Gönderen Konu: İYİ BAYRAMLAR KOMŞİ: 1-4  (Okunma sayısı 859 defa)

Çevrimdışı LeGeND-MæN

  • 1. SINIF ÜYE
  • *****
  • İleti: 25.719
  • Puan 1937
  • Cinsiyet: Bay
  • Mangal Yürekli Adam
    • Profili Görüntüle
İYİ BAYRAMLAR KOMŞİ: 1-4
« : 25 Mart 2007, 14:05:12 »
İYİ BAYRAMLAR KOMŞİ: 1-4

EURO 2008 elemelerinde C Grubu'nda yer alan millilerimiz, Atina'da Yunanistan deplasmanından çok önemli bir galibiyetle dönüyor. Fatih Terim önderliğindeki Ay-Yıldızlılar müthiş bir futbol ile Yunanistan karşısında 4-1 galip geldi ve göğsümüzü kabarttı. Böylece Yunanistan'ın resmi bayramı olan 25 Mart'a girmeden saatler önce komşuya ilk bayram tebriğini biz verdik... Bravo çocuklar! Türkiye sizinle gurur duyuyor... Teşekkürler hepinize!..

Atina'da Karaiskaki Stadı'nda gergin bir atmosferde oynanan maçta Yunanistan'ı, 1-0 geriye düşmemize karşın 4-1 mağlup ettik. Maçta gollerimizi Tuncay Şanlı, Gökhan Ünal, Tümer Metin ve Gökdeniz Karadeniz atarken, rakip takımın tek golü Kyrgiakos'tan geldi. Milliler Yunanistan'ı evinde oynadığı futbolla, mücadelesiyle adeta sahaya gömdü ve 70 milyona müthiş bir gurur yaşattı. Grubunda şu ana kadar oynadığı maçlarda 4'te 4 yapan Türkiye'nin artık önü açık, Avusturya ve İsviçre’de düzenlenecek EURO 2008 finalleri öncesi kritik bir virajı daha geride bıraktık.

Maç öncesinde endişeliydik...

Günlerdir konuşulan maç öncesinde Milli Takımımız 12 futbolcusunun sakatlığı sebebiyle sıkıntı çekiyordu. Ancak Ay-Yıldızlı formayı giyen her futbolcumuzun ne kadar yetenekli olduğunu yeşil sahada bir kere daha gördük. Sahaya çıkan bütün futbolcular Atina'da Karaiskakis Stadyumu'nda 33 bin kişinin önünde 90 dakika güçlerini sonuna kadar kullandı.

Maç öncesi futbolcularımız sahaya çıktığında, Yunanistan tribünlerinin gösterdiği tepkiler ve sahaya atılan yabancı maddeler onları etkilemedi. Hakan Şükür ısınma hareketleri esnasında kendisine atılan su şişesini ağlara atarak adeta tribünlere bir mesaj gönderiyordu.

Fatih Terim'in müthiş planı...

Terim, Yunanistan maçında tahminlerin aksine sahaya tek forvet değil çift forvet sürdü. Turkcell Süper Lig'de son iki sezondur gösterdiği performans ile beğeni toplayan fırsatçı golcü Gökhan Ünal, Hakan Şükür'ün partneriydi. Öte yandan emektar futbolcumuz Tugay ilk 11'de yer almazken, ofansif anlayışımızı güçlendirecek bir isim Tümer Metin ilk 11'deydi. Maç öncesi herkesin aklında bu kadar ofansif kadronun Yunanistan karşısında büyük bir risk taşıdığı şüphesi yatıyordu ki altın çocukların 90 dakika içerisinde gösterdiği performans, yardımlaşma ve ofansif zenginlik tüm bu şüpheleri yok etti.

Geriye düştük ama inancımızı kaybetmedik

Maça iyi başlayan Yunanistan 5. dakikada Kygrakios'un golüyle 1-0 öne geçti. Soğuk bir duş etkisi yarattı adeta bu gol takımımızda. Fakat Milliler maça kolay geri döndü, hem de bambaşka döndü. Oyunun kontrolünün eline alan takımımız 27. dakikada Tuncay'ın golüyle durumu 1-1'e getirdi. İnançlarımız hiç gitmemişti ve daha da sağlamlaştı bu golün ardından. Özellikle top yüzdesi açısından büyük bir üstünlük kurduğumuz Yunanistan'ı orta alanda kurduğumuz kalabalık blok ile yıktık. Golden sonra yine kontrol bizdeydi. İkinci yarının sonuna doğru Yunanistan kalesini zorladık ama beklediğimiz golü atamadık ve soyunma odasına 1-1’lik eşitlik ile gittik.

