Gönderen Konu: Baldur's Gate 2: Throne of Bhaal  (Okunma sayısı 2271 defa)

Çevrimdışı Hamza

  • Osc Kurucu
  • 1. SINIF ÜYE
  • ********
  • İleti: 161.427
  • Puan 13008
  • Cinsiyet: Bay
  • Dünyanın En Çok Mesaj Gönderen Üyesi :))
    • Profili Görüntüle
    • Hosting
Baldur's Gate 2: Throne of Bhaal
« : 05 Ağustos 2007, 17:25:00 »
Baldur's Gate 2: Throne of Bhaal
PLATFORM : PC
YAZI TÜRÜ : Tam Çözüm
YAZAR : Cem KÖSE
YAYIN TARİHİ : 6.12.2001
   

İşte sonunda bitirdim! Throne of Bhaal’ı diyorum. Uzun uğraş ve sinir krizinden sonra Melissan fazla itiraz etmeden öldü. Şimdi de tam çözümümle karşınızdayım. Bir sinir krizi daha geçireceğim herhalde, çünkü oyun acayip uzun(du) ve bu tam çözümde orijinal dungeon’ımız Watcher’s Keep hariç, neredeyse herşey var. Yalnız başlamadan önce bir iki eklemek istediğim şey var.

- Throne of Bhaal (bundan sonra ToB diyeceğim kendilerine) Baldur’s Gate 2’nin (BG2 olurlar kendileri) aksine incelememde belirttiğim gibi çok uğraştırıcı. Umarım BG2’yi bitirmiş, silmemiş ve save dosyalarını saklamışsınızdır. Çünkü ToB, BG2 olmadan çalışmıyor, ayrıca karakteriniz ileri level değilse (kısacası BG2’yi bitirmemişse!) çok zorlanacaksınız. Umarım Hell’deki son kapının önünde bir kaydınız vardır, yoksa ToB’a hemen başlamayın ve BG2’yi bitirin.

- Eğer son kapının önünde kaydınız varsa ister IMPORT GAME seçeneğini kullanarak, ister Irenicus’u bir kez daha öldürerek ToB’a devam edebilirsiniz. Şahsen ikinci yolu seçmenizi tavsiye ediyorum, çünkü öyle yaparsanız son kapıya her tıklayışınızda kararlarınızdan dolayı aldığınız bonusları alacaksınız ve ToB’a birkaç dakika hariç hiçbir şey kaybetmeden devam edeceksiniz.

- Açıklamada girmeniz zorunlu olmayan Watcher’s Keep içinde bir sürü experience ve büyülü, upgrade edebileceğiniz (bu konuya aşağıda değineceğim) eşyalar barındıran dungeon olmayacak. Buraya kesinlikle girmenizi tavsiye ediyorum. Çünkü buraya girerseniz, karakterleriniz çok exp. kazanır ve level atlar, süper silahlar ve zırhlar kullanır. Dolayısı ile siz de oyunu zorlanmadan bitirirsiniz. Belki de girmezseniz bitiremeyebilirsiniz bile. Ancak oyuna Groove of the Ancients adlı yerden başlıyor ve dungeona Yaga Shura’ya olan yolculuğunuz sırasında gidebiliyorsunuz. Bu dungeon için ayrı bir yazı yazmayı düşünüyorum.

- Ben söylemesem bile odadaki her yeri (find traps yaptıktan sonra) ve herkesin üstünü araştırın. İhtiyacınız olan birşeyler bulabilirsiniz.

- Pocket Plane adlı cehennemdeki evinizde Cespanar isimli bir hizmetçiniz var. Bu imp’in konuşması acayip sevimli. Ancak en önemli özelliği oyun boyunca bulacağınız eşyaları upgrade edebilmesi. Bence her oynayışınızda bir ziyaret edin, bir baksın elinizde ne var, eğer işinize yarar bir şey varsa size upgrade etmek isteyip istemediğinizi soracaktır.

