Gönderen Konu: BloodRayne 2 (X-Box)  (Okunma sayısı 561 defa)

Çevrimdışı Force23

  • 1. SINIF ÜYE
  • *****
  • İleti: 32.652
  • Puan 334
  • Cinsiyet: Bay
  • !!ƒяєєѕтуℓєя!!
    • Profili Görüntüle
BloodRayne 2 (X-Box)
« : 01 Ağustos 2007, 00:32:51 »
Biz oyuncular nedendir bilinmez kan ve vahşet içeren oyunlara pek bir meraklıyız. Ekran görüntülerinde ya da kutusunun kapağında birazdan katliam yaratmaya meyilli karakter gördük mü dayanamayız. Üstelik bu katliamı yaratacak olan karakter son derece cüretkâr kıyafetlerle bezenmiş, güzellik sınırlarını zorlayan, yarı insan yarı vampir atletik bir bayansa. Kimden bahsettiğimi bilmiyorsanız iki sene evvel piyasaya sürülen Bloodrayne’i oynamayarak çok şey kaçırmış olduğunuzu bilmeniz gerekir. Bol aksiyon ve gereğinden fazla kan içeren oyunda, sayısız vampir öldürmüş, düşmanlarımızın kanlarını hatıra niyetine dört bir yana fırlatmıştık. Çok üst düzey bir yapım olmasa da gerek ana karakterinin seksiliğinden gerekse bol kan içermesinden dolayı oldukça popüler olan oyunun 2 senesi dolmak üzere iken pıhtılaşmaya yüz tutmuş kanları tazelemek üzere yapımcılar kolları sıvadılar ve yeni oyunu öncelikle konsollar için piyasaya sürdüler.

Isır beni Rayne…

Günümüzde klasikleşmeye yüz tutmuş bir konuyu benimser Bloodrayne. Yarı insan yarı vampir olduğundan ölümsüz ve çok güçlüdür. Aslında tam olarak iyiliğin emsali olmasa da kendi doğruları bazen biz insanların yararınadır. Yarı insan yarı vampir denilince akıllara gelen ilk isim Blade olur her zaman. İşte Rayne’i de onun dişisi olarak düşünebiliriz. Ama ne dişi. Yarı vampir olmasa hepimiz evimizin kadını olsun diye dua edeceğimiz bu hanım oldukça çevik ve bir o kadar da acımasızdır düşmanlarına karşı. Kollarına bağlı olan bıçakları en acımasız yollarla düşmanları üzerinde denerken dört bir yana savrulan uzuvlar ve kanlar Bloodrayne oyununun imzasıdır. Yine Bloodrayne oyununun en büyük özelliği tıpkı Kill Bill filmindeki gibi aşırı fışkıran kandır. Kısacası kırmızıya karşı alerjisi olanların şiddetle uzak durması gereken nadir yapımlardan biridir Bloodrayne.

İkinci oyunumuz ilk oyunun bittiği yerden devam ediyor. Hatta Rayne kimi yerlerde kendi iç hesaplaşmaları ile boğuşup yine dünyayı kötü vampirlerin elinden kurtarmaya gayret gösteriyor. İlk oyunda 30’lu yılların Nazileri ile fazlasıyla haşır neşir olmuştuk bu sefer ise hikaye günümüzde geçiyor ama düşmanlar yine aynı tarz karakterler. Satanist toplulukların değişmezi olan siyah deri kıyafetler giymiş sayısız düşman ve onlara hükmeden farklı özelliklere sahip büyük vampirler. Ayrıca ikinci oyunda yeni düşmanlar da sizler, bekliyor ancak bunlar şimdilik sürpriz.

Üstün pek ince, üşütmeyesin Rayne…

Bloodrayne 2 tipik aksiyon oyunu. Yakın dövüşün ön planda olduğu, yer yer bulmacalar içeren ve akrobatik hareketlere ihtiyaç duyan bölüm tasarımlarına sahip. Standart ve en önemli silahımız; kollarımıza monte edilmiş olan bıçaklar. Bunlar olağan üstü güce sahipler ve her düşmanı kolayca kübik doğranmış domates kıvamına sokabilecek tarzdalar. Elbette sadece bıçaklarımızı değil tekmelerimizi ve çevikliğimizi de bol bol kullanmamız gereken bir oyun var karşımızda. Tekme ve bıçak kombinasyonu üzerine epey kombo yapabildiğimiz gibi, zıplayıp sürekli yer değiştirerek kolay hedef olmaktan kaçmalıyız. Kameranın bayağı zorlayıcı olmasından ve aynı anda iki ve üstü düşmanla karşılaşacağımızdan dolayı rakiplerinimize kilitlenme modu mevcut. Game Pad’imizin sol trigger tuşuna bastığımızda bize en yakın düşmana dönüyor ve ona bir anlamda kilitleniyoruz. Çoklu dövüşler esnasında avantaj sağlasa da çevikliğimizi kullanıp yer değiştirmek daha mantıklı.
Only God Can Judge Me !!
They''ll Never Take Me Alive