Civilization oynadınız mı hiç? Peki oyunun sonuna kadar geldiniz mi? Orada uzaya gönderdiğiniz koloni gemisindeki insanların başına ne geldiğini merak ediyorsanız okumaya devam edin.
Civilization bir efsanedir, bilgisayar oyunları dendiğinde akla gelen en önemli isimdir. Oynamamış ya da adını duymamış birilerinin olduğunu sanmıyorum. Yaratıcısı olan Sid Meier şimdi de bizlere ilk oyunun devamı diyebileceğimiz Alpha Centauri isimli şaheseri getiriyor. Konu basit, 2060 yılında bir grup kolonist gelişmiş bir uzay gemisi olan Unity ile Alpha Centauri sistemine doğru yola koyulurlar. Birleşmiş Milletler tarafından düzenlenen bu operasyonun amacı insanlığı yıldızlara ulaştırmak, bu sayede uzun vadede pek çok soruna çözüm üretmektir.
Oyunda yedi farklı grup var ve her birinin lideri Dünya üzerinde farklı bir ülkeden geliyor. İsyan ve bölünmeyle birlikte her biri yanına kendine inananları alıyor ve doğru bildiği yolda ilerlemek için çalışıyor. Tabii bunun anlamı her grubun farklı ekonomik ve sosyal yapılara sahip olduğu, haliyle hepsi de belli konularda avantaj ve dezavantajlara sahipler.
Oyunun diplomasi kısmı oldukça detaylı, üstelik bilgisayar bu konuda oldukça başarılı. Gücünüz ve ününüz diğer gruplarla olan ilişkilerinizde oldukça önemli rol oynuyor. Oyunun ekonomik ve sosyal yapı özellikleri de iyi kurulmuş. Temel olarak dikkat edilmesi gereken üç kaynak var, enerji, mineral ve gıda. Bunlar kolonilerin etrafındaki kaynaklardan elde ediliyorlar, enerji genel para birimi yerine geçiyor, mineral ise genel üretim ve birimlerin desteklenmesi için kullanılıyor, gıda ise doğrudan nüfus artışını ilgilendiriyor.
Alpha-C çok büyük ve detaylı bir oyun, bir kez başına oturunca bağımlılık yapıyor ve saatlerce oynuyorsunuz. Genel olarak grafikleri ve efektleri çok muhteşem sayılmaz, ancak oyun atmosferi ve genel yapısı gerçekten muhteşem.