Gönderen Konu: MAFİA  (Okunma sayısı 2800 defa)

Çevrimdışı djarum black-

  • MODERATÖR
  • 5. SINIF UYE
  • ***
  • İleti: 953
  • Puan 17
  • Cinsiyet: Bay
    • Profili Görüntüle
MAFİA
« : 22 Aralık 2006, 13:54:10 »
Oyun hakkındaki tüm ön bilgileri, incelemesinde okuduğunuza göre oyunun grafiklerinin mükemmelliğinden, 5.1 ses sistemlerinde çok etkileyici bir atmosfer oluşturduğundan, akıcı bir oynanışa sahip olduğundan ve GTA’ya göre çok daha mantıklı ve sürükleyici bir seneryosu olduğundan bahsetmeme gerek yok sanırım. Eminim ki birçoğunuz bu oyunu GTA ile karşılaştırıyorsunuz. Aslında oynanış tarzı ve kamera açıları dışında pek bir benzerlik taşımayan iki oyun GTA ve Mafia. Seneryosunun akıcılığı ve her bölümün bir öncekinden izler taşıması, Mafia’yı GTA’nın bir adım önüne taşıyor. GTA’da arayıp da bulamadığımız mantık öğeleri bu oyunda kendisini gösteriyor ve bu sayede kendinizi oyuna kaptırmanız çok daha kolay oluyor. Sonuç olarak birdenbire sıradan bir taksi şöföründen, saygıdeğer bir mafya üyesine dönüştüğünüz bu oyun eminim sizi GTA’dan daha fazla tatmin edecek.

BÖLÜM 1 : An Offer You Can’t Refuse

Sadece peşinizdekilerden kurtulup, Salieri’nin barına gittiğiniz bu bölümde anlatılacak pek birşey yok. Eğer “Bilmeniz gerekenler” bölümündeki takip ile ilgili kısmı okuduysanız hiçbir sorun yok demektir.

BÖLÜM 2 : Running Man

Geldik oyunun en sıkıcı ve amacı biraz olsun geçiş yollarını tanıtmak olan bölüme. Bu bölümde 5 farklı yolcuyu gitmek istedikleri yerlere götüreceksiniz. Burada dikkat etmeniz gereken en önemli şey (ki bunu 2 yolcu yapıyor) yolcunun istediği yolu kullanmanız. Yani eğer yolcu tünelden geçmek istiyorsa tünelden geçmelisiniz. Aksi takdirde en başa dönersiniz. Her ne kadar hız konusunda müşteriler kafanızı şişirseler de bölüme baştan başlamanıza sebep olan tek şey yolda yürüyen insanların üzerinden geçmek.

Beş yolcuyu da sağ salim yerlerine götürdükten sonra sağ kalma sırası size geliyor. Oyunun başında Salieri’nin adamlarını kurtardığınız için Morello size biraz kızgın ve bu kızgınlığını da silahlı adamlarını peşinize takarak gösteriyor.

Yapmanız gereken tek şey koşarak Salieri’nin barına girmek. Hemen hatırlatayım eğer dümdüz koşmaya kalkarsanız birkaç saniye içinde vurulursunuz. Ayrıca eğer yanlış bir yöne saparsanız direkt “Game Over” yazısıyla karşılaşırsınız. Arabanın yanından ayrılıp hemen karşıya koşun ve ok yönünde ilerleyin. Caddeye çıktığınızda pusulanızı takip edin ve yine ok yönünde ilerleyin. Merdivenlerden çıkın ve sağa dönün. Tekrar caddeye ulaştığınızda sola dönün ve ok yönünde ilerleyin. Bir sonraki cadde de hemen karşınızda okla belirtilen yerde Salieri’nin barını görebilirsiniz.

BÖLÜM 3 : Molotov Party

Haritada belirtilen yere gidince ön kapıda bir gorilin olduğunu görüyorsunuz. Binanın sağ tarafına gidin ve oradan arka kapıya ulaşın. Burada ilk olarak yapılması gereken kapıda arkası dönük olarak duran adama beyzbol sopasıyla en sert şekilde vurmak. Eğer en sert şekilde vurmazsanız (Action tuşuna kırmıza bar dolana kadar basın) adam bayılmaz ve biranda kendimizi bir çatışmanın içinde buluruz. Adamı bayılttıktan sonra molotov kokteyllerini arabalara birer birer atıyoruz. Molotov kokteylimiz bitince işe beyzbol sopasıyla da devam edebiliriz. Unutulmaması gereken şey, arabalar maksimum hasar aldıktan hemen sonra araçların yanından uzaklaşmak. Yoksa arabalarla birlikte sevgili Tommy de havaya uçar.

Bölüm Sonunda Kazanılan Araba : Bolt Ace Fordor Green

BÖLÜM 4 : Ordinary Routine

Vincenzo’dan silahı, Ralphy’den aracı alın ve haritada belirtilen yere gidin. İlk haraç toplandıktan sonra ikinci bir yer haritada belirecek. Burası da halledildikten sonra haritadaki üçüncü yere gidin. Burada işler yolunda gitmeyecek ve Sam vurulacak. Sakın benim başta yaptığım saflığı yapıp adamlara pencerelerden ateş açmayın. Binanın arkasına geçip kutuların üzerine çıkarak balkona tırmanın. Hemen sağınızdaki tuvaletteki adamı haklayın. Tuvaletin yanındaki odaya girin ve Tommy Gun’ı alın. Merdivenlerden inmeden sağ koridordaki odadan sağlık pakedini alın. Aşağı inip adamları haklayın ve Sam’i bulun. Sam’i bulduğumuzda herşey bitmiyor uğraşmanız gereken bir kişi daha var. Onu da vurduktan sonra bu sefer de paranızı çalan bir tipin peşine düşüyorsunuz. Burada yapılması gereken elemanın aracının önünü kesmek. Adam aracından iner inmez silahınızı çekip onun da işini bitiriyorsunuz ve bölüm bitiyor.

Bölüm Sonunda Kazanılan Araba: Bolt Model B Fordor Brown

BÖLÜM 5 : Fair Play

1930 yılından 1932’ye geldik.. Bölüm çok basit. Dikkat etmeniz gereken size verilen süreyi aşmamak ve araca en ufak bir hasar bile vermemek. Bölümü zorlaştıran tek etken, radarınızda herhangi bir polis gördüğünüz anda kaçmak zorunda olmanız. Sizi gödükleri anda enseleyeceklerinden emin olabilirsiniz. Bölümde sırasıyla: Ralphy, Bobby, Bertone’s Autoservice, Bobby, Salieri Bar’a gideceğiz.

