Gönderen Konu: Armed And Dangerous (PC)  (Okunma sayısı 587 defa)

Çevrimdışı Force23

  • 1. SINIF ÜYE
  • *****
  • İleti: 32.652
  • Puan 334
  • Cinsiyet: Bay
  • !!ƒяєєѕтуℓєя!!
    • Profili Görüntüle
Armed And Dangerous (PC)
« : 01 Ağustos 2007, 00:21:08 »
LucasArts kötü oyun yapmama geleneğini bu oyunla devam ettiriyor. Giants‘ı yapan Planet Moon bu oyunun da yapımcısı. Dahası Giants’ta kullanılan motor, benzer grafikler ve hatta görevlerin bile yakın oluşu oyunu oldukça andırıyor. A & D, Giants kadar kapsamlı olmasa da en az iki kat komik. Bu oyunun en çarpıcı yanı zaten’komik olması”. Özellikle bölümlerin başındaki demoları izlemek için bu oyun bitirilir. Divx codecle sıkıştırılan’Toy Story” tadındaki demolar gerçekten çok defalarca izlenebilir.

DEATH TO SALAD EATERS!

Demoalarda, kendilerini savaşta zarar gören çiçekleri korumaya adamış savaşçı bahçe robotlarından, kendini Elvis Presley zanneden kahine, Fransız deyince intihar eden askerlere rastlıyoruz. Özellikle kurtardığımız köylülerin karılarını zaman zaman’kadın sesi çıkarmaya çalışan erkeklerin” seslendirdiğini anlayınca gülmekten öldüm.

Oyunda Lionhearts denen asi gurubunu canlandırıyoruz. Lionhearts, Bir insan, tuhaf bir fare ve sürekli çay içen Q isimli bir robot. Giants'dakinin aksine A& D’da sadece grup liderini oynatabiliyoruz.Giants da oyunu belli bölümlerinde belli ırkları oynatıyorduk A & D’ de bize eşlik eden karakterlere sadece beni koru yada bu alanı koru gibi iki basit emir verebiliyoruz. Karakterlerimiz alışılageldik süper kahramanlardan değiller, komikler. Örneğin bomba uzmanı fare bombayı etkisiz hale getirmeye çalışırken genelde başarısız oluyor. Savaş robotu sürekli çay içip çaydan ( kendi kendine çay yapabiliyor ) bahsediyor. Köylüler kehanetten bahsedince bizimle dalga geçiyorlar.

Amacımız pis kokan kör rehberimizin yardımıyla Book Of Rule’u kötü kalpli zalim kraldan önce ele geçirmek.Bizi bu kitaba götürecek olan ufak adam diğer karakterler kadar renkli. Koyun taklidi yaptığı demoyu bir yerlerden edinmelisiniz.. Görevler genelde ya köylüleri kurtarmak ya da belli binaları patlatmakta oluşuyor. Arada bir şehir koruma görevleri de çıkıyor. Oyundaki duran, hareket eden her şeyi patlatabiliyoruz. Nerdeyse sonsuz mermi verilmiş ve sürekli oraya buraya ateş ediyoruz. Ortalama zekadaki düşmanların en güçsüzünü öldürmek için bile en azından on onbeş kurşun harcıyoruz. Az çeşit düşman olduğundan ve görevler de aynı olunca oyun can sıkıyor. Fakat bir sonraki demoyu görmek için çok da uzun olmayan bölümler bitiriliyor. Zaten, A & D çabuk biten kısa bir oyun. Her bölümün sonunda bize yaptıklarımız özeti geliyor ve buna göre üzerimize konan ödül arttırılıyor.

Oyunda klişe silahlardan başka (sniper rifle, machine gun, rifle) absürd silahlar da var. Özellikle köpekbalığı silahı çok güzel. Saldığımız köpekbalığı sürekli savaş alanında geziyor ve önüne geleni yiyor. Bomba atan gramofonla ateş etmek de çok eğlenceli.. Bu silahlar çok güzel gözükse de kullanımları çok kısıtlı (mermileri hemen bitiyor) Özel silahlar ise gerçekten hayal gücü harikası. Yer çekimini ters çeviren tirbuşon, knockout bombası, kara delik bunlardan bazıları. Bunlar ise tek kullanımlık. Genelde elimizde etkisiz bir makineli tüfek oluyor. Silah arkadaşlarımızın da kendi özel silahları ve yetenekleri var.

Oyunda bir süre sonra uçmaya başlıyoruz. Uçmak denemez esasında; belli bir süreliğine sırtımızdaki roketi ateşleyip havada süzülüyoruz. Herkes sürekli ateş ettiği ve düşmanlar da sizin gibi havada süzüldüğü için savaş alanı gerçekten karambole dönüşüyor. Düşmanların sürekli çıktığı binalar var, eğer bunları patlatmazsanız başınız büyük belaya giriyor. Ayrıca zaman zaman tavernalara rastlıyoruz. Diğer fpslerin aksine silahları buradan alıyoruz. Düşmanların üzerinden sadece sağlık ve mermi çıkıyor. Benim hoşuma giden kısım hikayenin her zaman açık alanda geçmesi. Havada uçuyoruz, oradan oraya atlıyoruz; tepelere tırmanıyoruz; evleri patlatıyoruz...

Üçüncü tekil kişi gözünden oynanan oyunda grafikler çok iyi değil, fakat karakterlerin modellemeleri güzel. Sesler, en azından seslendirmeler bence muhteşem. Efektler de çok hoşuma gitti. Ancak, Binaların hepsinin birbirine benzemesi ve düşman tiplerinin aynı oluşu sıradanlığa neden oluyor. Bunun yanında, oyunun motorunda da aksamalar yaşanıyor. Açık alanlara ve sayısız düşmana rağmen oyun hiç takılmasa da fareyi sağa sola çevirdiğimizde ekranın kayması çok seri olduğundan insanını gözlerini yoruyor. Harita yok; fakat onun yerine, gitmemiz gereken yeri kabaca gösteren bir pusulamız var.

Eski günlerin komik macera oyunlarını arıyorsanız, fps sevmeseniz bile demolar için bu oyun oynanır. Sağlam bir fps oyuncusuysanız ve konu sizi ilgilendirmiyorsa bu oyuna başlamayın derim.
Only God Can Judge Me !!
They''ll Never Take Me Alive