- Benim grubum şöyleydi:
Ana karakter-Paladin(Cavalier)
Sarevok-Fighter
Minsc-Ranger
Jaheria-Fighter/Druid
Imoen-Thief/Mage
Edwin-Conjurer

Ve oyun pek fazla zor gelmedi. İncelemede zor demiştim. Bir arkadaş “zor değil uğraştırıcı” dedi bana. Sonuna kadar katılıyorum. İncelemede yanlış kelimeyi seçmişim. Hazırsanız başlayalım...

Groove of the Ancients

Heykel kafalarının yanında başlıyorsunuz. Kafaların üstüne tıklayın ve onların konuşmasını dinleyin. Sizi başka bir yere ışınlayacaklar. Ekranda yeniden belirdiğinizde kafanızın üstünde birinin size pek arkadaşça olmadan yaklaştığı uyarı yazısı çıkacak. Biraz bekleyin. Illasera ve yanındaki adamları çıkacak. İsterseniz ilk Illasera’yı öldürün, öyle yaparsanız yanındaki adamlar tırsıp kaçıyorlar. Ganimetleri toplayın ve biraz bekleyin. Birden ortam değişecek ve kendinizi cehennemdeki evinizde bulacaksınız.

Infernal Fortress

Burası sizin cehennemdeki eviniz. Geldiğinizde Solar ortaya çıkacak ve sizinle konuşacak. Konuşmanın sonunda Sarevok ile karşılaşacaksınız. Sizden kendisini diriltmenizi istiyor. Kabul edin (etmezseniz oyuna devam edemezsiniz). Dirildiğinde sizin için ilk Challange kapısını açacak ve grubunuza katılmak isteyecek. Tavsiye ettiğim grubu okudunuz, karar sizin. Fighter eksikliği çekiyorsanız almanızı tavsiye ediyorum.
Burada eşyalarınızı koyabileceğiniz yerler, Cespanar ve büyük heykeller var (yukarıda). Bu heykellere istediğiniz kişiyi söyleyin, ayağınıza kadar getirsin. Şahsen ben hiç kullanmadım ama sizin işinize yarayabilir.

Çevrimdışı Hamza

  • Osc Kurucu
  • 1. SINIF ÜYE
  • ********
  • İleti: 161.427
  • Puan 13008
  • Cinsiyet: Bay
  • Dünyanın En Çok Mesaj Gönderen Üyesi :))
    • Profili Görüntüle
    • Hosting
Baldur's Gate 2: Throne of Bhaal
« Yanıtla #1 : 05 Ağustos 2007, 17:32:33 »
CHALLANGE 1

Açılan yeni yoldan geçin. Gavid ile konuşmanız bitince zayıftan güçlüye doğru sıralanmış düşmanlarla savaşacaksınız (orc-orog-drow mesela). Savaş bitince Gavid yeniden ortaya çıkacak. Konuşmanın sonunda Pocket Plane özelliğini kazanacaksınız. Bu özellik sizi istediğiniz zaman evinize gelmenizi sağlayacak. Ana kapıdan çıkın.

Saradush

Size saldıran askerleri öldürün ve Melissan ile konuşmanız bitince Tavern’e gidin. Garson kızı rahatsız eden adamları öldürün. Onunla konuşun. Daha sonra Pyrgam Aleson ile konuşun, kaleye girmenin yolunu öğrenin. Temple of Waukeen’e gidin ve Farielle ile konuşarak kalenin gizli geçidin anahtarını isteyin. Size Jail anahtarını verecek. Dışarı çıkın ve Barracks’a gidin. Şimdi burada bir durum var. Arkadaki iki adamı öldürmezseniz gidip yardım çağırıyorlar ve savaş uzadıkça uzuyor. Bunun için bana gelen bir maildeki taktiği uygulayın: Adam size “Yürüüü taş arabası!!!” diyince “Kızma abi çıkıyom” seçeneğini seçin. Büyücünüzle arkadaki kapı ile arkadaki adamlar arasında bir yere Abi Dalzim’s Horrid Wilting adlı büyüyü yapın. Büyücü büyüyü bitirirken de savaşçılarınızla dalın. İşte bitti! Yardım çağıramadan öldü zavallılar...