Bölüm Sonunda Kazanılan Araba: Schuber Six Red.

BÖLÜM 6 : Fair Play

Bu bölümde hemen Race Track’e gitmelisiniz. Bence yarış tam bir angarya ve bitirmesi de zor. Unutmayın 2.lik hiçbir işe yaramıyor. Herneyse yarışı kazandıktan sonra hemen Lucas Bertone’ye gidin. Size çok şık bir arabanın nasıl çalınacağını anlatacak. Haritada belirtilen yere gidin ve aracı alıp Salieri’ye dönün.

Bölüm Sonunda Kazanılan Araba: Lassier V16 Phaeton Yellow

BÖLÜM 7 : Sarah

İşte size son derece sıkıcı bir bölüm daha. Aslında bölüm 7, 2 parçadan oluşuyor. İlkinde yapmanız gereken Sarah’ı kötü adamlardan korumak. Bunun için muştanızı kullanacaksınız. İlk 3 adamı patakladıktan sonra soldaki aralığa girip sağa dönün. Burada 3 elemanla daha kapışacaksınız ve bölümün ilk aşaması sona erecek.
İkinci aşamada yapılacak iş, Sarah’ı ve mahallenin(!?) diğer insanlarını rahatsız eden çetenin kökünü kazımak. Haritada belirtilen yere gidip Biff’le konuştuktan sonra, kötü adamların mekanına gitmelisiniz. Burada hem kendi hem de arkadaşınızın sağlığına dikkat etmelisiniz. Siz çok iyi dövüşseniz bile Paulie ölebiliyor ve bu bölüme yeniden başlamak anlamına geliyor.

Karşınıza çıkan ilk adamı hallettikten sonra karşıya gidip diğer 3 kişinin de işini bitirin. Bu kısımdan sonra ilerlerken sakın sağa dönmeyin. Gereksiz yere başka adamlarla karşılaşırsınız. İleri gidin ve size elemanları hakladığınız için teşekkür eden adamın yanından ilerleyerek merdivenlerden çıkın ve duvarın diğer tarafına atlayın. Artık silahınızı çekme zamanı geldi. Karşınıza çıkan herkesi vurduğunuzda, eşkiyaların patronu olan 2 kişi arabalarına atlayıp sizden kaçmaya çalışacak. Burada yapılması gereken tek şey onları izlemek. Araç radardan çıktığı anda sayaç işlemeye başlayacak ve süre bitmeden yeniden araca yaklaşamazsanız baştan başlamak zorunda kalacaksınız. Dediğim gibi sadece izleyeceksiniz ve bir süre sonra arabalarından duman çıkar bir halde onları bulup işlerini bitireceksiniz.

Bölüm Sonunda Kazanılan Bonus : Free Ride


BÖLÜM 8 : The Whore

Yavaş yavaş zorlayıcı bölümlere geçiyoruz. Bu bölümde ilk önce Carleone Hotel’e gidiyoruz ve asıl atraksiyon bundan sonra başıyor. Oteldeki görevlerimiz sırasıyla; müdürü öldürmek, Frank’in bahsettiği fahişeyi öldürmek, müdürün odasından belgeleri çalmak ve odayı havaya uçurmak.

Otele girdiğinizde hemen sol tarafta ki odaya girin ve ilerleyerek en son bölüme varın. Burada sağ tarafta oturan beyaz giysili adam aradığımız müdür. Hemen yanına geçin ve yüzünüz odaya bakacak şekilde müdürü vurun. Burada şiddetli çatışmalar olacak. Size tavsiyem odadaki korumayı öldürdükten sonra kapının yanına siper alıp tabancanızla diğer kapı girişinde beliren adamları vurmanız. Bu iş bittikten sonra otele girdiğiniz yerdeki resepsiyona gidip arka taraftan anahtarı ve sağlık paketini alın. Hemen ikinci kata çıkın (bulunduğunuz katı zemin olarak düşünün). Sağ taraftaki kapıdan geçin. Sağa dönün ve ilerleyin. Bir kez daha sağa döndüğünüzde soldaki ilk kapıdan girin. Fahişe olayı halloldu. 3.kata çıkın ve sağ taraftaki müdürün odasına girin. İçeridekileri öldürdükten sonra masanın üzerinden belgeleri alın ve bombayı yerleştirin. Vakit kaybetmeden odadan çıkın ve demo girene kadar koşmaya devam edin. Bütün bunları yaparken gözlerinizi dört açmalısınız. Her an bir yerlerden adamlar çıkabiliyor.Unutmayın bu adamlardan en tehlikelileri yakın mesafeden shotgun la ateş edenler.

Çatıda birçok polisle karşılaşacaksınız bu yüzden verdiğim yönlerde devam ederken bir yandan da polisleri vurmayı unutmayın. Kısaca; sağ taraftaki merdivenlerden çıkın; sağa dönün; kapılardan geçin; sağ taraftaki çıkıntıya çıkıp daha yüksek olan çıkıntıya tırmanın; oradan inip diğer çıkıntıya tırmanıp karşı çatıya atlayın; ileri ve sola gidin; karşıya geçip tahta merdivenlerden yukarı çıkın. Yerde büyük bir merdiven olan bölüme geldiğinizde bir ara demo girecek ve bölümün diğer kısmına geçeceksiniz.

Merdivenlerden inin ve buradan sağlık paketini alın. En alt kata indiğinizde rahip sizi görecek ve bir önceki bölümde öldürdüğünüz elemanın cenaze törenine hızlı bir giriş yapacaksınız. Burada dikkat edilecek şey tün adamları tabanca ile vurmanız. Adamlar uzakta olduğundan ne kadar güçlü olursa olsun shotgun’ın hiçbir tesiri yok. İçer,dekileri öldürdüğünüzde polis tarafından tutuklanmak üzere aranıyor vaziyette arabanıza bineceksiniz.

