Gönderen Konu: Clue Chronicles: Fatal Illusion  (Okunma sayısı 1600 defa)

Çevrimdışı Hamza

  • Osc Kurucu
  • 1. SINIF ÜYE
  • ********
  • İleti: 161.435
  • Puan 13008
  • Cinsiyet: Bay
  • Dünyanın En Çok Mesaj Gönderen Üyesi :))
    • Profili Görüntüle
    • Hosting
Clue Chronicles: Fatal Illusion
« : 05 Ağustos 2007, 17:25:57 »
Clue Chronicles: Fatal Illusion
PLATFORM : PC
YAZI TÜRÜ : Tam Çözüm
YAZAR : Özkan ÖZSARI (Serbest Yazar)
YAYIN TARİHİ : 5.1.2001
   

Ian Masque, dağ evinde vereceği yılbaşı partisine kahramanımız olan dedektifi davet eder.

1-Gemi

Önce, ekranın altına imleci hareket ettirerek envanterinizdeki maddelere bakın. Maskeli balo, büyük konağının binası ve davetin mektubu hakkında yazan gazete bulacaksınız. Scarlet ile konuşun, ona içecek getirmeniz için rica edecek. Sola dönün ve Green ile konuşun. Sonra, kamaraya girin ve Peacock ve White ile konuşun. Merdivenlerden aşağı inerek imlecinizi merdivenlerin altındaki odayı gösterene kadar oynatın. Kell ve Plum ile konuşun. Piyano çalan Popov ile konuşamazsınız ve Sabata, sorularınızı dinlemeyecek. Urfe ile konuşun ve size Masque’nin sorduğu puzzle kutusunun yerini bildirecek. Size giriş katındaki kabinin anahtarını verecek. Scarletin istediği içeceği almak için Mustard ile konuşun. Geri yukarı çıkın ve Scarlet’e içkiyi verin. Size kötü bir şeyler olacağı hakkındaki korkusunu anlatacak. Geri içeri gidin ve Peacock ile White’ın karşısındaki kabini anahtarla açın. Puzzle kutusunu alın ve Masque karşınıza çıkacak. Konuşmasından sonra merdivenlerden aşağı inin ve Masque ile konuşun. Ona puzzle kutusunu verin. Masque kutuyu diğer konuklara gösterecek ve kutuyu açacak.

Konuşmasının ortasında odanın ortasına yığılıp ölecek. Kargaşa bittikten sonra aşağı bakın ve puzzle kutusunu almaya çalışın, Kell size engel olacak. Konuklarla konuşma zamanı gelmiştir. (Bu arada da oyunu kaydetmeyi unutmayın). Popov ve Sabata ile konuşabileceksiniz. Popov size birkaç kağıt verecek ve Sabata ise ona sihirli bir şey yapmanızı isteyecek. Urfe ile konuşun ve size bir sihirli oyun öğretsin. Sihirli oyunu Sabata’ya yapın. Size bir resim verecek. White ile konuşun. White vazoyu düşürecek. Parçalara bakın ve iki puzzle kutusu anahtarını yerden alın. Daha sonra Popov’un size verdiği kartları Scarlet üstünde kullanın. Size o günün tarihindeki numaraları verecek, 12, 31 ve 38. Geri aşağı gidin ve Green’in Masque’yı taşıdığı kapıdan geçin. Sağdaki kapıya bakın ve Scarletin size verdiği numaraları kapıyı açmak için kullanın. Sağa 12’ye getirin, 12’yi geçin 31’e getirin. Sonra sağa 38’e getirin. (Eğer birşey anlamadıysanız oyun esnasındaki “Clue” yazan yerden ipuçları alabilirsiniz).

Odaya girin ve rafların önünde durun. Eldivenleri alın ve sağa dönün. Yerde tahta bir sandık göreceksiniz. Yaklaşın ve sandığı açmaya çalışın. Yapmadan önce Green gelecek ve Masque’nin cesedini üst odaya koyduğunu söyleyecek. Kutuyu açın ve çarkı alın. Dışarı çıkın ve eldivenleri kullanarak puzzle kutusunu ve 3. anahtarı alın. Kutuyu açmak için anahtarı kullanın. Kutuları sırayla anahtarlarla açın ve mengeneyi alın. Şimdi geminin kontrol merkezine gidin. Mengeneyi kapıyı açmak için kullanın. Kaptana bakın ve onun bir robot olduğunu görün. Gemiden çıkabilmeniz için onu tamir etmeniz gerekecek. Sağ tarafta bir jeneratör göreceksiniz. Kırmızı olana kadar açma tuşuna basın. Kaptana dönün ve çarkı onu tamir etmek için kullanın. Yeşil olana kadar açma tuşuna basın. Daha sonra Blow Downs, Valve, Cross Conn ve Feed Valves e sırayla basın. Scarlet gelip geminin yavaşlamaya başladığını söyleyecek. Gemiden çıkma zamanı gelmiştir.

