Gönderen Konu: Yazarlardan görüşler  (Okunma sayısı 809 defa)

Çevrimdışı El_NiNo

  • 1. SINIF ÜYE
  • *****
  • İleti: 10.664
  • Puan 326
    • Profili Görüntüle
Yazarlardan görüşler
« : 28 Mart 2007, 13:42:02 »
Yazarlardan görüşler
(A) Milli Takımımız, 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri (C) Grubu 5. maçında bugün Frankfurt Commerzbank Arena Stadı'nda cezamız nedeniyle seyircisiz olarak Norveç ile karşı karşıya geliyor. İşte Sporx yazarlarının görüşleri....

Osman Tanburacı (Sporx.com yazarı)

Bu kadar zor şartlarda kimi oynatırsan oynat. Sırıtmıyor. Aslanlar gibi takıma oturuyor. Yarattığın takım Norveç’i de yener! Onların boynuzu kulağı yok ki… İki ayak, iki bacak, iki kulak bizde de var… Bu maçı da kazanırsak ya da tek puanla dönersek Federasyon derhal Avusturya ve İsviçre’de otel rezervasyonu yapsın! Tek şeyden çekinirim; Daima yaralı aslandan korkarım. Norveç şimdi yaralı. Keşke Bosna-Hersek’e yenilmeseydi. Bize karşı final havasında oynayacaklar! Yenemezlerse Oslo’da kalırlar. Tek çekincem budur. Son kozlarını oynayacaklar. Bir bakıma avantajdır da… Dimyata pirince giderken evdeki bulgurdan olabilirler… Ava giderken avlanabilirler… Yağmurdan kaçarken doluya tutulabilirler… Ya kısmet! Bizim kayba bile tahammülümüz var, Ne diyorsun Tanburacı; Etme yahu… Ağzından yel alsın!

Osman Tanburacı'nın yorumunun devamını okumak için tıklayınız...

Gürcan Bilgiç (Sporx.com yazarı)

Futbolcularımızın iyi profesyonel olup olamdığını bu karşılaşmada göreceğiz. Akılları Yunanistan zaferinde mi kalmış yoksa önlerine bakmayı öğrenmişler mi anlayacağız. Fizik, güç, oyun ve disiplin olarak üst düzey bir takım ile karşılaşacağız. Yine önde basıp iyi yardımlaşırsak problem yaşamayız. Bu maçtan alacağımız bir beraberlik bize 2008'in kapılarını açar.

Mert Aydın (Sporx.com yazarı)

Norveç maçı Yunanistan maçından çok farklı Norveç, Bosna Hersek'e yenildiği için beraberlik bile onları kesmeyecek. Bu da belki bizim Yunanistan maçından daha fazla boş alan bulmamızı sağlayabilir. Tabiki Norveç hava toplarında ve duran toplarda üstünlüğe sahip ama bizim takım da Yunanistan maçı ile müthiş bir özgüven kazandı. Yunanistan maçı öncesi kara kara düşünen medya bile şimdi nasıl olsa Fatih Terim bir şey bulur diye rahatladı. Kazanırsak muhtemelen kapıyı aralayacağız ama beraberlik bile bizi çok üzmeyecek.

Kazım Kanat (Sporx.com yazarı)

Oynayacağımız iyi futboldan şüphem yok. Özellikle cezası biten Emre Belözoğlu bu futbola katkı yapacak ama tek sorun yine savunma hattında gözüküyor. Özellikle Gökhan Zan'ın olmayışı ve Carew'in de statik değil hareketli bir santrfor olması Türkiye'yi ve Türk futbolcuları iyi bilmesi başımızı ağrıtacak. Korkum Volkan'dan yana yüksek toplara çıkmıyor, kalesinde bekliyor. Beraberlik Türkiye için iyi bir sonuç.


Bülent Çulhaoğlu (Sporx.com yazarı)

A Milliler'in Yunanistan galibiyeti gereğinden fazla abartıldı diye düşünüyorum. Biz Volkan'dan endişelenirken sahneye Nikopolidis çıktı ve birbirinden komik goller yedi. Türkiye rakibine göre daha iyi oynadı o kesin ancak Norveç maçı öncesi ayaklarımızın bu kadar yerden kesilmesi büyük handikap. Norveç'in Bosna'ya mağlup olması ve bizim Yunanistan'ı farklı yenmemiz birçoklarınca bu maç için çantada keklik izlenimi yaratmış. Bu zihniyet kesinlikle yanılır. Milli Takım kuzey ülkelerine karşı her zaman zorlanmıştır.
 
Maçın seyircisiz oynanacak olması, Norveç'in mutlak galibiyete ihtiyacı olması, sakat ve cezalı oyuncularımızın fazlalığı bizi çok zorlayacaktır.