Açıkçası bu bölüm tamamen şans işi. Dakikalarca dolaşıp peşinizdeki polislerden kurtulamamanız mümkün. Benim tavsiyem; peşinizdeki polis, radarınızdan çıkana kadar hızla arabanızı kullanmanız. Yukarıdaki kelepçe işareti silikleştiği anda bir ara sokağa çekip durun. Radarınızda başka bir mavi işaretli polis bile görseniz hemen oradan uzaklaşmalısınız. Bir süre sonra “Wanted” barı boşalmaya başlayacaktır.

Bir diğer taktik ise (ki ben bunu kullanıyorum) Salieri Bar’ın yakınlarına gidip arabadan inerek peşinizdeki polisleri öldürmeniz. Bunun hemen ardından “Wanted” barı boşalmaya başlayacaktır. Ama hemen kendinize saklanacak bir yer bulmalısınız. Salieri’nin arkasındaki garaj bu iş için biçilmiş kaftan.

Bölüm Sonunda Kazanılan Araba : Falconer Blue, Lassiter V16 Charon Black


BÖLÜM 9 : A Trip To The Country

Bölümün başında Ralphy’e gidip Paulie’nin yerini öğreniyorsunuz ve istediğiniz bir aracı seçerek Warehouse’a doğru yola çıkıyorsunuz. Kısa bir demodan sonra gelinen yerde bir aksilik olduğu anlaşılıyor ve Tommy, Sam’e ne olduğunu öğrenmek durumunda kalıyor.

Yolu takip ederek kamyonu bulun. Demo bittiğinde kamyonun arkasında duruyor olacaksınız. Ön tarafta iki adam var. Onları vurduktan sonra ileri doğru devam etmeden önce hemen kamyonun arkasındaki binanın yanındaki adamı da vurmalısınız. Normalde acilen Paulie’nin yanına dönmeniz gerekiyor. Ama benim tavsiyem tüm çete elemanlarını vurmadan geri dönmemeniz. Daha önce yanından geçtiğiniz bordo binanın karşısındaki yer adam kaynıyor, dikkat edin! Daha ilerdeki sağlı sollu iki evin her birinden de 2 kişi çıkıyor. Hepsini vurduktan sonra Paulie’nin yanına gidebilirsiniz. Bu adamları önceden vurmamızın sebebi; Paulie’nin cengaver gibi ortamlara dalması. Tabii böyle olunca hemen vuruluyor ve tüm bölüme baştan başlamak zorunda kalıyorsunuz.

Tüm adamları vurduğunuz için, Paulie’yi hemen bordo binanın yanındaki yere götürün. Paulie üst kata çıkıp barn’ın kapısını açmak için bir nesne alacak. Hemen bordo binaya (barn) gidin. Burada tavsiyem, Paulie kapıyı zorlarken eğilip binanın sol üst kısmına doğru nişan almanız. Kapı açıldığında, üst katta tam burnunuzun dibinde shotgun’lı bir kişi göreceksiniz. Önceden nişan aldığınız için bu sizi hiç zorlamayacak.

İçerideki tüm adamları temizledikten sonra Sam’in yanına gidin ve demonun geçmesini bekleyin. Demo bitince hemen pencerenin ağzında çözelip nişan alın ve 2 araba ile gelen polisleri öldürün.
Son kısımda kamyonetin arkasına oturup son zamanlarda oldukça popüler olan bir sahneyle karşılaşıyoruz. Sizi takip eden araçlarda şöförleri vurmanız yeterli. 3 veya 4 araç sonra bu kısım da bitiyor ve Salieri’ye dönüp bölümü bitiriyorsunuz.

Alternatif : *
Salieri’ye dönmeden önce Lucas Bertone’ye uğrarsanız, sizden bir arkadaşını uyarmanızı istiyor. Haritada belirtilen yere gidin, kapıyı çalın ve konuşmalar bittikten sonra Bertone’ye geri dönün.

Lucas, elinde çok güzel bir araba olduğunu ancak bunu size veremeyeceğini söylüyor. “Eee yani??” diye düşünürken, aracın kilidinin nasıl açılacağını gösterip, aynısını bulabileceğiniz bir adres veriyor. Haritada belirtilen yere gittikten sonra yapmanız gereken tek şey arabanın yanına geçip Action tuşunu kullanarak kilidini açmak. Artık yeni aracınıza binerek Salieri’ye dönebilirsiniz.

Bölüm Sonunda Kazanılan Araba : Bolt V8 Roadster Blue, Ulver Airsream Fordor Yellow*

BÖLÜM 10 : Omerta

Vincenzo’dan silah, Ralphy’den araç alın. Göreviniz, Salieri’ye ihanet eden Frank’i bulmak. Bunun için sırasıyla haritada belirtilen yerlere giderek Big Biff, Little Tony ve Idiot Joe ile konuşun. Biff ve Tony size sorun çıkartmazken Tony’nin ağzından laf alabilmek için bacağına sıkmanız gerekecek :) Tony’nin verdiği adrese gidince kısa bir demo izleyeceksiniz ve takip başlayacak. Kolaylık sağlaması açısından son metreleri ters ters gidin (soldan girdiğinizi varsayıyorum). Böylece takibe daha rahat başlayabilirsiniz. Burada yapılması gereken öndeki aracı radardan çıkarmamak. Havaalanına ulaştığınızda takip bitecek.

Bölüm başlar başlamaz sola çekilin yoksa araç üzerinizden geçmek zorunda kalıyor. Binanın içinde 2 si sağda 2 si solda olmak üzere dört kişi var. Hepsini öldürün ve sol taraftan Tommy Gun ie sağlık pakedini alın. Dışarı çıkın ve sağ tarafa yönelerek bej rengi tirençkotlu adamı öldürün. Sol taraftan gelen kamyoneti bekleyin ve içinden çıkan adamı öldürün. Kamyoneti alıp uçağın altından geçip hangardan çıkın. Sola yönelip diğer hangarın girişinde Frank ile tirençkotluların arasına girin. Aşağı inip adamları haklayın. Frank’i bulmaya giderken de sürekli arkanıza bakın çünkü sürekli olarak silahlı arkadaşlar peşinizde oluyor. Frank’i bulduktan sonra bir de ailesini bulmanız gerekecek. Sağ taraftaki Air School’a giderseniz ve kapıdaki iki adamı öldürürseniz, içerideki odada Frank’in ailesini bulabilirsiniz. Yeniden Frank’in yanına gidin ve onu ailesinin yanına getirin. Şimdi de sizden uçak biletlerini bulmanızı isteyecekler. Biletler ilk girdiğimiz binada. Bina uzak olduğundan bir araca binmeniz daha iyi olur. Danışma masasının üzerinden biletleri alıp Frank’in yanına dönün ve ondan bölümün başından beri peşinde koştuğunuz hesap defterlerinin nerede olduğunu öğrenin. Defterlerin yerini öğrendikten sonra haritada belirtilen yere gidip onları alın ve Salieri’ye dönüp bölümü bitirin.