Biz sahada konuşuyoruz

İkinci yarıda sahada yine mücadele eden, koşan ve pozisyonlar bulan takım millilerdi. 55. dakikada o beklediğimiz gol geldi. Hakan Şükür ile paslaşarak topu önünde bulan Gökhan Ünal ceza sahası önünden harika vurdu ve 70 milyonu yerlerinden havaya doğru fırlattı. Yunanistan tribünleri ise bu golün ardından ölüm sessizliğine büründü. 27. dakikada Tuncay'ın golünün ardından futbolcumuza attığı yabancı cisimlerle sevincimize bile izin vermeyen, maç öncesi Milli Marşımıza saygısızlık yapan tribünlere cevabımız sahadaydı, durum 2-1 olmuştu.

Altın çocuklar...

Bu golün ardından yine oyundan kopmadık. Sakatlanan Gökhan Ünal yerini Hüseyin'e bıraktı. Biraz geri çekilir gibi olsak da maçın bitiş anı Tümer'in sol ayağında saklıydı sanki. Tümer 71. dakikada yine sahneye çıktı. Tümer, Nikopolidis'in çaresiz kalacağı bir vuruş ile millileri 3-1 öne geçirdi. İşte o anda her şeyin bittiğini ve artık bu işin olduğunu hissediyorduk. Gökdeniz oyuna golün ardından girerken ceza sahasına seri çalımlarla girerek attığı gol ile durumu 4-1'e getirdi ve Atina'yı adeta sessizliğe gömdü. Yunanistan vardı karşımızda. Son Avrupa Şampiyonu Yunanistan, gol yemeyen, defansif yönüyle rakip takımları zorlayan Yunanistan. Lider girdiğimiz Atina'dan lider çıkıyorduk...

Gözler Norveç maçında

Öte yandan grubumuzdaki diğer maçta en önemli rakiplerimizden Norveç’in Bosna Hersek’e kendi sahasında 2-1 yenilmesi, sevincimize sevinç kattı. Milli Takımımız Çarşamba günü Norveç ile bir kritik daha maça çıkacak. Maç Frankfurt'ta cezamız sebebiyle seyircisiz oynanacak. Bir zaferi de Norveç karşısında elde edeceğimize inancımız sonsuz...

Bu arada grupta bugün diğer maçlarda alınan sonuçlar ise şöyle:

Moldova 1-1 Malta
Norveç 1-2 Bosna Hersek

MAÇTAN DAKİKALAR (İLK YARI)

5. dakikada Yunanistan'ın sol kanattan kazandığı serbest atışı Karagounis kullandı. Karagounis'in ceza sahasına ortasında Tuncay'dan seken top, Kyrgiakos'un önünde kaldı. Sol çaprazdan Kyrgiakos'un vuruşunda meşin yuvarlak, ağlarla buluştu. 1-0
8. dakikada uzak mesafeden Karagounis'in sert vuruşunda kaleci Volkan, köşede yatarak topu kontrol etti.
16. dakikada Tümer'in pasında topu kontrol eden Sabri, rakibinden sıyrılarak ceza sahası dışından sert vurdu. Top, yandan auta çıktı.
27. dakikada sağ kanattan kazanılan serbest atışı Tümer kullandı. Tümer'in ceza sahasına ortasında kaleci Nikopolidis'in yumruklarıyla uzaklaştırmak istediği top, Sabri'nin önünde kaldı. Sabri'nin ceza sahası dışından yerden vuruşunda ceza sahasında topu kontrol eden Tuncay, düzgün bir vuruşla meşin yuvarlağı kaleci Nikopolidis'in sağından ağlarla buluşturdu. 1-1
32. dakikada Sabri'nin pasında ceza sahasında topla buluşan Gökhan Ünal, kaleci Nikopolidis ile karşı karşıya kaldı. Açısını kaybeden Gökhan Ünal'ın sağ köşeden içeriye çevirmek istediği top, Nikopolidis'e çarparak kornere çıktı.
35. dakikada sağ kanattan Hamit'in ceza sahasına ortasında Hakan Şükür'den önce topa kafayla müdahale eden Kyrgiakos, meşin yuvarlağı kornere attı.
37. dakikada Türkiye defansının arkasına atılan pasta kalesini terkeden Volkan, Charisteas'tan önce topa müdahale ederek, tehlikeyi ayaklarıyla önledi.

