Gönderen Konu: Battlefield 2 (PC)  (Okunma sayısı 677 defa)

Çevrimdışı Force23

  • 1. SINIF ÜYE
  • *****
  • İleti: 32.652
  • Puan 334
  • Cinsiyet: Bay
  • !!ƒяєєѕтуℓєя!!
    • Profili Görüntüle
Battlefield 2 (PC)
« : 01 Ağustos 2007, 00:28:25 »
“Delta 1 konumuzunu bildirin. Charlie 2 siz hala yerinizi almadınız mı? Saat üç yönünden tank saldırısına hazır olun. Tüm birimleri güneydoğu noktasında toplayın. Aman tanrım bizi kandırdılar! Saat yedi yönünden geliyorlar! Tüm birimler, tekrar ediyorum tüm birimler, geri çekilin. Ana üsse geri dönün. Sıhiiiiyeeeee... Tek başıma daha fazla savunamayacağım. Ateş altındayım... Vurulduuum, haayıııırr...”

“Oynamıyorum ya...”

You will respawn in 15 seconds...

Bundan yıllar evvel savaş simülasyonu denince akla hep Delta Force gelirdi. Hepimizi kendine bağlayan bu yapımın en büyük özelliği günün teknolojisine uygun silahlar barındırması o zamana göre epeyce büyük haritalar üzerinde pek çok oyuncunun birbiri ile savaşabilmesini sağlaması idi. Hatta oldukça acımasız olup tek kurşunda askerlerin ölmesine neden olan sistemi ile de epey adınan söz ettirmişti. “Bir devi yerinden ancak başka bir dev kaldırır.” sözü gereği (bu sözü uydurmuş olabilirim) efsanevi bir oyun çıkageldi; Counter-Strike. Dönemin önemli FPS’si Half-Life’ın ücresiz bir modu olmasına karşın, bir anda İnternet kafelerin gözdesi olan ve dünya üzerinde sayısız insanın çılgınlarcasına oynamasına neden olan Counter-Strike fırtınası, durdurak bilmeden pek çok insanı peşinden sürükledi. Üzerinden yıllar geçmesine rağmen halen etkisi süren Counter-Strike’ın tahtını devirecek oyun bir türlü çıkmadı. Aynı mantığı izleyen ve grafiksel olarak çok daha önde olan pek çok oyun yapıldı ama hiçbiri Counter-Strike’ın yerini tutamadı... Battlefield ortaya çıkana kadar...

Savaş simülasyonlarında devrim

Tarihler 2002’nin sonbaharını gösterdiğinde Electronic Arts, bahsini ettiğim bu savaş simülasyonu oyunları piyasasına deyim deyinde ise “dur” dedi. Battlefield 1942 isimli yapım sadece çoklu oyuncu modlarına izin veren yapısı ile ilk başta insanların antipatisi toplamasına rağmen içerdiği gerçekçilik ve taktiksel imkânların genişliği ile oyun dünyasında ufak çapta bir devrim yarattı diyebiliriz. Dile kolay, savaş meydanının içindeki tek bir haritada 64 kişiye kadar destek veren başka bir oyun o güne kadar çıkmamıştı. Hepsi bir kenara dursun, savaş esnasında her türlü askeri birimi, envanteri ve mühimmatı kullanabiliyorduk. Yeri geldiğinde altımıza bir zırhlı araç çekip silah arkadaşlarımızı toplayarak düşman üssüne saldırıyor, yeri geldiğinde ise, füze rampalarına sahip devasa boyuttaki bir gemiyi emrimiz altında kullanabiliyorduk.

Battlefield 1942 piyasaya çıktığında eminim ki pek çok insanı şaşırttı. Sunulan imkânlar çok yüksekti, savaş esnasında yapılabileceklerin sınırı yoktu. Dolayısı ile pek çok oyuncu server’larda yerini aldı ve haritaların suyunu çıkarana kadar oynadı. Aradan kısa bir süre geçmişti ki oyunun ek paketi piyasalara sürüldü. Battlefield 1942: Secret Weapons of WWII ismindeki ek paket temel olarak orijinal oyunun bire bir aynısı idi. Sadece hikayenin geçtiği zamana uygun olarak ilk oyundan farklı silah ve askeri birim içeriyordu ve bir iki adet yeni oyun modu eklenmişti.

Savaş alanının yeni rotası Vietnam

Geçtiğimiz sene içerisinde bir ek paketten çok yeni Battlefield oyunu olarak lanse edilen Battlefield: Vietnam sürüldü piyasaya. Hikayenin geçtiği ortamdan olsa gerek ilk başta göze gerçekten farklı geliyordu bu yeni oyun. Vietnam savaşının yapısı gereği sayısı epey arttırılmış silah ve araç emrimize amade idi. Fakat işin temeline indiğimizde maalesef oyunun en kötü yanı ise bot’lardı. Çünkü bot’lara karşı oynadığımızda yapay zekânın düşük olması nedeni ile pek çok problem yaşanıyordu. Yine de ilk oyunun en büyük eksikliği olan tek kişilik oyunun olmayışını az da olsa telafi eden bu oyun ilkinden daha fazla sevildi.
Only God Can Judge Me !!
They''ll Never Take Me Alive