Alternatif :*
Salieri’ye dönmeden Bertone’ye uğrayın ve onun vereceği görev doğrultusunda haritada belirtilen Black Cat Bar’ın önündeki Big Stan’i bir güzel dövün. Yeniden Bertone’ye döndüğünüzde size yeni bir arabanın kilidinin nasıl açılacağını gösterecek ve haritanızı işaretleyecek. Belirtilen yere gittiğinizden ilk önce aracın etrafında dolaşan adamı saf dışı bırakmalısınız. Yoksa hem size saldırıyor hem de polis çağırmaya çalışıyor. Ondan kurtulduktan sonra yeni aracınıza atlayıp Salieri’ye dönün.

Bölüm Sonunda Kazanılan Araba : Schubert Extra Six Fordor White, Thor 810 Sedan FWD Orange*
Bir ulus, sımsıkı birbirine bağlı olmayı bildikçe yeryüzünde onu dağıtabilecek bir güç düşünülemez.
Mustafa Kemal Atatürk

Çevrimdışı djarum black-

  • MODERATÖR
  • 5. SINIF UYE
  • ***
  • İleti: 953
  • Puan 17
  • Cinsiyet: Bay
    • Profili Görüntüle
Ynt: MAFİA
« Yanıtla #1 : 22 Aralık 2006, 13:55:54 »
BÖLÜM 11 : Visiting Rich People

Her zamanki gibi Vincenzo’dan silah ve Ralphy’den araç alıyoruz. Görevinizi yerine getirmek için Salvatore isimli bir kişiyi yanınıza almanız gerekiyor. Haritada işaretli yere gidip Salvatore’yi alın daha sonra yine haritayı takip ederek savcının evine gidin. Kapıyı zorladıktan sonra Salvatore’den açmasını isteyin.

Kapıdan girdiğinizde öncelikle Salvatore’ye sizi orada beklemesini söyleyin. İlerleyin çalılar bitince sola dönün. Korumaya arkadan yaklaşın ve beyzbol sopasıyla vurun. Başa dönün. Bu sefer biraz önce sola döndüğünüz yerden sağa dönün. Sunakta duran korumaya yavaşça yaklaşın ve yine beyzbol sopasıyla vurun. Tekrar başa dönün. Bu kez en sağdan evin köşesine ulaşıncaya kadar yürüyün. Sol tarafınızda dolaşan bir koruma var. Arkasını döndüğünde ne yapmanız gerektiğini söylememe gerek yok herhalde. Yine başa dönün ve bu kez Salvatore’ye sizinle gelmesini söyleyin.

Binanın sol tarafında bodrum kapısı gibi görünen kapıdan girin. Hiçbir ışığa dokunmayın ve hizmetçiye gözükmeyin. Kısaca; bodrum kapısından girin, kapıdan geçin, karşı kapıdan geçin, ilerleyin, merdivenden yukarı çıkın, sol taraftaki merdiveni kullanın, karşıdaki kapıdan girin, sola dönüp karşıdaki kapıdan girin. Odanın sol ileri köşesindeki kasaya ulaştığınızda bir ara demo girecek ve savcının arabasını göreceksiniz. Korumaların öldürüldüğünü anladıkları için savcının yanındaki Tommy Gun’lı koruma ve 2 adet shotgun’lı korumayla karşılaşacaksınız. Kasanın içindeki belgeleri alıp doğruca arabanıza gidin. Salvatore’yi evine bıraktıktan sonra Salieri’ye gidin ve bölümü bitirin.

BÖLÜM 12 : A Great Deal!

Bölüme başlayıp, demoların bitmesini bekledikten sonra otoparka girip sağ taraftaki merdivenlerden en üst kata çıkın. 2 aracın etrafında toplanmış olan adamların yanına gittiğinizde yine bir ara demo girecek ve kendinizi büyük bir çatışmanın ortasında bulacaksınız. Benim bu çatışmada uyguladığım taktik; hemen sol taraftaki sütunu siper alarak karşıdaki iki aracı patlatmaktı. Düşmanlarınız bu böümde gerçekten iyi siper alıyorlar ve onları tek tek vurmaktansa araçlarını patlatmak daha kolay olabiliyor. 2 araçla gelen adamları öldürür öldürmez bir üçüncü araç daha geliyor ve onun içinden de birkaç adam çıkıyor. Bu katta işiniz bittikten sonra yavaş yavaş alt katlara inmeye başlayın. Yavaş yavaş diyorum çünkü her katta az veya çok silahlı adamlar bulunabiliyor. Otoparkın çıkışındaki barikatı yıkıp adamları öldürdüğünüzde, yukarı çıkıp kamyoneti almanız gerekiyor. Kamyonetle otoparkın çıkışına geldiğinizde bölümün ilk kısmı sona eriyor.

Bu kısımda ufak bir çakallık yapacağız. Normalde hızla kamyoneti sürüp peşinizdekilerden kaçmanız gerekiyor. Ama sizin altınızda kamyonet onlarda ise oldukça hızlı araçlar olması işinizi çok zorlaştırıyor. Bu kısımda yapacağınız, yükleme biter bitmez araçtan inmek ve sol tarafınızda ileride bekleyen 6 elemanı Tommy Gun ile haklamak. Böylece peşinize takılma ihtimalleri de ortadan kalkmış oluyor. Adamları öldürdükten sonra komyonete atlayıp haritada işaretlenen yere gidip bölümü bitiriyorsunuz.

BÖLÜM 13 : Bon Appetit!

Aradan 2 yıl daha geçiyor ve tarih 1935’i gösteriyor. Bu bölümde sevgili patronunuz Salieri’yi Pepe’nin yanına güzel bir yemek yemeye götürmeniz gerekiyor. Aracınıza binip Pepe’ye gidiyor ve ufak çapta bir baskınla karşılaşıyorsunuz.