Şimdi iki tane anahtarınız olması lazım. İstediğiniz anahtarı kullanın. Ben prison girişinde yardımcı olacağım ama.

Prison

Burada pek yardım edemeyeceğim. Tek söyleyebileceğim şey heryeri dolaşmanız ve herşeyi toplamanız. Ayrıca bu bölgede Fflar’s Scabbard var, Foebane adlı silahın upgrade’i için gerekiyor. Aklınızda bulunsun.

Heryeri gezdikten sonra dışarı çıkın. Merdivenlerden yukarı gidin ve ikinci katın kapısından girin.

İçeride Gromnir ile Melissan’ı konuşurken göreceksiniz. Konuşma sonunda ise Gromnir ve yandaşları ile savaşmak zorunda kalacaksınız. Hepsini öldürün. Melissan tekrar belirecek ve Saradush’taki insanların refahı ve özgürlüğü için Yaga Shura’yı öldürmeniz gerektiğini söyleyecek. Ama ölümsüz birini nasıl öldürebilirsiniz ki?!? Pocket Plane özelliğinizi kullanın ve kapıdan çıkarak Saradush’un dışına gitmek istediğinizi söyleyin.

North Forest

Birkaç adam (Yaga Shura’nın adamları) sizin kafanızı isteyecek. Kendi kafalarını ellerine verin ve harita boyunca karşılaşacağınız düşmanları (bir-iki fire giant dahil) öldürün. Ayrıca buradan Watcher’s Keep’e de ulaşabiliyorsunuz. Ama biz Forest of Mir’e gitmek istiyoruz. Haritanın en doğusuna gidin ve Forest of Mir’e doğru yola koyulun.

Forest of Mir

İlerleyince Gorion olduğunu söyleyen bir adamla karşılaşacaksınız. Onun Gorion olduğuna inanmayın ve üzerinize salacağı yaratıkları ve kendisini öldürün. Hepsi öldükten sonra tapınaktan içeri girin. İçerideki undead’leri öldürdükten sonra merdivenlerden çıkın ve Nyalee ile konuşun. Yaga Shura’yı ölümsüz yapmak için kalbine ihtiyacı olduğunu söyleyecek. Geri gidin ve Marching Mountains’e doğru yola çıkın.

Marching Mountains

Geldiğinizde haritanın en altındasınız. Amacımız üst köşedeki mağaraya girmek. Mağaraya girince birkaç Fire Giant ve Elite Fire Giant size saldıracak. Bu, oyunun şu ana kadarki en zor savaşı diyebilirim. Lavlara basmamaya özen gösterin. Geniş alanı etkileyen büyüler kullanın (Storm of Vengeance gibi). Çok hasar görürseniz dışarı çıkın, Pocket Plane özelliğinizi kullanın ve dinlendikten sonra geri gelin.

Giriş temizlenince anlayacaksınız ki burada sağa ve sola giden yollar var. Lav havuzunun içindeki kutuda ise wardstone’lar var. Bu kutuları açtığınızda ortaya yeni yaratılar çıkıyor. Soldan başlayalım.

Sol yola girin ve lav havuzunun ortasındaki kutudan Hammer Wardstone’u alın. Bunu yaptığınızda ortaya çıkan yaratıkları öldürün. Sağdaki yola gidin. Buradaki lav havuzunun içindeki kutudan da Skull Wardstone’u alın. Ortaya çıkan golemleri öldürün ve girişin yanındaki iki odaya girin. Buradaki duvarda bulunan tıklayabileceğiniz yerlere tıklayın ve yukarıdaki pasajı açın.

Yine ilk olarak sola gidin. Lav havuzunun ortasındaki kutudan Flame Wardstone’u alın. Ortaya çıkan Burning Man ve Fire Elemental’ları öldürün. Sağa gidin. Lav havuzunun ortasındaki kutudan Blood Wardstone’u alın. Psion’s Blade adlı +5 silahı almayı da unutmayın.

