops [Ön İnceleme]  (Okunma sayısı 794 defa)

Çevrimdışı djarum black-

  • 5. SINIF UYE
  • *
  • İleti: 953
  • Puan 17
  • Cinsiyet: Bay
    • Profili Görüntüle
Call of Duty: Black Ops [Ön İnceleme]
« : 20 Eylül 2010, 20:40:45 »
Son yılların en başarılı serisi olan Call of Duty, oyuncuların isteği doğrultusunda yoluna son hızla devam ediyor. Bugüne dek sayısız cephede yer aldık, birçok önemli insanı kurtardık, milyonlarca insanın başına bela olabilecek düzeydeki isimleri ortadan kaldırdık. İkinci Dünya Savaşı ve Modern Savaş derken, şimdi de Soğuk Savaş ve Vietnam günlüklerine konuk oluyoruz…

Treyarch'ın World at War'u, Infinity Ward'un da Modern Warfare 2'yi geliştirmesinin ardından, sıradaki oyunun Vietnam döneminde geçebileceğine dair söylentiler vardı, hatta bazı belirtiler de bu ihtimalleri güçlendiriyordu. Activision, Vietnam döneminde yer alan birçok müziğin lisanslarını satın almıştı örneğin. Neyse ki resmi duyuru kısa süre önce geldi ve ilk video da yayımlandı. Biz de ilk bilgilerden yola çıkarak yeni maceramızı tanımaya çalışalım.



Hava kararıyor…

Black Ops'ta iki düşmanımız olacak; Vietnam ve Sovyetler Birliği. Zaten bilindiği gibi Call of Duty, her serisinde mutlaka farklı gözlerden oynanışa imkân tanımıştır. Bu yeni yapımda da kontrol edeceğimiz birden fazla adamımız var. Soğuk Savaş zamanında hem soğuk hava şartlarından, hem de Sovyetlerden korunmalıyız. Vietnam cepheleri ise, Sovyetlere nazaran daha tehlikeli, karanlık ve kanlı olacak. Özellikle profesyonel orduyu bir kenara bırakırsak, Vietcong militanlarına ekstra dikkat etmemiz gerekecek. Bunların haricinde Kuzey Kutbu ve Küba görevlerini de söylemeden geçmeyelim. Not: Tabii ki bunların dışında farklı görevler de olabilir; gelecekte geçen savaşlar örneğin. Hepsini öğrenmek için yapımcıların ağzından çıkacak harfleri tek tek bekliyoruz.

Treyarch, Black Ops'ta da şiddetli oynanış geleneğini sürdürüyor. Kan ve karakterlerin parçalanması gibi şiddet içeren öğelerle yine karşılaşacağız. Operasyon tiplerine baktığımızda ise, yeni savaş yöntemleri göze çarpıyor. Kanlı ve heyecanlı kara çarpışmalarının dışında, bu kez havadan da operasyonlara katılacağız. Ha önceki Call of Duty oyunlarında da bir helikopterin minigun'ından ateş etmiyor muyduk - ediyorduk, ancak şimdiki durum farklı.

Şimdi de havadan

Black Ops'ta helikopter kullanabileceğiz. Bu kez sadece silahlarını değil, komple kendisini üstelik. Sadece o da değil, bir de uçak pilotumuz var (videoda görülüyor). Onu kontrol edecek miyiz bilinmez, ama paraşütle gökyüzünden atladığımızda, aşağıda bizi bekleyenlerin kim olduğunu sorgulamak yersiz olacaktır. Tabii ki Vietnam'ın coğrafi koşulları gereği her istenilen noktaya helikopter veya farklı bir hava aracıyla iniş yapamazsınız. Acil durumlarda paraşütümüze sarılıp kendimizi gökyüzüne bırakacağız.



Yapımcılar, hem tek kişilik oynanış, hem de çoklu oyuncu deneyimleri olarak şimdiye kadarki "en şiddetli" Call of Duty oyununu hazırladıklarını dile getiriyor ve sabırsızlandıkları belirtiyorlar. Modern Warfare 2'de yer verilmeyen "dedicated server" özelliği, bir hayli fazla PC oyuncusunu üzmüştü. Şimdi ise müjdemizi verelim, çünkü dedicated server uygulamasını Black Ops'da göreceğiz. Henüz detay verilmese de, oyunumuzda co-op modu da yer alacak.

Gelelim Multiplayer oynanışa. Şu an Xbox Live'ın en çok oynanan oyunlarından olan World at War, yakın zamanda yerini Black Ops'a devredeceğe benziyor. Zira geliştirilmiş yeni özellikler, yeni silahlar ve tabii ki yeni haritalar, oyuncular için heyecanlandırıcı olacaktır. Oyundaki her sınıf için özel killstreak'ler bulunurken, istersek kendimize özel olarak da hazırlayabileceğiz. Mücadelelerdeki iki numaralı silahımız, muhtemelen keskin bir bıçak olacak. Capture the Flag, Free for All, Damnation ve Team Deatmatch gibi modlar, ayrıca kullanılabilen araçlar da (tank örneğin) Black Ops'da yer alıyor.

İlk Call of Duty oyunundan beri geliştirilerek kullanılan Quake 1 motoru, Black Ops'ta da vazgeçilmeyenlerden. Videodan görüldüğü kadarıyla grafikler kötü değil. Savaşın şiddeti yine iyi yansıtılmış. Tabii ki PC kullanıcıları için de güzel bir gelişme; World at War'u sisteminizde oynayabildiyseniz, Black Ops'u da oynayabileceksiniz.



Zombi uğultuları ovalara yayılır

Cadılar Bayramı sebebiyle yayınlandığını sanmıştık, gerçekten de öyleydi, ama o videonun gerçeğe dönüşeceğini hiç tahmin etmemiştik. Geçtiğimiz yılın en çok oynanan ve en çok kâr getiren modu olan Nazi Zombies, farklı bir şekilde yine hazırlanıyor. Bu kez Naziler olur mu bilinmez, ancak yapımcıların "zombi" geleneğini devam ettirmek istediğini biliyoruz. Yapılan onca satış ve milyon dolarlık gelirleri de hesaba katarsak, vazgeçmeleri mümkün değil.

Call of Duty: Black Ops için takvimler 9 Kasım'ı gösteriyor. PC, PS3 ve X360 için hazırlanan oyun, yılın en çok beklenen FPS'lerinden bir tanesi. Tabii ki hazırlanan diğer FPS oyunlarıyla birlikte, büyük bir rekabet baş gösterecektir. Her durumda da kazananlar ise, biz oyuncular olacağız.
Bir ulus, sımsıkı birbirine bağlı olmayı bildikçe yeryüzünde onu dağıtabilecek bir güç düşünülemez.
Mustafa Kemal Atatürk