Salieri’yi boşverip hemen arka kapıdan çıkın. Arka tarafa çıkınca diğer kapıdan girmek yerine karşınızdaki ara sokağa sapın. Sokağın başındaki Tommy Gun’lı elemanı öldürün ve silahını alın. Sağ tarafa dönün ve lokantanın önündeki elemanları teker teker öldürün. Eğer onları vurduğunuzda bölüm bitmezse, binanın içinde başkaları kalmış demektir. Hemen sağ tarafınızda kalan kapıyı kullanıp içeri girin. Genelde üst katta bir kişi oluyor. Onu da vurun ve ilk aşama bitsin.

İkinci aşamada, Salieri’nin kendisini sattığına emin olduğu ve o gün de hastalığı yüzünden işe gelmeyen koruması Carlo’yu bulmak için evine gidiyoruz. Haritadaki yere gidince hemen Tommy Gun’ınızı çıkarın ve kapıya bir tekme atın. İleri doğru yönelince adamımız camdan dışarı atlıyor. Carlo’yu soldaki pembe binanın sol ileri köşesinde bulabilirsiniz. Burada dikkat edin; çünkü hem Carlo’nun silahı var hem de onu vurur vurmaz arkanızdan biri silahlı 3 kişi daha geliyor. Onları da vurduğunuzda bölüm sona eriyor.

Bölüm Sonunda Kazanılan Araba : Lassiter V16 Roadster Green

BÖLÜM 14 : Happy Birthday!

Bölümün başında hemen Ralphy’e gidin ve aracınızı alın. Haritada belirtilen yere gidin ve aracınızı otoparka park edin. Sağ taraftaki merdivenlerden aşağı inin. İnsanların durduğu yerin karşısındaki kapıdan girin ve aşağı inerek denizci kıyafetlerinden birini giyin. Tekrar geminin girişine dönün ve korumaların yanından rahatça geçerek gemiye binin.

Ara demo bittikten sonra hemen bir üst kata çıkın ve geminin kıç bölümünün (yüzünüzün dönük olduğu tarafa göre) sol tarafındaki tuvaletin kapısına klikleyin. Farkedeceğiniz gibi anahtarı bulmanız gerek. Yeniden alt kata inin ve geminin burun kısmına doğru (yüzünüzün dönük olduğu tarafa göre) sağ taraftaki enine çizgili t-shirt lü elemandan anahtarı isteyin. İlk seferinde olmasa bile biraz ısrar edince anahtarı veriyor ve sizden tuvaleti de bir zahmet temizlemenizi istiyor. Anahtarı aldıktan sonra tekrar tuvalete dönün ve içeri girerek silahı alın. Tabii hemen H tuşuna basarak silahı cebinize sokun. Burada dikkat edilecek şey, konsey üyesinin konuşmasını beklerken anahtarı aldığınız elemanla karşılaşıp anahtarı geri vermemek. Çünkü böyle olunca tuvalete gidip temizlenmediğini görüyor. Kafanızı kırmak için geri geldiğindeyse silahınızı fark ediyor ve korumaları çağırıyor.

Bir süre ortalıkta dolaştıktan sonra bir ara demo giriyor ve konsey üyesi konuşma yapmak için odasından çıkıyor. Hemen en üst kata çıkın ve konsey üyesinin arkasına geçin. Böylece adamı vurduktan sonra korumalara yüzünüzün dönük olmasını sağlamış oluyorsunuz. Elemanı vurur vurmaz en alt kata inin ve burun kısmına doğru sağ taraftaki bota binerek bölümü tamamlayın.

Bölüm Sonunda Kazanılan Bonus : New Free Ride Options
Bölüm Sonunda Kazanılan Araba : Crusader Chromium Fordor Blue

BÖLÜM 15 : You Lucky Bastard
Belirtmeliyim ki bu bölüm birçok kısımdan oluşuyor ve bazıları daha önceki herhangi bir bölümün tümünden bile daha zor. Vincenzo ve Ralphy’e uğradıktan sonra Paulie ile birlikte Italian Garden Restaurant’a doğru yola çıkıyoruz. Belirtilen yere gittiğinizde telefon kulübesine girip restaurantı aramalısınız. Asıl bölüm bundan sonra başlıyor. Ufak bir aksilik sonucu Sergio yerine adamlarından birinin kafasını patlatıyorsunuz. Bu durumda size de ortalıktan toz olmak düşüyor. Klasik bir “Peşindekinden kurtul” bölümündesiniz. Her zaman tavsiye ettiğim gibi dakikalarca araç süreceğinize, hemen araçtan inip elemanları öldürün derim ben. Böylece kolaylıkla ikinci kısma geçebiliyorsunuz.

İkinci kısımda, Sergio’nun aracına bomba yerleştirmeniz gerekiyor. Bunun için haritada belirtilen yere gidin ve bekleyin. Neden bekliyorsunuz? Çünkü kapıdaki koruma oradayken hiçbir şey yapamazsınız. Koruma bir süre sonra eve giriyor ve Sergio’nun arabasının yanına giderek bombayı yerleştiriyorsunuz. Ama bölümün adından da anlaşılacağı gibi Sergio yine paçayı kurtarıyor.

Üçüncü kısımda, Paulie ile birlikte arabanıza atlayıp, Rainbow Garden Restaurant’a gidiyorsunuz. Paulie, kahramanlık yapıyor ve elemanların karşısına tek başına dikiliyor. Bu şirin erkeklik gösterisi sevgili Tommy Gun’ının tutukluk yapmasıyla oldukça zor bir kovalamacaya dönüşüyor. Açıkçası burada işiniz gerçekten zor. Ben her zamanki gibi adamları önceden öldürdüm. Ama ne yazık ki burada kolay diye birşey yok. Emin olun, adamları vursanız da kaçsanız da bu kısım biraz kastırıcı.

Dördüncü kısımda, Salieri sizden umudu kesiyor ve işi başkalarına veriyor. İçine sinmemiş olacak ki sizi de adamlara göz kulak olmanız için gönderiyor. Bir süre sonra ne kadar haklı olduğu anlaşılıyor çünkü Sergio yine kurtulmayı başarıyor. Kısa ve hızlı bir takipten sonra nihayet son kısma geçiyorsunuz.

