Gönderen Konu: KABUS!..  (Okunma sayısı 994 defa)

Çevrimdışı LeGeND-MæN

  • 1. SINIF ÜYE
  • *****
  • İleti: 25.719
  • Puan 1937
  • Cinsiyet: Bay
  • Mangal Yürekli Adam
    • Profili Görüntüle
KABUS!..
« : 09 Eylül 2007, 09:17:10 »
KABUS!..
Avrupa Futbol Şampiyonası elemeleri C Grubu'nda Milli Takımımız, Ta'Qali Stadyumu'nda Malta deplasmanına çıktı. EURO 2008 finalleri öncesi gruptaki avantajımımızı kaybetmemiz adına büyük önem taşıyan Malta maçında takımımız sahadan 2-2'lik beraberlikle ayrıldı. Puanımızı 14'e çıkardık.Bu beraberlik bütün hesaplarımızı altüst ediyor...

39'da Said ile öne geçtiler, 44'de Halil karşılık verdi. 76'de Schembri yıktı durum 2-1 oldu, 77'de Servet karşılık verdi. Son yarım saatinde büyük baskı yarattığımız maçta galibiyete uzanamadık. Millilerimiz Çarşamba günü Macaristan ile İstanbul'da bir başka kritik maç oynayacak.

Maça iyi başlayamayan takımımız ilk dakikalarda Malta kalesinde net bir baskı kuramazken, Malta orta sahasının etkili uzun paslarıyla zaman zaman defansta zorlandı. Maçın ilk yarısında Malta defansının ceza sahası önünde yaptığı kalabalık savunmayı aşmakta zorlanırken, Hakan Şükür ile bulduğumuz iki net pozisyonundan yararlanamadık. Genç futbolcumuz Arda Turan maçın başında yaşadığı sakatlığa 30. dakikadaya kadar dayanırken yerine uzun aradan sonra Milli kadroya çağırılan Ayhan girdi. Ayhan oyunda kaldığı süre içinde futboluyla beğeni topladı. Eşitliği sağladığımız golün mimarıydı.

Halil'in AltınGOL'ü...

39. dakikada Said'in golüyle 1-0 geriye düşen Milliler golden sonra bir panik havası yaşasa da ilk yarının bitimine bir dakika kala sol kanattan Ayhan ile başlayan ve İbrahim Üzülmez'in ortasına güzel bir vuruşla karşılık vererek topu önce direğe ardından kaleci ve ağlara gönderen Halil Altıntop ile eşitliği yakaladı. Hakan Şükür'den beklenen son vuruşu adeta Halil Altıntop altıpas üzerinde güzel bir vuruşla yaparak soyunma odasına 1-1 eşitlik ile gitmemizi sağladı.

Servet kazanacaktık ama!..

Maçın ikinci yarısına ise Mililer ilk yarıya oranla daha iyi başladı. Kısa süre içinde abluka altına aldığımız Malta kalesinde ise aradığımız golü bulmakta zorlandık. Tuncay'ın sol kanattan etkisiz girişimleri, beklenen performansı verememesi, son vuruşlardaki şanssızlığımız ve Malta kalesinin şansı bizi durduran faktörler oldu. Tuncay'ın kötü performansından sonra oyuna Gökdeniz ve Deniz Barış'ı oyuna alan Fatih Terim ofansif gücümüzü daha arttırdı. Malta kalesine adeta yağmur gibi yağıyorduk. Topun çizgiyi geçmemesi 70 milyonun yüreğini heyecan içine sokarken, 76. dakikada bir kontra atak ile Schembri'nin golüyle yıkıldık. 2-1 öne geçen Malta karşısında sahada ölüm sessizliği yaşanıyordu adeta.

Olmuyor, top o kaleden içeri girmiyor!

