Gönderen Konu: Klasnic'e baba böbreği!  (Okunma sayısı 850 defa)

Çevrimdışı YuRY

  • 1. SINIF ÜYE
  • *****
  • İleti: 17.264
  • Puan 1606
  • Cinsiyet: Bay
    • MSN Messenger - Tr_YuRY@hotmail.com
    • Profili Görüntüle
Klasnic'e baba böbreği!
« : 23 Mart 2007, 19:55:23 »
Klasnic'e baba böbreği!
Werder Bremen'in Hırvat golcüsü Ivan Klasnic'in ikinci böbrek nakli ameliyatının başarılı geçtiği bildirildi.

Geçirdiği böbrek rahatsızlığı nedeniyle Ocak ayında böbrek nakli ameliyatı olan ancak bir süre sonra vücudu böbreği kabul etmeyen Ivan Klasnic için ikinci kez böbrek nakli ameliyatı yapıldı. Geçtiğimiz günlerde Klasnic için ikinci böbreğin bulunduğu ve vericinin böbreğinin Klasnic'in vücuduyla uyum sağlayacağı ifade edilmişti.

Hırvatistan'da yayın yapan Jutarnji List adlı günlük gazeteye ameliyatının ardından açıklamalarda bulunan 27 yaşındaki Klasnic, "Ameliyat başarılı geçti ve vücudum babamın böbreğini kabul etti" dedi. Gazete ayrıca, Klasnic'in 16 Mart'ta Hannover'deki bir klinikte ameliyat olduğunu da yazdı. Bununla ilgili olarak ise Klasnic, şöyle konuştu: "Doktorlar, vücudumun yeni organı kabul ettiğine emin olmadıkları sürece halka bir açıklama yapmak istemedim. Şükürler olsun ki, şimdi her şey iyi. Babam ve ben kendimizi iyi hissediyoruz. Doktorlar tekrar futbol oynayabileceğimi söylediler."

Klasnic'in böbrek rahatsızlığı ilk olarak Bundesliga'daki kış arasında ortaya çıkmıştı. Bu nedenle Aralık ayından beri forma giyemeyen Klasnic için ilk böbrek nakli Ocak'ta yapılmış ancak. Klasnic'in vücudu annesinden alınan böbreği kabul etmemişti. Futbol hayatı bitme noktasına gelen Klasnic için ise kulübü Werder Bremen devreye girmiş ve tüm hastane masraflarını karşılama ve sözleşme yenileme teklifinde bulunmuştu.


23.03.2007   

Kaynak : İHA