Şimdi, tüm wardstonelar elimizde değil mi? Güzel. Mağaranın ortasındaki makinaya tıklayın. Bu işlemi yaptığınızda yukarıdaki pasaj açılacak. Yukarıya gidin. Biraz ilerlediğinizde Berenn adlı Fire Giant ve arkadaşları ile karşılaşacaksınız. Önceden bu savaşa hazırlık olsun diye birkaç Mordenkainen’s Sword ve bir tane de Planetar çağırın. Hemen söyleyeyim, bundan sonra oyundaki savaşlarda bu büyülere çok ihtiyaç duyacaksınız. “Savaşa hazırlık yapın” dediğimde bilin ki 4 tane Mordenkainen’s Sword ve bir tane de Planetar yapın diyorum. İlk başta adamlarınızı saklayın ve bu yaratıklarınızı içeri yollayın.

Biraz bekleyin. Düşmanlar tam kıvama gelince siz de dalın ortama ve hepsini öldürün (eğer önceden ölmemişlerse!). Berenn’in üzerinden Baalor’s Claw denen Axe of the Unyielding’i upgrade etmeniz için gereken parçayı alın. Odanın yukarısındaki mangala tıklayın ve Yaga Shura’nın kalbini alın. Sağ yukarıda bulunan kapıyı açın (açmak için 22 STR gerekiyor). Kadını serbest bırakın. Yanda Yaga Shura’nın yatağını göreceksiniz (çıkıntılı yerin ortası yatağı). Yatağın ortasından Beating Heart’ı alın. Sola doğru ilerlerseniz Imix ile karşılaşacaksınız. Üzeindeki Ravager +4’ü alın. Forest of Mir’e geri dönün.

Forest of Mir

Nyalee’nin yanına gidin ve aldığınız iki kalbi de verin. Yaga Shura’yı ölümlü hale getirecek ama sonra yaptığı hatayı anlayacak (Yaga Shura onun oğlu!). Size summon ettiği yaratıklar ile birlikte saldıracak. Hepsini öldürün. Bekle Yaga Shura, ölüm meleğin geliyor!

Siege Camp

Sola doğru ilerleyin, savaşa hazırlık yapın. Köprüyü geçtiğinizde Yaga Shura ve yandaşları size saldıracak. Tüm gücünüzle Yaga Shura’ya saldırın. Ölümlü olduğunu anlayacak ve kaçacak. Biraz sonra da tekrar ortaya çıkacak. Tüm gücünüzle dalın. Öldüğü anda Pocket Plane’e geri ışınlanacaksınız.

Pocket Plane

Solar annenizi, Gorion’u ve Sarevok’un çocukluğunu çağıracak. Size geçmişinizi ve Gorion’un neden sizi seçtiğini öğreneceksiniz. Solar tekrar konuşunca sorularınızı alignment’ınıza göre cevaplayın. Yani mesela Good iseniz kendini beğenmiş cevaplar vermeyin, kendinden emin olduğunuzu ve iyiliğinizi belirten seçenekleri seçin. Verdiğiniz cevaplar oyunun sonunu etkileyecek. Cevapları verdiğinizde kişi başına 40000 exp. (bundan sonra qxp diyeceğim) kazanacak ve Siege Camp’e geri ışınlanacaksınız.

Siege Camp

Melissan ile karşılaşacaksınız (savaşta kaybolup sonra ortaya çıkması ilginç, değil mi?! Oyun sonunda anlarsınız). Size Bhaalspawn’lar hakkında bilgi verecek. Konuşma bitince etrafı temizleyin ve Pocket Plane’e geri dönün.