Bu kısım tüm bölümün en zorlu anlarını yaşatmaya yemin etmiş gibi. Nedeni her yerin silahlı adam kaynaması. Özellikle vinç kulelerine dikkat etmenizi tavsiye ederim. Size tavsiyem ilk parti adamı öldürdükten sonra oradaki bir kamyona binip etrafta öyle dolaşmanız. Önünde eski tip limuzine benzer bir aracın olduğu hangar Sergio’nun saklandığı yer. Etraftaki silahlı adamlara dikkat ederek arka arkaya iki vagonun durduğu yere doğru ilerleyin. Hangardan sonraki ilk makas doğru konumda. Rayları takip ederek hemen vagonların önündeki ikinci makası değiştirin. Daha sonra öndeki vagonun tekerleklerindeki takozu çekin ve vagon hangara çarpana kadar bekleyin. Hangarın yanına gittiğinizde bir ara demo girecek çok ağır bir çatışmanın ortasında kalacaksınız. Bu kısımda gerçekten çok iyi siper almanız ve isabetli atışlar yapmanız gerekiyor. Eğer buraya gelene kadar bir Tommy Gun edinemediyseniz işiniz gerçekten çok ama çok zor. Etraftaki adamları öldürdükten sonra son olarak Sergio Morello ile karşılaşacaksınız. Onu da öldürdükten sonra Salieri’ye dönün ve bölümü bitirin.

Alternatif : *
Salieri’ye gitmeden önce Bertone’ye uğrarsanız, sizden yaralı bir arkadaşını doktora götürmenizi isteyecek. Bu özel görev diğerlerine göre oldukça zor. 6-7 dakikalık bir süre içinde şehrin bir ucundan diğerine gitmeniz gerekiyor. Bunu başarabilmek için en başta haritanın en üst kısmındaki köprüyü kullanmanızı tavsiye ederim. Dönüşte de bu köprüyü kullanıp sahil yolundan aşağıya inerseniz, bölümü başarma şansınız artacaktır. Bence ne kadar zorlanırsanız zorlanın bu görevi yerine getirin. Görev sonunda Bertone size çok güzel ve hızlı bir spor arabanın yerini söyleyecek. Dikkat edeceğiniz tek şey, aracın başındaki koruma. Onu öldürdükten sonra yeni spor arabanızla güzel bir boğaz turu atabilirsiniz :)

Bölüm Sonunda Kazanılan Araba : Guardian Terraplane Fordor Black, Bruno Speedster 851 Silver*

BÖLÜM 16 : Creme De La Creme

Bölümün başında Vincenzo’dan silahınızı aldıktan sonra istediğiniz bir araba seçerek tiyatroya doğru yola koyuluyorsunuz. Oraya vardığınızda Morello’nun arabasına binip hızla uzaklaştığınız görüyorsunuz ve takip başlıyor. Bu takip bölümünde de sadece önünüzdeki aracı izleyeceksiniz. Açıkçası bu bölümün kolaylığı karşısında şaşırmadım desem yalan olur. Sanırım bir önceki bölümün yorgunluğunu üzerinizden atmanızı istemişler. Ara demo bittikten sonra Salieri’ye dönün ve bölümü tamamlayın.

Alternatif:*
İlk önce Salieri’ye gidip Sam ve Paulie’yi bırakın. Daha sonra Bertone’ye uğrarsanız, sizden vereceği arabayı denize atmanızı isteyecek. Bu kısımda polislere çok dikkat etmelisiniz. Çünkü burada sürekli bir aranma durumu söz konusu. Yukarıdaki “Wanted” barı boşalsa bile hemen yerine tam dolu başka bir bar alıyor. Yapmanız gereken Oak Hill’e giden yoldan (alt yol, Haboken’den giden değil) sağa dönerek toprak yoldan deniz fenerine ulaşmanız. Fenere geldiğinizde aracı uçuruma yakın bir yerde durdurun ve yürüyerek yola geri dönün. Yoldan çalacağınız bir araçla yeniden fenere gidin ve diğer araca arkadan çarparak onu uçurumdan aşağı atın.

Bertone’ye döndüğünüzde size güzeller güzeli bir Alman spor arabasının yerini söyleyecek. Belirtilen yere gittiğinizde aracı almadan önce, sahibini egale etmeyi unutmayın. Artık yeni spor arabanızla Salieri’ye dönebilirsiniz.

Bölüm Sonunda Kazanılan Araba : Guardian Terraplane Fordor Black, Celeste Marque 500 White*

BÖLÜM 17 : Election Campaign

Tarihlerin 1938’i gösterdiği bir gün, göreviniz Vincenzo’dan silahınızı ve Ralphy’den arabanızı alır almaz başlıyor. Bu sefer sniper tüfeğinizle bir politikacıyı öldüreceksiniz. Belirtilen yere gidin ve binanın sol tarafındaki lağıma girin. Merdivenlerden yukarı çıktığınızda kendinizi hapishanenin içerisinde bulacaksınız. Hapishanenin üst katlarına tırmanırken birçok adamla karşılaşacaksınız. Bu kısımda işinizin kolaylaşması hemen bir shotgun bulmanıza bağlı; yoksa oldukça zorlanırsınız. Üst katlarda duvarda büyük bir gediğin bulunduğu yere geldiğinizde hemen yan tarafında sağlık paketini de bulabilirsiniz. En son kapıyı açtığınızda oyun otomatik olarak save edilecek. Sniper tüfeğinizi çıkarın ve karşı adadaki konuşmacıya nişan alın. Unutmayın tek atışta başaramazsanız bu kısmı yeniden oynamak zorundasınız.

Adamı indirdikten sonra hemen dar merdivenlerden en alt kata inin ve oradaki 4 köpeği öldürdükten sonra kapının kilidini de 1-2 kuşunla halledin. Dışarı çıktığınızda, lağımın yanındaki işçinin durumunu göre 2 silahlı adamla karşılaşabilirsiniz. Onları da öldürdükten sonra Salieri’ye dönün.

Alternatif :*
Bertone sizden, başı polisle belada olan bir arkadaşını Works Quarter’dan alıp kendisine getirmenizi istiyor. Süre bitmeden bahsedilen adamı bulup ona geri getirirseniz, size gerçekten de hoş bir aracın yerini söylüyor.

Oak Hill’e gitmek zorunda olduğunuzdan iyi bir araç edinmeniz iyi olur. Biliyorsunuz ki her araç o yolları tırmanamıyor. Arabanın yanına vardığınızda, yandaki iki serseriyi umursamadan kilidi açın ve arabaya binip Salieri’ye geri dönün.