Esat Dergi (Sporx.com yazarı)

Futbolun teknik taktik yapıdan öte motivasyon ile oynandığını son aldığımız Yunanistan galibiyeti ile bir kez daha kanıtladık. Artık takım ruhu günümüz futbolunda sahaya çıkarken o takımın bir numaralı gereksinimi. Yunanistan maçında takım içi yardımlaşma 2002 Dünya Kupası'nda 3. olan Türkiye'nin bir devam filmi gibiydi sanki. Norveç Avrupa'da aslında o bilindik ekollerini fazla koruyamamış bir ekip, Egil "Drillo" Olsen'in 1990-1998 yıllarında çalıştırdığı Norveç ile şimdi Åge Hareide'in son 4 sezondur çalıştırdığı takım arasında taktik bazında belki çok fazla fark yok ama futbolcu bazında kalite farkı çok. Norveç’in bilindik 4-5-1'i Fatih Terim’in söylediğinin aksine bana kalırsa şu sıralar yerlerde sürünüyor.

Ada'da Tugay Kerimoğlu'nun takım arkadaşı B.Roverslı Pedersen sarı kart cezalısı maç öncesinde. Sol kanatta Norveç hocası Pedersen gibi yetenekli bir ismin yerine Vålerenga I.F.'in orta sahasında ışıldayan Christian Grindheim'a görev verecek. Rakibimizde ileri uçta Ole Gunnar Solskjær'in sakatlığı devam ediyor, The Hulk lakaplı yakından tanıdığımız John Carew olacak Norveç'in umudu yine. Carew'in gerisinde gizli bir forvet var, Steffen Iversen. Rosenborg'un 31 yaşındaki ofansif orta saha oyuncusu Yunanistanlı futbolcuların aksine gol konusunda daha yetenekli ve fırsatçı bir isim, bu sefer bazı pozisyonlarda defansımızın şanslı olabileceğini söylemek zor. Sonuç olarak aslında herkesin söylediği gibi çok sert ve diri bir futbol oynayan futbolda bir ayrıklık yaratmış yok karşımızda. Norveç'in en kötü dönemlerinden biri. Ülke futbolu adına da böyle. Milli futbolcularımızın korkusuzca yine alacağı bir riskin yanlış olmayacağını düşünüyorum. 1 değil, 3 için oynarsak yine kendimize olan güveni kendi ellerimizle sağlarız... Bosna Hersek yüzde yüz iyi bir futbol oynamadan Norveç’i Oslo’da yenebildiyse, kıstas bu olmalı...

Fatih Şamlıoğlu (Sporx.com yazarı)

Yunanistan galibiyeti herkes için beklenmedik bir galibiyet oldu. Bir an önce zafer rehavetinden kurtulup tüm konsantrasyonumuzu Norveç maçına vermeliyiz. Norveç'in kendi sahasında Bosna Hersek'e mağlup olmasından sonra kamuoyunda oluşan 'Norveç'in kesinlikle kazanması gerekir' görüşüne şiddetle karşı çıkıyorum. Neden mi? Çünkü Norveç, Oslo'da Yunanistan ve Türkiye ile karşılaşacak yani gruptaki iki rakibiyle... Dolayısıyla Norveç'in ilk hedefi Türkiye'dan puanla dönmek olacaktır. Yunanistan karşısına oldukça cesur bir kadro süren Fatih Terim'in, Norveç karşısında Aurelio'nun yanına Emre'yi çekip orta sahayı beşleyip, ileride tek forvet Hakan Şükür'ü oynatması, orta sahası güçlü olan Norveç'in direncini kıracaktır. Yunanistan karşısındaki gibi,Norveç karşısına da oyunu 50-60 metrede oynarak, savunmayı orta sahanın hemen önüne çekip çıkmak bizim için intihar olur. Orta sahamızı kalabalık tutup kontrollü bir futbol sergilersek Norveç karşısından galibiyetle ayrılmamız muhtemel. Öte yandan şunu da belirtmekte fayda var; Norveç'te Solskjaer ve Pedersen'in olmayışı bütün oyun düzeninin John Carew üzerine kurulmasına yol açıyor. Bundan dolayı John Carew ya bizim için sorun olur ya da Norveç için...
Şeytanın En Büyük Hilesi Dünya'ya kendinin var olmadığına inandırmakmış!

Çevrimdışı DeViL

  • 1. SINIF ÜYE
  • *****
  • İleti: 11.454
  • Puan 2621
  • Cinsiyet: Bay
  • ultrAslan
    • AOL Instant Messenger - uA
    • Yahoo Instant Messenger  - Pc-co
    • Profili Görüntüle
Yazarlardan görüşler
« Yanıtla #1 : 02 Temmuz 2007, 14:29:29 »
PayLaşıMın İçİn TeşekürLer...!!!

Çevrimdışı LeGeND-MæN

  • 1. SINIF ÜYE
  • *****
  • İleti: 25.719
  • Puan 1937
  • Cinsiyet: Bay
  • Mangal Yürekli Adam
    • Profili Görüntüle
Yazarlardan görüşler
« Yanıtla #2 : 02 Temmuz 2007, 20:30:33 »
eyw kardeşim
tarz yaratmak için Ağır Abi OLma!! Ağır Abi Dediğin Sevdimi Tam Sever Giydiğini herkez Beğenir, Saygısı Sonsuz Sevgisi Ebedi Olur..

DAĞLARINA DARGIMIM YAR...