Golden bir dakika sonra Servet'in kafası ise son 10 dakikaya yine umutlu girmemizi sağladı. Malta'da sahada 11 futbolcumuz, Türkiye'de 70 milyon insan adeta bu tempolu bu hızlı maçta yerlerine kilitlenmişti. Herkes bizi sokaklara dökecek golü bekliyordu. Baskımızı yine kaybetmedik. Zayıf Malta ekibi karşısında ceza sahası içinde topun bir sağda bir solda olduğu dakikalar geçtikçe 2-2'lik eşitlik üzerimizde daha da büyük bir baskı yarattı. 82. dakikada Emre'nin direkten dönen topu, sağ kanatta Hamit'in, sol kanatta İbrahim Üzülmez'in ortalarında ceza sahası içinde sonuç verecek vuruşlar ile karşılık verememiz derken 90 dakika 2-2 eşitlik ile bitti ve Malta'dan sahadan büyük üzüntü ile ayrıldık.

Baskılı ataklarımızda şut yerine sürekli ortayı denememiz, futbolun deyimiyle şişirme toplar, topun bize verdiği kötü karşılık ve sonuç...

MAÇTAN DAKİKALAR (İLK YARI)

4. dakikada Emre'nin sağdan kullandığı kornerde, ceza sahası içinde iyi yükselen Tuncay'ın kafa şutu istediği gibi olmadı ve meşin yuvarlak üsten auta gitti.
5. dakikada hızlı gelişen Malta atağında ceza sahası önünde topu önüne alan Michael Mifsud'un sert şutunda top üsten auta çıktı.
17. dakikada Tuncay'ın sağdan ortasında arka direkte Arda topu kafayla Hakan Şükür'e indirirken, bu oyuncu kafa vuruşu ise defanstan döndü.
18. dakikada bu kez Sabri'nin sağdan ortasında Hakan Şükür'den önce uzanan kaleci Haber, meşin yuvarlağın sahibi oldu.
21. dakikada Tuncay'ın derinlemesine ortasında Malta defansının arkasına sarkan Hakan Şükür, meşin yuvarlağa yetişemeyince top kalecide kaldı.
23. dakikada Hamit'in pasıyla sağ çaprazda topu önüne alan Halil, boş durumdaki Tuncay'a pasını çıkarırken, bu oyuncunun gelişine vuruşu defanstan döndü ve pozisyonu takip eden Hamit'in ceza sahası dışından sert vuruşunda ise meşin yuvarlak üsten farklı auta çıktı.
29. dakikada Hamit'in sağdan kullandığı kornerde ceza sahası içinde iyi yükselen Servet'in kafa vuruşu sonrası top yandan auta gitti.
40. dakikada soldan Briffa'nın kullandığı korner vuruşunda ceza sahası içinde göğsüyle topu önüne alan Said, sol çaprazdan sert bir vuruşla topu ağlara göndererek takımın 1-0 öne geçirdi.
42. dakikada sağdan Hamit'in ortaladığı topu ceza sahası içinde Hakan Şükür kafayla Ayhan'a indirirken, bu oyuncunun vuruşunda meşin yuvarlak kalecide kaldı.
45. dakikada Ayhan'ın mükemmel pasıyla sol kanatta hareketlenen İbrahim Üzülmez, topu yerden ceza sahasına gönderirken, müsait durumda Halil'in sert şutu sonrası meşin yuvarlak önce üst direğe sonra ise kaleci Haber'e çarptıktan sonra ağlara gitti: 1-1.
Maçın ilk yarısı 1-1'lik eşitlikle sonuçlandı.