Çevrimdışı Hamza

  • Osc Kurucu
  • 1. SINIF ÜYE
  • ********
  • İleti: 161.427
  • Puan 13008
  • Cinsiyet: Bay
  • Dünyanın En Çok Mesaj Gönderen Üyesi :))
    • Profili Görüntüle
    • Hosting
Baldur's Gate 2: Throne of Bhaal
« Yanıtla #2 : 05 Ağustos 2007, 17:32:46 »
CHALLANGE 2

Sol tarafta açılan yeni yere girin. Burada “karanlık siz” ile karşılaşacaksınız. Kendisini ve arkadaşlarını öldürün. Savaştan sonra ortam alignment’ınıza göre değişecek. İyi iseniz sulara basınca iyileşeceksiniz.Dışarı çıkın.

Oasis

Kendinizi hemen bir savaşın içinde bulacaksınız. Tüm düşmanları öldürün. Haritanın en sağ tarafına gidin ve amkethran’a gidin.

amkethran

Biraz yukarı çıkın. Balthazar ile tanışacaksınız. Gördüğünüz gibi çok kendini beğenmiş biri. Bhaalspawn’ların yerini haritanızda işaretleyecek. Sendai’s Enclave’e gidin.

Sendai’s Enclave

Yukarıya çıkın ve oduncu adam ile konuşun. Sizden güneybatıdaki elfleri incelemenizi isteyecek. Yandaki eve gidin ve içeriyi araştırın. Dışarı çıkın ve haritanın güneybatısına gidin. Gidince bunun bir tuzak olduğunu anlayacaksınız:1 Hive Mother, Umber Hulk’lar ve Drow’lar size saldıracak. Klasik “kill’em all” işte! Hepsini öldürdükten sonra kuzeydoğudaki mezarları inceleyin. Oduncuya geri dönün ve onunla konuşun. Onu biraz sıkıştırınca Drow haline geri dönecek ve arkadaşları ile birlikte size saldıracak. Hepsi ölünce yukarıda Sendai’ye giden gizli geçit açılacak. İçeri girin. İlerleyerek karşılaştığınız yaratıkları öldürün. Yol üçe ayrılınca açık olan kapıdan girin. Size saldıran Drowları öldürün. Birinin üzerindeki Drow Guard’s Key’i alın.

Geri dönün. İki kapıdan birini seçin. Birinde size Slavemaster’ı öldürünceye kadar köleler saldıracak. Diğerinde ise örümcekler var. Ben örümcekliyi tavsiye ediyorum, daha kolay. İki yol da aynı yere çıkıyor. Bu bölgenin ortasına geldiğinizde sol kapıdan girin (önce save edin, bir lich var içeride). Lich’i uzun menzilli silah ve büyülerinizi kullanarak öldürün, çünkü merdivende tuzaklar var ve boşuna disarm etmeye uğraşmayın. Zaten Dragon’s Breath ve Storm of Vengeance büyüleriniz varsa işiniz çok kolay.

Heryeri araştırmanızı söylememe gerek yok herhalde, buradan çıkın ve yukarı kapıdan geçin. İçeriye girince Diaytha size sağ kapıdan girmeniz için size meydan okuyor, korkmuyoruz değil mi? Sağ kapıda bir-iki Earth Elemental ve Earth Elemental Prince’i Ogremoch var. Öldürdükten sonra sol kapya girin ve Diaytha’yı ve yanındakileri öldürün. Ana kapıya gidin.

İçeride Captain Egeissag size dövüşmek için meydan okuyacak. Kabul edin. Ölünce üzerini araştırın. Spectator ile konuşmanız bitince bir sonraki odaya açılan kapıdan geçin.

Burada beyninizi etkileyen yaratıklar; yani Mind Flayer ve Umber Hulk’lar ile savaşacaksınız. Odaları dolaşın ve temizleyin. Burada bulunan havuzu da araştırın. Artık Sendai’ye giden kapıdan geçebilirsiniz.