MAÇTAN DAKİKALAR (İKİNCİ YARI)

48. dakikada sağ taraftan Tümer'in kullandığı köşe atışında kaleci Nikopolidis'in boşa çıktığı topa, iyi yükselen Tuncay kafayı vurdu. Meşin yuvarlak, üstten auta çıktı.
Aynı dakika içinde rakibinden topu kapan Sabri'nin pasında Gökhan Ünal'dan seken top, Hakan Şükür'ün önünde kaldı. Ceza sahası dışından Hakan Şükür'ün yerden vuruşunda top, az farkla yandan auta çıktı.
55. dakikada Gökhan Ünal, Hakan Şükür paslaşmasında top, son olarak Gökhan Ünal'ın önünde kaldı. Ceza sahası dışından Gökhan Ünal'ın vuruşunda yerden seken top, kaleci Nikopolidis'in müdahalesine rağmen ağlarla buluştu. 1-2
67. dakikada Hakan Şükür'ün kafayla indirdiği topu kontrol eden Tuncay, ceza sahası dışından sert vurdu. Meşin yuvarlak, farklı şekilde yandan auta çıktı.
68. dakikada Yunanistan'ın sağ taraftan kullandığı serbest atışta ceza sahasında iyi yükselen Kyrgiakos'un kafa vuruşunda yerden seken top, yan direkten oyun alanına geri döndü. Dönen topu, Servet kornere attı.
69. dakikada Katsouranis'in ara pasında penaltı noktası üzerinde topu kontrol eden Giannakopoulos, kaleci Volkan ile karşı karşıya kaldı. Giannakopoulos'un vuruşunda top, az farkla üstten auta çıktı.
70. dakikada topla hareketlenen Tümer, rakibinden sıyrılarak uzak mesafeden sert vurdu. Kaleci Nikopolidis'in parmaklarına değen top, ağlarla buluştu. 1-3
74. dakikada sağ kanattan Seitaridis'in ceza sahasına ortasında Samaras'ın volesinde kaleci Volkan, uzanarak köşede topu kontrol etti.
80. dakikada sağ taraftan Basinas'ın kullandığı köşe atışında ceza sahası arka bölümde Kyrgiakos'un vuruşunda top, yan direkten oyun alanına geri döndü. Dönen topa, Kyrgiakos bir kez daha vurdu. Meşin yuvarlak, üstten auta çıktı.
81. dakikada Tuncay'ın pasında topu kontrol eden Gökdeniz, sol kanatta rakiplerinden sıyrılarak ceza sahasına girdi. Kaleci Nikopolidis ile karşı karşıya kalan Gökdeniz'in vuruşunda top, ağlarla buluştu. 1-4

STAT: Karaiskaki
HAKEMLER: Wolfgang Stark, Carsten Kadach, Sönke Glindemann (Almanya)
YUNANİSTAN: Nikopolidis, Seitaridis, Dellas, Kyrgiakos, Fyssas (Torosidis dk. 56), Katsouranis, Basinas, Karagounis, Giannakopoulos (Amanatidis dk. 73), Charisteas(Gekas dk. 63), Samaras
YEDEKLER: Chalkias, Anatolakis, Salpingidis, Liberopoulos
TEKNİK DİREKTÖR: Otto Rehhagel
TÜRKİYE: Volkan Demirel, Hamit, Servet, Gökhan Zan, İbrahim Üzülmez (Volkan Yaman dk. 20), Sabri, Mehmet Aurelio, Tümer (Gökdeniz dk. 81), Tuncay, Gökhan Ünal (Hüseyin dk. 57), Hakan Şükür
YEDEKLER: Orkun, Tugay, Emre Aşık, Mehmet Yıldız
TEKNİK DİREKTÖR: Fatih Terim
GOLLER: Kyrgiakos (dk. 5), Tuncay (dk. 27), Gökhan Ünal (dk. 55), Tümer (dk. 70), Gökdeniz (dk. 81)
SARI KARTLAR: Gökhan Zan, Volkan Demirel (Türkiye)
tarz yaratmak için Ağır Abi OLma!! Ağır Abi Dediğin Sevdimi Tam Sever Giydiğini herkez Beğenir, Saygısı Sonsuz Sevgisi Ebedi Olur..

DAĞLARINA DARGIMIM YAR...