Bölüm Sonunda Kazanılan Araba : Wright Coupe Red, Lassiter V16 Appolyon White*

BÖLÜM 18 : Just For Relaxation
Bölümün başında Vincenzo ve Ralphy’e uğradıktan sonra belirtilen yere gidip Sam’i bırakın. Haritanızda gösterilen yere gidip kamyonu beklemeye başlayın. Limandan çıkan kamyonu, haritanın solundaki dar sokağa kadar izleyin ve yolunu kesin. Kamyon şoförünü aşağı indirdiğinizde yakında bulunan bir hangara kaçmaya çalışacak. Burada dikkatli olun çünkü, hangarın kapısındaki adamda normal bir tabanca, içeride üst kattaki iki kişide Tommy Gun var. Onları hakladıktan sonra kamyon şoförüne, üzerindeki belgeler düşünceye kadar beyzbol sopasıyla vurun. Belgeleri alın, kamyona binin ve limana geri dönün.

Liman kısmı başladığında dümdüz ilerleyin ve kapısında bir adamın bulunduğu hangarın önünde durun. Ancak kamyonu öyle park etmelisiniz ki, içeriden taşıyacağınız kutuları aşağı inmeden kamyona yerleştirebilesiniz. Bunu da yaptıktan sonra işin zor kısmı başlıyor. Eminim burada farklı ve belki de daha kolay taktikler uygulanabilir ama ben size kendi yöntemimi anlatacağım.

Kapıdaki kutu görme sahnesi geçtikten sonra hemen hangarın en arka kısmına koşun. Kapıdaki adam peşinizden gelecek ve size bir şeyler söyleyecek. Arkasını dönüp ilerlemeye başladığı anda beyzbol sopasıyla kafasını patlatın. Yalnız bu kısımda işler karışıyor ve etraftaki tüm korumalar bir anda olaydan haberdar oluyorlar. İyi bir şekilde siper alıp önünüze gelen herkesi vurun. Tek bir girişten gelecekleri için bu pek de sorun olmayacaktır. Daha sonra size ateş eden başkaları olmadığından emin olduğunuz anda kolileri teker teker kamyona yükleyin. Hepsi bittikten sonra kamyona atlayıp geldiğiniz yerden geri döneceksiniz.

Çıkış bölümü başladığı anda yine bir takip sahnesi yaşanıyor. Siz bu araçlar kaçmayı deneyebilir ve onları Sam ile Paulie’nin tuzak kurduğu haritada belirtilen yere çekebilirsiniz. Ben bu yöntemle başaramadığımdan dolayı eski yöntemimi kullandım ve hemen araçtan inip hepsini öldürdüm.

Sam ile Paulie’nin yanına gittiğinizde (eğer adamları önceden temizlemişseniz böyle bir şey olmayacak) hemen araçtan inin ve arkadaşlarınıza çatışmada yardım edin. Çatışma bittikten sonra Paulie ile birlikte Warehouse’a gidin ve Salieri’nin aslında sizi fena halde kullandığını öğrenin.

Bölüm Sonunda Kazanılan Araba : Lassiter V16 Fordor Green

BÖLÜM 19 : Moonlighting
Paulie’nin evinden çıkıp beraber trene binerek bankayı görmeye gidiyorsunuz. Paulie’den ayrıldıktan sonra Yellow Pete’s Shop’a gidip silah almanız gerek. Tren’e binip Haboken durağında inin ve haritanın sol tarafında kalan ince sokakta “Twister” tabelalı binanın sağ tarafındaki kapıyı çalın. İstediğiniz silahları aldıktan sonra Paulie’nin evinin önüne gidip korma çalın.

Alternatif :
Paulie’ye gitmeden önce Bertone’ye uğrayın ve size vereceği paketi belirtilen yerdeki adama götürün. İşaretli yere gittiğinizde aracınızdan inin ve sağ taraftaki merdivenlerden aşağı inip sol tarafta elemanı bulun. Daha sonra burada 3 silahlı adam ile karşılaşacaksınız. İşinizi bitirdikten sonra Bertone’ye dönün. Haritada belirtilen yere gidip “Troutenberg Model J” denen canavar arabayla Paulie’nin evine gidin.

Paulie’yi aldıktan sonra bankaya gidin. “Bu bir soygundur!” diye bağırdıktan sonra arka taraftaki kapıdan geçin ve sol taraftaki kapının yanından anahtarları alın. Kapıdan geçin ve üst kattaki müdürün odasından kasanın anahtarlarını alın. En alt kata inin demir kapıdan geçin ve kasayı açarak bölümü bitirin. Tabii ki de bütün bunları yapabilmek için banka içerisinde karşılaşacağınız tüm güvenlik görevlilerini alt etmeniz gerek.

BÖLÜM 20 : The Death Of Art
Geldik son bölüme... Banka soygununda vurduğunuz paraların hayalini kurarken bir anda en yakın arkadaşınız Paulie’nin cesedine bakarken buluyorsunuz kendinizi. Tabii ki de sıra sizde. Hemen kapıdan geçerek bir üst kata çıkın. Birazcık yana kayarak merdiven boşluğunu görüş alanınıza sokun. 2 polis 2 de sivil kıyafetli adam geçecek. Polislerden bir tanesi hemen kapının yanında dursana önemsemeyin ve hemen alt katlara çıkışı doğru koşun ve bu kısmı bitirin.

Kapıdaki arabalardan birini alın ve Pete’in yanına gidip bölüm için gerekli silahları temin edin. Silahlarınızı aldığınıza göre artık Sam’le buluşmaya gidebilirsiniz.

Alternatif :
Sam’e gitmeden önce Bertone’nin yanına gidip ve izlemenizi istediği kadını bulup, görevinizi tamamladıktan sonra yanına dönün. Size güzeller güzeli Thor 812 Cabriolet FWD’nin yerini söyleyecek. Aracı alın (köpeklere dikkat!) ve Sam’in yanına gidin.

Burada gerçekten son bölüme yakışır olaylar geçiyor. Seneryonun başından beri gelen entrikalar açığa çıkıyor ve eski dostunuz Sam’in aslında hiç de arkadaş canlısı olmadığını öğreniyorsunuz.