İçeri girdiğinizde Sendai’size hazırlıksın olmadığını söyleyecek ve 7 kopyasını serbest bırakacak. Bir kopyayı öldürdüğünüzde diğeri serbest kalıyor ve kapının oradan Drow’lar geliyor. Savaş başlayınca bir yandan kopyaya savaşçılarınızla saldırırken, büyücünüzle savaşa hazırlık için 4 Mordenkainen’s Sword ve 1 Planetar veya Greater Elemental summon edin. Summon ettiğiniz yaratıklar kapıyla ilgilenirken siz de kopyalara saldırın. Tüm kopyalar ölünce Sendai ortaya çıkacak. İlk olarak üzerinde Breach-Pierce Magic ikilisini veya Khelben’s Warding Whip’i kullanın (bunlar büyü isimleri). Sonra da tüm gücünüzle saldırın. Öldürünce kendinizi yine Pocket Plane’de bulacaksınız.

Pocket Plane

Solar bu sefer de kopyanızı çağırıyor. Konuşmadan sonra geri ışınlanacaksınız. Siz Pocket Plane’ geri dönün ve açılan yeni yoldan gidin.

Çevrimdışı Hamza

  • Osc Kurucu
  • 1. SINIF ÜYE
  • ********
  • İleti: 161.427
  • Puan 13008
  • Cinsiyet: Bay
  • Dünyanın En Çok Mesaj Gönderen Üyesi :))
    • Profili Görüntüle
    • Hosting
Baldur's Gate 2: Throne of Bhaal
« Yanıtla #3 : 05 Ağustos 2007, 17:33:02 »
CHALLANGE 3

Yeni odaya girince “masumiyetiniz” ile karşılaşacaksınız. Eninde sonunda bir Slayer’a dönüşecek ve size saldıracak. Tabii ki öldürün onu ve kapıdan çıkın. Odanın ortasındaki portal’ı kullanın ve Abazigal’a gidin.

Abazigal

Daha adımınızı yeni attınız ve güvende olduğunuzu düşündünüz, değil mi? Değil! Birazdan bir ejderha ile savaşacaksınız. Hem de ucunda bakire bir prenses bile yok! Ama geleceğiniz var. Merdivenleri çıkmadan önce savaşa hazırlık yapın. Ama 4 tane Mordenkainen’s Sword yerine 2 tane yapın. 1 Planetar ve 1 tane de Greater Elemental summon edin. True Seeing büyüsünü mutlaka yapın. Önce Draconis’in insan hali ile savaşacaksınız. Büyücüleriniz ve az hitpoint’i olanlar arkada kalsın. İnsan hali ölünce bir ejderhaya dönüşecek! Ama şimdiye kadar savaştığınız ejderhalardan kat kat daha güçlü. Üstünde Spell Strike veya Khelben’s Warding Whip kullanın. İşte şimdi sakladığınız Mordenkainen’s Sword büyülerinizi kullanın ve tüm gücünüzle saldırın. Öldürünce üzerinden kafasını alın. İçeri girin.

Ekim Cyre’yi ve yanındakileri öldürün. Üzerinden Empty Breath Potion Flask’ı ve Stone to Flesh büyüsünü alın. En soldaki havuza tıklayın. Diğer taraftan çıkınca size saldıranları öldürün. Kapıdan geçin. İçeridekileri öldürdükten sonra buradaki havuza tıklayın ve boş nefes şişenizi doldurun. Artık diğer havuzlara da girebiliriz. Geri dönün ve en sağdaki havuza girin.

Burası Kuo-Tua’ların hapishanesi. Heryeri dolaşın ve öldürmedik yaratık bırakmayın; hapisteki Monk hariç. Ondan ipi alın. Üzerini araştırın. Tekrar havuz odasına gidin ve üst tarafta-ortadaki havuza girin.

Burada bir sürü göz ile savaşacaksınız. Yukarı gidin ve Lycanth the Mad’i bulun. Ona Scroll of Reversal hakkında soru sorun. Onun teklifini kabul edin. Yanınızdaki havuzu kullanın ve laboratuarına gidin.Heryeri araştırın. Laboratuarından çıkın ve taşlaşmış elemanları Stone to Flesh scrolllarınızı kullanarak canlandırın. Onları Gauth öldürmek için ikna edin. Para sorduklarında bu işi dünyayı kurtarmak için yapacaklarını söyleyin ve para vermeyin. Daha sonra geri dönecekler ve çok gırgır bir arasahne izleyeceksiniz. Lycanth the Mad’in yanına gidin ve gözü vererek Scroll of Reversal’ı alın. Canlandırdığınız tiplerin altındaki havuza tıklayın. Sağa gidip ejderhayı bulun. Ona Scroll of Reversal’ı verin. Yolunuzdan çekilecek ve size Wardstone’u verecek.Sola gidin.

