Gönderen Konu: Tallinn'de tansiyon yüksek!  (Okunma sayısı 811 defa)

Çevrimdışı YuRY

  • 1. SINIF ÜYE
  • *****
  • İleti: 17.264
  • Puan 1606
  • Cinsiyet: Bay
    • MSN Messenger - Tr_YuRY@hotmail.com
    • Profili Görüntüle
Tallinn'de tansiyon yüksek!
« : 23 Mart 2007, 19:56:10 »
Tallinn'de tansiyon yüksek!
Cumartesi günü Estonya ve Rusya arasında oynanacak 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri grup maçı öncesi Estonya'nın Rusya sınırında güvenlik tedbirleri artırıldı.

Euro 2008 Elemeleri'nde Estonya ve Rusya arasında oynanacak gurup maçı öncesi güvenlik tedbirleri üst seviyeye çıkarıldı, Estonya'nın Rusya sınırında holigan girişlerini önlemek için tedbirler artırıldı.

1991 yılında, Sovyetler Birliği'nin dağılmasından sonra bağımsızlığını ilan eden Estonya ile Rusya arasında yıllardır soğuk rüzgarlar esiyor. Nitekim, Estonya'da yayın yapan Linnaleht adlı gazetede yer alan, "Estonya-Rusya maçı sadece bir spor karşılaşması değil. Bu daha büyük bir olay. Estonya bizi işgal eden ülkelerden birisiyle stadyumda karşı karşıya gelecek" ifadeleri bunu doğruluyor.

Estonya, tıpkı Letonya ve Litvanya gibi diğer Baltık ülkeleri gibi 2. Dünya Savaşı'nın sonlarında Stalin'in Sovyet Rusya'sı tarafından işgal edilmişti.

1991 yılında bağımsızlığını ilan eden Estonya, o tarihten beri Moskova'yla arasındaki ilişkileri belli soğuklukta tutmaya
devam ediyor.

Cumartesi günü Tallinn'deki Lillekula Stadyumu'nda oynanacak karşılaşmayı yaklaşık 10 bin taraftarın izlemesi beklenirken bunların bin kadarı Ruslardan oluşacak.

Bu arada Rus taraftarların Estonya'daki Sovyet Dönemi'nden kalma bazı anıtları ziyaret edeceklerini açıklamaları da gerginlik olacağı kuşkusuna neden oluyor.

2002 yılı Mart ayında Tallinn'de Rusya'yı konuk eden Estonya rakibin 2-1 yenerek büyük bir sürprize imza atmıştı. Ancak, geçtiğimiz yılın sonlarına doğru Moskova'da oynanan son maçı Rusya 2-0 kazanmıştı.


23.03.2007   

Kaynak : AA