Bu kısımda anlatılacak hiçbir şey yok. Sadece durmaksızın karşınıza çıkan onlarca adamı öldürmeniz gerekiyor. Gerçekten zor bir bölümle karşı karşıyasınız. Bulabileceğiniz tek sağlık pakedi, sola ve sağa doğru giden büyük mermer merdivenlerin ortasındaki kapının yanında bulunuyor. Biliyorum, sağlık pakedinin yerini size tam olarak tarif edemedim ama bölümü bitirmek istiyorsanız, paketi mutlaka bulmalısınız.

Birçok silahlı adamla karşılaşıp öldürdükten sonra Sam ile teke tek kalıyorsunuz. Elemanın elinde Tommy Gun var. Size yeterince ateş etmiş olduğuna emin olun ve kartuşunu değiştirirken onu kurşun yağmuruna tutun. Tabii ki işiniz burada bitmiyor. Sam ortadan kaybolduğunda kan izlerini takip edin ve onu tekrar gördüğünüzde son atışınızı yaparak oyunun son demosunu izlemeye koyulun.

Bölüm Sonunda Kazanılan Bonus : New Free Ride Options, Extreme Free Ride

Oyunu bitirmenize rağmen tadı damağınızda kaldıysa, Free Ride ve Extreme Free Ride kısımlarını deneyebilirsiniz. Free Ride’da yapacağınız çeşitli aktiviteler (gangster öldürme, araba patlatma, araba çalma vs...) size para kazandırırken, Extreme Free Ride’da haritada bulunan 19 farklı kişi tarafından verilecek görevlerde oyunda kullanma imkanı bulamadığınız 19 muhteşem araba kazanabilirsiniz. Bütün bunların ışığında benim düşünceme göre, gerçekten harika bir oyundu Mafia. Yazımın başından beri övdüğüm bu oyun, eminim hepinizi oldukça tatmin edecektir.

****WWW.OYUNSİTENİZ.COM****
Bir ulus, sımsıkı birbirine bağlı olmayı bildikçe yeryüzünde onu dağıtabilecek bir güç düşünülemez.
Mustafa Kemal Atatürk

Çevrimdışı Nightmare

  • 1. SINIF ÜYE
  • *****
  • İleti: 12.725
  • Puan 2709
  • Cinsiyet: Bay
    • Profili Görüntüle
MAFİA
« Yanıtla #2 : 14 Şubat 2007, 22:03:39 »
eyw saol

Çevrimdışı YuRY

  • 1. SINIF ÜYE
  • *****
  • İleti: 17.264
  • Puan 1606
  • Cinsiyet: Bay
    • MSN Messenger - Tr_YuRY@hotmail.com
    • Profili Görüntüle
MAFİA
« Yanıtla #3 : 23 Şubat 2007, 11:15:16 »
saol sadık kardeş özledik seni nerdesin yaw  ;)

Çevrimdışı Burqi

  • 2. SINIF UYE
  • ****
  • İleti: 6.319
  • Puan 4650
  • Cinsiyet: Bay
  • Türkiye FootbaLL kinq
    • MSN Messenger - team_burhan@w.cn
    • Profili Görüntüle
MAFİA
« Yanıtla #4 : 01 Mart 2007, 23:27:41 »
PAYLAŞIMIN İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM




Çevrimdışı LeGeND-MæN

  • 1. SINIF ÜYE
  • *****
  • İleti: 25.719
  • Puan 1937
  • Cinsiyet: Bay
  • Mangal Yürekli Adam
    • Profili Görüntüle
MAFİA
« Yanıtla #5 : 19 Haziran 2007, 22:06:08 »
paylaşım için sağol kardeşim ;)
tarz yaratmak için Ağır Abi OLma!! Ağır Abi Dediğin Sevdimi Tam Sever Giydiğini herkez Beğenir, Saygısı Sonsuz Sevgisi Ebedi Olur..

DAĞLARINA DARGIMIM YAR...



Çevrimdışı meert

  • 3. SINIF UYE
  • ***
  • İleti: 4.796
  • Puan 50
  • Cinsiyet: Bay
    • Profili Görüntüle
MAFİA
« Yanıtla #6 : 24 Haziran 2007, 16:39:36 »
SAOL
Bir Gün Herkes FENERBAHÇE'li Olacak !!!

Çevrimdışı Force23

  • 1. SINIF ÜYE
  • *****
  • İleti: 32.652
  • Puan 334
  • Cinsiyet: Bay
  • !!ƒяєєѕтуℓєя!!
    • Profili Görüntüle
MAFİA
« Yanıtla #7 : 05 Ağustos 2007, 23:18:09 »
Paylaşım için teşekkürler ...
Only God Can Judge Me !!
They''ll Never Take Me Alive

Çevrimdışı melih123

  • 1. SINIF ÜYE
  • *****
  • İleti: 12.490
  • Puan 2352
  • Cinsiyet: Bay
    • MSN Messenger - steve_melih@hotmail.com
    • Profili Görüntüle
MAFİA
« Yanıtla #8 : 08 Aralık 2007, 12:39:06 »
eyw  ;)

Çevrimdışı Hamza

  • Osc Kurucu
  • 1. SINIF ÜYE
  • ********
  • İleti: 161.413
  • Puan 13008
  • Cinsiyet: Bay
  • Dünyanın En Çok Mesaj Gönderen Üyesi :))
    • Profili Görüntüle
    • Hosting
MAFİA
« Yanıtla #9 : 30 Aralık 2007, 22:58:38 »
paylaşim için saol

Çevrimdışı rmelihr

  • 2. SINIF UYE
  • ****
  • İleti: 8.225
  • Puan 1951
  • Cinsiyet: Bay
  • WWW.OYUNSİTENİZ.COM
    • ICQ Messenger - 160
    • Profili Görüntüle
MAFİA
« Yanıtla #10 : 26 Ekim 2008, 21:48:21 »
eyw paylaşım süper

Çevrimdışı djarum black-

  • MODERATÖR
  • 5. SINIF UYE
  • ***
  • İleti: 953
  • Puan 17
  • Cinsiyet: Bay
    • Profili Görüntüle
MAFİA
« Yanıtla #11 : 19 Ocak 2009, 22:14:07 »
Sağolun teşekkürler için kusura bakmayın uzun süredir siteye uğrayamıyordum..
Bir ulus, sımsıkı birbirine bağlı olmayı bildikçe yeryüzünde onu dağıtabilecek bir güç düşünülemez.
Mustafa Kemal Atatürk