2-Teleferik

Teleferiğin dışındasınız ve yanınızda Green var. Onla konuşun. İçeri girin ve sağa dönün. Dolabı açın ve içinden gazyağını, huniyi ve feneri alın. Teleferiğin içine girin ve feneri kullanın. Yerdeki buruşmuş kağıdı alın. Gaz tankını doldurmak için gaz tankını bulmalısınız. Bulmuş olduğunuz kağıt parçalarını doğru bir şekilde birleştirin. Daha sonra dışarı çıkın ve gaz tankını bulun. Gazyağı ile huniyi kullanarak gaz tankını doldurun. Kontrol paneline gidin ve önce sağdaki 3 düğmeye basın ve soldaki büyük kolu kullanın. Kendinizi teleferiğin içinde bulacaksınız. Çalıştırmak için soldaki kolu kırmızı ışık kaybolana kadar çevirin. Sonra sağdaki kolu yukarı ittirin. Ve teleferik yukarı doğru çıkmaya başlayacak. Fakat o da ne!!! Kabloları buz tutmuş ve ilerleyemiyorsunuz. Buzu kırmak için aşağı ve yukarı iki defa ittirmelisiniz. Artık eve gidebilirsiniz, tabi teleferik yanmadan önce.

Çevrimdışı Hamza

  • Osc Kurucu
  • 1. SINIF ÜYE
  • ********
  • İleti: 161.435
  • Puan 13008
  • Cinsiyet: Bay
  • Dünyanın En Çok Mesaj Gönderen Üyesi :))
    • Profili Görüntüle
    • Hosting
Clue Chronicles: Fatal Illusion
« Yanıtla #1 : 05 Ağustos 2007, 17:35:38 »
3-Dağ Evi

Eve girdiğinizde ilk olarak yemek odasına gidin. Orada mücevherleri bulmak için toplanan altı konuk göreceksiniz. Bunlar Green, Peacock, White, Scarlet, Plum ve Mustard.

a-Green’in Mücevheri

Şu anda odada sadece Green ve Peacock ile kalmış olmanız lazım. Green ile konuşun. Size mücevheri hakkındaki bilgiyi verecek. Fakat Peacock henüz size bir bilgi vermeyecek. Daha sonra arka taraftaki şöminenin içindeki yanmamış fotoyu alın. Odadan çıkarak yan taraftaki mutfağa gidin. White ile konuşun. Size gördüğü rüyayı anlatacak. Daha sonra sağa dönüp buz odasına girin. Buzdolabını açarak üstten dördüncü buz kalıbını alın. Sola dönerek Masque‘nin cesedine bakın. Cesedin boynundaki yılan dövmesine bakın. Daha sonra buz odasından çıkarak ocağın yanına gidin. Almış olduğunuz buz kalıbını tencere üstünde kullanın ve ocağı yukarda ki düğmeyi kullanarak yakın. Tencereye baktığınızda Green’in mücevherini bulmuş olacaksınız. Eğer ilk denemenizde cevheri bulamadıysanız birkaç defa deneyin.

b-White’ın Mücevheri

White’ın rüyasını anlatmak için Kell’i bulmanız lazım. Mutfaktan çıkarak büyük hole gelin ve üst kata çıkın. Soldaki ilk odaya girerek sağ dönün. Kell ile konuşun. Size White’ın rüyasını açıklayacak. Daha sonra tekrar mutfağa giderek White’a rüyasının anlamını söyleyin. White size mücevheri hakkında bilgiyi verecek. Gene üşenmeden Kell’in odasına giderek bu sefer sola dönerek üstünde bir sürü kuru kafa olan çekmecelere bakın. Şimdiki amacımız bu çekmecelerin hepsini açarak alt kısımda bulunan büyük çekmeceyi açmak. Sırası ile şunlara basın; 1. sıradaki 2.çekmece, 2.de 4.çekmece, 3.de 1.çekmece, 4.de ise 3.çekmeceyi açarak alt kısımdaki büyük çekmeceyi açın ve White’ın mücevherini alın.