Burası Abazigal’ın ini. Savaşa hazırlık yapın. Aynen Draconis gibi onun da insan halini öldürdükten sonra ejderha haline geçiyor (tabii ki onu da öldürüyoruz). Ölünce yine kendinizi Pocket Plane’de bulacaksınız.

Pocket Plane

Solar bu sefer Yaga Shura’yı çağıracak (yanlış hatırlamıyorsam). Konuşma bitince Abazigal’a geri döneceksiniz. Abazigal’ın üstündeki ganimetleri alın ve Pocket Plane’e geri dönün.


CHALLANGE 4

Yeni açılan yoldan aşağı inin. Burada Cyric ile karşılaşacaksınız. Konuşmanızın sonunda Favored of Cyric’ler çağıracak ve size saldıracaklar. Dikkat edin, backstab yapınca aşırı zarar veriyorlar. Hepsini öldürünce Pocket Plane’den çıkın ve Abazigal’ın inindeki portaldan geçin. Elminster ile karşılaşacaksınız. Size Balthazar’ın yanına gidebilmeniz için ipucu verecek. amkethran’a geri dönün.

amkethran

Smuggler’s Cave’e girin ve Saemon ile konuşun (onu BG2’de öldürdüyseniz tavern’in sahibi ile konuşun). Size olan teklifi kabul edin. Saemon sizi kapılardan içeri sokacak; ama yine size ihanet ederek. Size saldıranların ellerine kafalarını verin (ciddiye alıp”neden ellerine veremiyorum?”demiyorsunuz değil mi?!). Kapıdan girin ve Balthazar’ın tahtına ulaşın.

Savaşa hazırlık yapın. Merdivenlerden yukarıya çıkınca Balthazar ile buluşacaksınız. Size bazı şeyleri açıklayacak ve tabii ki saldıracak. Açıkçası diğer Bhaalspawn’lara göre çok daha güçsüz ama ize Quivering Palm yapmasına izin vermeyin. Ölünce yine kendinizi yine Pocket Plane’de bulacaksınız.

Pocket Plane

Solar bu sefer Melissan’ı çağıracak. Konuşma sonunda yine Balthazar’ın taht odasına ışınlanacaksınız. Geri dönün ve son challange’ı bitirin.


CHALLANGE 5

İşte, yüzdük yüzdük kuyruğuna geldik. Açılan yeni yoldan gidin ve içinizden kopan şeytan Ravager ile tanışın! Ravager yanına bir sürü Bone Blade summon ediyor ve çok güçlü, ama birkaç denemede mutlaka yenersiniz sanıyorum (bu kadar boşuna yazmamış olurum ben de!). Son kez Cespanar ile konuşun, çünkü ana kapıdan Bhaal’ın tahtına ulaştığınız anda burası yok olacak. Artık ana kapıdan çıkın ve kaderinizle yüzleşin.

Throne of Bhaal

Melissan konuştuktan sonra hemen ona saldırın. Biraz hasar aldığında kaçacak. Birkaç tane Mordenkainen’s Sword yapın. Sol bölümde açılan köprüden geçin. Yaratıkları öldürün ve havuza tıklayarak gücü kesin. Melissan yine belirecek ve yine az canı kalınca kaçacak. Hemen söyleyeyim, belki bendeki bir bug’dan, belki de oyundan kaynaklanıyordur, burada dinlenemiyorsunuz. O yüzden dikkatli olun derim yani. Sağ taraftaki havuza gidin ve yine yaratıkları öldürün, havuza tıklayarak gücü kesin. Melissan yine belirecek ve yine az canı kalınca tüyecek. Sabredin, bitiyor. Sağ yukarıdaki havuza gidin, ama uyarayım, orada çok güçlü yaratıklar var.