MAÇTAN DAKİKALAR (İKİNCİ YARI)

52. dakikada Emre'nin ceza sahası içinde soldan ortasında Hakan'ın dokunamadığı topa arka direkte Gökdeniz vururken, çizgi üzerinde Said meşin yuvarlağı uzaklaştırarak kalesinde önemli bir tehlikeyi önledi.
58. dakikada Gökdeniz'in sağ çaprazdan ceza sahasına gönderdiği topa, Ayhan ve Hakan'dan önce uzanarak sahip olan kaleci Haber, millilere gol şansı tanımadı.
62. dakikada hızlı gelişen Malta atağında Türkiye savunmasının arkası sarkan ve sağ çaprazda topu kontrol eden Pace'in yerden ortasında hiçbir Maltalı oyuncu o bölgeye yetişemeyince meşin yuvarlak kaleye paralel olarak auta gitti.
70. dakikada İbrahim Üzülmez'in ceza sahası içinde sol çaprazdan ortasında ön direkte Hakan'ın vuramadığı topa hemen arkasındaki Halil'in kafa vuruşunda kaleci Haber son anda müdahale ederek tehlikeyi önledi.
72. dakikada Malta kalesinde oluşan karambolde Hakan Şükür'ün vuruşu kaleciden dönerken, kale önünde Halil'in yakın mesafeden dokunuşunda da kaleci Haber topu çelen isim oldu.
75. dakikada hızlı gelişen Malta atağında orta sahadan tek başına topla çıkan Michael Mifsud, arkasındaki Ayhan'a rağmen ceza sahası içinde kaleci Hakan Arıkan'ı çalımladıktan sonra soldan pasını kale içine gönderdi. Burada İbrahim Toraman'n müdahalesine rağmen topu filelere gönderen Michael Mifsud, Malta'yı 2-1 öne geçirdi.
76. dakikada Hamit'in sağdan kullandığı korner vuruşunda ceza sahası içinde iyi yükselen Servet, kafa vuruşuyla topa ağlarla buluşturarak skora yeniden eşitliği getirdi: 2-2.
82. dakikada Ayhan'la yaptığı verkaç sonrası Malta savunmasının arkasına sarkan Emre'nin penaltı noktası üzerinde vuruşunda meşin yuvarlak yan direğe çarparak auta gitti.
90. dakikada Agius'la başlayan Malta kontra atağında topu sağ çaprazda önüne alan Michael Mifsud'un ceza sahasına girer girmez şutunda meşin yuvarlak kaleye paralel olarak auta çıktı.
Kalan sürede her iki takımın da çabaları gol getirmeyince mücadele 2-2 berabere tamamlandı.

Stat: Ta Qali Ulusal Stadı
Hakemler: Stefan Messner, Klaus Strasser, Bernhard Zauner (Avusturya)
Malta: Haber, Scicluna, Said, Dimech, Azzopardi, Briffa (Dk. 89 Sammut ), Agius, Pace, Woods (Dk. 83 Mallia), Michael Mifsud, Schembri (Dk. 90 Scerri)
Türkiye: Hakan Arıkan, Sabri (Dk. 52 Gökdeniz), İbrahim Toraman, Servet, İbrahim Üzülmez, Tuncay (Dk. 66 Deniz), Hamit, Emre, Arda (Dk. 30 Ayhan), Hakan Şükür, Halil
Goller: 40 Said, Dk. 75 Schembri (Malta), Dk. 45 Halil, Dk. 76 Servet (Türkiye)
Sarı Kartlar: Dk. 33 Pace, Dk. 38 Schembri, Dk. 51 Said, Dk. 82 Agius (Malta), Dk. 63 Ayhan, Dk. 86 İbrahim Üzülmez (Türkiye
tarz yaratmak için Ağır Abi OLma!! Ağır Abi Dediğin Sevdimi Tam Sever Giydiğini herkez Beğenir, Saygısı Sonsuz Sevgisi Ebedi Olur..

DAĞLARINA DARGIMIM YAR...



Çevrimdışı Hamza

  • Osc Kurucu
  • 1. SINIF ÜYE
  • ********
  • İleti: 161.432
  • Puan 13008
  • Cinsiyet: Bay
  • Dünyanın En Çok Mesaj Gönderen Üyesi :))
    • Profili Görüntüle
    • Hosting
KABUS!..
« Yanıtla #1 : 16 Ekim 2007, 20:59:58 »
Haber için saol