c-Scarlet’in Mücevheri

Kell’in odasından çıkarak sola dönün ve koridorun sonundaki Scarlet’in odasına girin. Scarlet ile konuşun. Odadan çıkarak aşağı inin ve Sabata’nın yanındaki koridorda, Mustard’ın karşısındaki sihir odasına girin. İlerleyin ve sağa dönerek Popov ile konuşun. Size hipnotize etmeyi öğretmesini isteyin ve Urfe’ye bir sihir öğretmesini söyleyin. Daha sonra koridorun sonundaki odaya girin ve Plum’ı bulun. Yanına gidin ve sola dönün. Hipnoz madalyasını büstten alın ve aslanın yanına gidin. Aslanın sırayla belirli yerlerine basmanız gerekecek. Sırayla göz, sağ ayak, burun ve kulağına basın. Aslanın gözünden çıkan ışınlar size mücevherin yerini gösterecek. Oradan mücevheri alın.

d-Plum’ın Mücevheri

Odadan çıkın ve koridordaki sihir odasına girin. Odaya girince sağa dönün ve Popov’a madalyonu verin ve hipnoz etmeyi öğrenin. Urfe ile konuşun ve size bir sihir öğretmesini isteyin. Koridorun sonundaki odaya tekrar gidin ve Plum ile konuşun. Onu hipnoz edin. Mücevheri hakkındaki bilgisini hatırlayacak. Odadan çıkın ve sola dönün. Mumyaya yaklaşın. Mücevheri almak için tuşlara doğru sırayla basmanız gerekecek. Doğru sıra; sol üst, sağ üst, aşağı orta, aşağı sol,aşağı sağ,sol üst. Disk açılacak ve size mücevheri verecek.

e-Mustard’ın Mücevheri

Koridora çıkın ve Mustard ile konuşun. Size bilgisini söylemek istiyor fakat siz bunu çizdirecek birini bulmalısınız. Onun hakkında Peacock ile de konuşun. Sabata’yı bulun ve sihir oyununu Sabata üstünde oynayın. (magic trick)

(Sihir oyununda size söylenen sayının 9 katının 72 fazlası cevaptır).Sabata’nın çizdiği kağıt size saati 8:30’a kurmanızı söylüyor. Büyük hole dönün ve saati bulun ve ayarlayın. Sonra saate tıklayın ve mücevheri alın.

f-Peacock’un Mücevheri

En çok uğraştıran bölüm bence burası. Tek gereken sabır. Mustard ile hala konuşmadıysanız konuşun ve daha sonra Peacock ile konuşun. Size bilgisini açacak. Sihir odasına gidin ve sağa dönün. Masaya yaklaşın. Amaç masanın sağındaki bariyerleri kaldırarak en üstteki deliğe topu sokmaktır. Bunun için bir çok deliğe girip çıkmak zorunludur. Önce koyu gri deliğe girin ve sonra da dip sağdaki deliğe topu sokun. Başa dönünce bir bariyerin kalktığını göreceksiniz. Kırmızı delik ve daha sonrada masanın en ortasındaki deliğe topu sokmalısınız. Farklı deliklere sokmak sizi başa döndürecektir. Ortadaki deliğe girdikten sonra başlangıç yerinde bulunan beyaz deliğe topu sokun ve sağdaki bariyerli bölümde topu bulacaksınız. En tepedeki deliğe girin mavi düğmeli yerlere topu getirin. Mavi düğmelerlerle bariyerleri kaldırarak deliğe topu sokun. Tekrar sağdaki holde en tepedeki deliğe girin (gidebileceğiniz en tepedeki). Tekrar mavi düğmeli yere girin ve deliğe girince bütün bariyerler kalkacak. Bundan sonra bariyerlerli yerdeki deliklerin en tepedekine topu sokun. Mücevher artık sizin.

Çevrimdışı Hamza

  • Osc Kurucu
  • 1. SINIF ÜYE
  • ********
  • İleti: 161.435
  • Puan 13008
  • Cinsiyet: Bay
  • Dünyanın En Çok Mesaj Gönderen Üyesi :))
    • Profili Görüntüle
    • Hosting
Clue Chronicles: Fatal Illusion
« Yanıtla #2 : 05 Ağustos 2007, 17:35:54 »
Şimdi mücevherleri sahiplerine verin ve sihir odasına girin. Urfe elektrik sandalyesinde ölecek. Daha sonra Popov ile konuşun. Size seans yapma zamanının geldiğini söyleyecek. Yemek odasındaki dolaptan ouja tahtasını Popov’a verin.(Oyunu kaydetmeyi unutmayın) Ve Popov’u takip ederek yemek odasına girin. Hemen seansa başlayın ve odadaki kişilerin isimlerini tahtada sırayla yazın. ( Green, Peacock, White , Plum, Mustard, Scarlet ve Popov ). Bir korkutucu hayalet birden pencerede belirecek ve mücevherleri alacak. Daha sonra Scarletin odasına gidin. Giderken bir silah sesi duyacaksınız .Odaya girdiğinizde Scarlet’i yerde elinde silahla ölü olarak bulacaksınız. Plum’ın yanına gidin ve onunla konuşun. Tekrar Scarletin odasına gidin. Green size aniden arkadan saldıracak. Fakat Scarlet sizi kurtaracak.(ölümü rolmüş demek ki). Scarlet daha sonra size bir anahtar verecek. Merdivenleri çıktıktan sonra sağdaki kilitli kapıyı bu anahtarı kullanarak açın. Sağdaki kapıdan girin ve bir öncekinin aynısı olan odaya girin. Sola gidin ve şömine önündeki kül karıştırıcısına tıklayın. Gizli bir kapı açılacak.