O yüzden ilk başta summon ettiğiniz yaratıkları yollayın oraya, sonra da siz olaya müdahale edin. Neyse, bir şekilde yaratıkları öldürün, mutlaka SAVE edin ve havuza tıklayarak gücü kesin. Melissan son kez ortaya çıkacak. Onu yenince Solar gelecek ve onu tamamen öldürecek. Size iki seçenek sunacak: Tanrı olabilir ya da ölümlü kalabilirsiniz. Nasılsa SAVE’iniz var, istediğiniz sonu deneyin ve bu şaheseri bitirin. Nihayet ben de huzur içinde ölebilirim artık...

Çevrimdışı Force23

  • 1. SINIF ÜYE
  • *****
  • İleti: 32.652
  • Puan 334
  • Cinsiyet: Bay
  • !!ƒяєєѕтуℓєя!!
    • Profili Görüntüle
Baldur's Gate 2: Throne of Bhaal
« Yanıtla #4 : 05 Ağustos 2007, 23:20:19 »
Paylaşım için teşekkürler ...
Only God Can Judge Me !!
They''ll Never Take Me Alive

Çevrimdışı Hamza

  • Osc Kurucu
  • 1. SINIF ÜYE
  • ********
  • İleti: 161.427
  • Puan 13008
  • Cinsiyet: Bay
  • Dünyanın En Çok Mesaj Gönderen Üyesi :))
    • Profili Görüntüle
    • Hosting
Baldur's Gate 2: Throne of Bhaal
« Yanıtla #5 : 21 Ağustos 2007, 17:49:39 »
Eywallah

Çevrimdışı melih123

  • 1. SINIF ÜYE
  • *****
  • İleti: 12.490
  • Puan 2352
  • Cinsiyet: Bay
    • MSN Messenger - steve_melih@hotmail.com
    • Profili Görüntüle
Baldur's Gate 2: Throne of Bhaal
« Yanıtla #6 : 08 Aralık 2007, 12:41:57 »
eyw  ;)

Çevrimdışı Hamza

  • Osc Kurucu
  • 1. SINIF ÜYE
  • ********
  • İleti: 161.427
  • Puan 13008
  • Cinsiyet: Bay
  • Dünyanın En Çok Mesaj Gönderen Üyesi :))
    • Profili Görüntüle
    • Hosting
Baldur's Gate 2: Throne of Bhaal
« Yanıtla #7 : 22 Aralık 2007, 14:33:18 »
eyw

Çevrimdışı PCaNeR

  • 3. SINIF UYE
  • ***
  • İleti: 3.519
  • Puan 527
  • Cinsiyet: Bay
  • ..::MetallicA::..::LoST::..
    • MSN Messenger - jedi_caner@hotmail.com
    • Profili Görüntüle
    • E-Posta
Baldur's Gate 2: Throne of Bhaal
« Yanıtla #8 : 29 Aralık 2007, 02:31:10 »
Paylaşım için teşekkürler..

Çevrimdışı Hamza

  • Osc Kurucu
  • 1. SINIF ÜYE
  • ********
  • İleti: 161.427
  • Puan 13008
  • Cinsiyet: Bay
  • Dünyanın En Çok Mesaj Gönderen Üyesi :))
    • Profili Görüntüle
    • Hosting
Baldur's Gate 2: Throne of Bhaal
« Yanıtla #9 : 30 Aralık 2007, 22:57:07 »
eyw

Çevrimdışı rmelihr

  • 2. SINIF UYE
  • ****
  • İleti: 8.225
  • Puan 1951
  • Cinsiyet: Bay
  • WWW.OYUNSİTENİZ.COM
    • ICQ Messenger - 160
    • Profili Görüntüle
Baldur's Gate 2: Throne of Bhaal
« Yanıtla #10 : 26 Ekim 2008, 21:48:46 »
eyw paylaşım süper