Açılan gizli kapıdan girin. Büyük odadaki çalışma masasına yaklaşın ve çekmeceyi açın. Çekmecede mücevherleri bulacaksınız. Günlüğü de okumayı unutmayın. Şimdi sola dönün ve yatağın yanındaki kapıdan girin. Merdivenlerden aşağı inin ve oyunu kaydedin. Kırmızı kapıdan geçtikten sonra sırayla sol,sol,sağ,sağ,sağ,sol,sol kapıları açın. Aşağı bakın ve bir altın tartı bulacaksınız. Sihir kutusundan aldığınız kağıdın yardımıyla mücevherleri yerleştirin veya sağ alt köşedeki “clue” tuşuna basarak ipucu alabilirsiniz. Sola yeşil,kırmızı,sarı sağa ise mavi ,mor ve beyaz mücevherleri yerleştirin. Tabut açılacak ve ölü bir adamın iskeleti gözükecek. Yanında ki hançeri ve kağıdı alın ve demoyu izleyin. Demoyu izledikten sonra odaya Green ve Masque gelecek. (Şaşırdınız değil mi??) Sizi orada tutsak bırakacaklar. Kapıyı açabilmek için taşlara basarak demirleri yok etmeniz lazım. Sırayla sağ 3 (üçüncü taş üst sağdaki taştan ), üst orta, sol 3, sağ 6, sol 6, sağ 4, sol 5, üstteki soldan 2.taş, üstteki sağdan 2. Taş, sol 4, sol 1, sağ 2. Daha sonra geldiğiniz yoldan geri dönün. Sağ, sağ, sol, sol, sol, sağ, sağ. Fakat o da nesi? Bir bomba ile karşılaşacaksınız. Bombayı hançeri kullanarak etkisiz hale getirmek zorundasınız. Bunun için sırayla kırmızı, turuncu, sarı, yeşil, mavi telleri kesin. Daha sonra soldaki tellerden önce alttakini daha sonra da üsttekini kesin. Yukarı çıkın ve oyunun sonunun keyfine bakın...

Not: Olayların kilit noktalarını bitişteki yazılar geçerken sol tarafta görebilirsiniz. Saygılarımla...

Çevrimdışı LeGeND-MæN

  • 1. SINIF ÜYE
  • *****
  • İleti: 25.719
  • Puan 1937
  • Cinsiyet: Bay
  • Mangal Yürekli Adam
    • Profili Görüntüle
Clue Chronicles: Fatal Illusion
« Yanıtla #3 : 05 Ağustos 2007, 18:59:58 »
süpersin kardeşim
tarz yaratmak için Ağır Abi OLma!! Ağır Abi Dediğin Sevdimi Tam Sever Giydiğini herkez Beğenir, Saygısı Sonsuz Sevgisi Ebedi Olur..

DAĞLARINA DARGIMIM YAR...



Çevrimdışı Force23

  • 1. SINIF ÜYE
  • *****
  • İleti: 32.652
  • Puan 334
  • Cinsiyet: Bay
  • !!ƒяєєѕтуℓєя!!
    • Profili Görüntüle
Clue Chronicles: Fatal Illusion
« Yanıtla #4 : 05 Ağustos 2007, 23:20:33 »
Paylaşım için teşekkürler ...
Only God Can Judge Me !!
They''ll Never Take Me Alive

Çevrimdışı Hamza

  • Osc Kurucu
  • 1. SINIF ÜYE
  • ********
  • İleti: 161.435
  • Puan 13008
  • Cinsiyet: Bay
  • Dünyanın En Çok Mesaj Gönderen Üyesi :))
    • Profili Görüntüle
    • Hosting
Clue Chronicles: Fatal Illusion
« Yanıtla #5 : 21 Ağustos 2007, 17:49:19 »
Eywallah beyler

Çevrimdışı melih123

  • 1. SINIF ÜYE
  • *****
  • İleti: 12.490
  • Puan 2352
  • Cinsiyet: Bay
    • MSN Messenger - steve_melih@hotmail.com
    • Profili Görüntüle
Clue Chronicles: Fatal Illusion
« Yanıtla #6 : 08 Aralık 2007, 12:40:08 »
eyw  ;)