Gönderen Konu: Dota-Allstars Nedir ?? Dota nedir ??  (Okunma sayısı 2822 defa)

Çevrimdışı black_tower91

  • MODERATÖR
  • 4.SINIF UYE
  • ***
  • İleti: 2.472
  • Puan 48
  • Cinsiyet: Bay
  • DAvid Villaa
    • MSN Messenger - black_tower91@hotmail.com
    • Profili Görüntüle
Dota-Allstars Nedir ?? Dota nedir ??
« : 02 Şubat 2009, 15:02:43 »
DotA-Allstars, Blizzard Entertainment\'in WarcraftIII:The Frozen Throne oyunu için yapılan bir haritadır.Haritanın şuanda ki yapımcısı IceFrog\'dur.Aslında harita ilk oynanışlarda biraz basit gelebilir ama, harita aslında bir trigger yığınıdır.TriggerWorld Editor için özel olarak üretilmiş basit bir kodlama dilidir ve Warcraft\'taki haritaların özelleştirilmeleri bu triggerlar sayesinde olmaktadır.

DOTA Nedir?

DOTA (Defense of the Ancients), Warcraft III adlı oyunun Role-Play yönüne ağırlık verilerek, özel bir haritada, 5\'er kişiye varan oyuncuların oynandığı bir versiyonudur.PvP (player versus player / oyuncular arası savaş)\'a dayanır ve \"Level Based\" (deneyim seviyesine dayalı karakter gücü) sistemi esas alır.Ancak bir oyun 30 dakika ila 4 saat arası sürdüğü için \"Skill Kasmak\" olarak tabir edilen saçmalik vaktinizi almaz, her anı eğlence doludur ve takım oyunu esas olduğu için en zayıf karakter bile hayati rol oynar.

Harita ortasından geçen dere ile ikiye bölünmüştür. İki farklı köşede Sentinel (gözcü) ve Scourge (bela) adı verilen takımların üsleri bulunmaktadır. Bu üsler birbirine harita boyunca uzanan ve ormanın ortasından geçen 3 farklı koridor/yol ile bağlanmıştır. Koridorlar üzerinde, iki takımın ateş gücü yüksek kuleleri dereye kadar uzanır.

İki farklı takımın üssünden sürekli zayıf yaratıklar (creepler) spawnlanır (yaratılır). Bu creepler koridor üstünde sürekli olarak savaşmaktadır. İki takımın heroları da bu savaşa destek verip koridor üstünde ilerleme sağlamaya ve düşman kulelerini yok etmeye çalışır.

Nihayi amaç rakip takımın üssünü işgal etmek ve üssün derinliklerinde bulunan Ancient\'ı (kutsal artifact / kadim güç) yok etmektir. Düşman üssünde yok ettiğiniz her bina (rax / barracks) düşman creeplerinin zayıflamasını sağlar.

Doğru zaman da vurup kaçmak, doğru skilleri/büyüleri kullanmak, doğru itemlar almak oyunun kaderini belirler.

Oyun başladığında oyunu kuran kişinin (host) belirlediği moda göre 76 karakterten (herolar/kahramanlar) biri rastgele size verilir veya siz seçersiniz. Her karakterin kendine özgü büyüleri ve yetenekleri vardır. Kimisi görünmez olup zayıf karakterlere arkadan saldırır (assasin/katil), kimisi büyücüdür, kimisi ise kutsal güçlerle donanmış savaşçılardır (knight).

Oyun sırasında, çevrenizde düşman creepleri öldüdükçe az miktarda altın ve exp(experience/deneyim) kazanırsınız ancak asıl kaynak düşman kahramanlarını öldürmektir. Öldürülen kahramanlar bir süre sonra kendi üssünün derinliklerinde tekrar spawnlanır.

Heroların hepsi çok farklıdır ancak dengelenmiştir. Kimisi çok kolay ölür ama çok etkili büyüler yapar, kimisi zayıftır ama görünmez gezebilir veya uzaktan saldırabilir, kimisi ise çok güçlüdür. Takım olarak kullanabileceğiniz sınırsız farklı strateji vardır.

Karakterlerin Özellikleri

Kahramanlarımızın güçlerini Skillleri(beceri/büyü) ve statları(yetenek) belirler. Level(seviye) 1den başlarsınız ve deneyiminize göre Level 25\'e kadar çıkabilirsiniz. Statlarımız 3 tanedir:

Intelligence(Zeka): Büyü yapabilme yetenekleri diğer kahramanlardan daha üstündür ve genellikle uzaktan dövüşürler.

Agility(Çeviklik): Uzaktan dövüşen kahramanları olduğu gibi yakın dövüşde de yer alabilirler ve diğer kahramanlara göre daha seri hasar verirler.

Strength(Güç): Bu özellik kahramana daha çok sağlık [Hit Point(Hp)] kazandırır ve genellikle verdiği hasarlar diğer kahramanlardan daha çoktur.

Dota Nasıl Oynanır?

Bu haritadada oyuncular bir kahraman(hero) seçerler ve iyilerle kötülerin (sentinel vs scourge) savaşında yer alırlar. Üç koridordan sürekli olarak iyilerin ve kötülerin savaşçıları çıkar.Bu askerleri öldurerek tecrube kazanır ve level atlarız.Yani bir bakıma oyun RPG de sayılabilir.[kaynak belirtilmeli] Zaten DotA\'nın bu kadar oynanmasının sebeplerinden biri de budur.Strateji ve RPG ögelerini en iyi harmanlayan WC3-TFT haritasıdır.

Haritada üç ayrı yol, her yola ait üç ayrı kule vardır ve kulelerin arkalarında barakalar vardır. Kuleleri yıktıktan sonra barakaları yıkmayı başarabilenlerin creepleri daha üst seviyeye yükselir. Eğer bir taraf öbür tarafın bütün baraklarını yıkmayı basarabilmiş ise(barakalar ancak kulelerden sonra yıkılabilir) yıkan tarafın creepleri bir üst seviyeye daha yükselir. Zaten bu aşamadan sonra yenilen oyuncuların oyunu çevirmesi çok zordur.

Oyunun ilk başı çok önemlidir. Yani karakterler birinci level ile başlarlar ve en fazla 25 olabilirler. Eğer öbür karakterlere cok ölürseniz, cok para kazanırlar ve cok iyi itemları olur ve ondan sonra onlara karsılık gelemezsiniz. Oyunda üç ve üçten fazla üst üste ölmeden karakter öldürenler, çeşitli sıfatlarla oyunun dışsesiyle sert bir şekilde ödüllendirilir.

Eğer rakip kahramanları üç kere öldürürseniz ? Killing Spree Eğer rakip kahramanları dört kere öldürürseniz ? Dominating Eğer rakip kahramanları beş kere öldürürseniz ? Mega Kill Eğer rakip kahramanları altı kere öldürürseniz ? Unstoppable Eğer rakip kahramanları yedi kere öldürürseniz ? Monster Kill Eğer rakip kahramanları sekiz kere öldürürseniz ? Wicked Sick Eğer rakip kahramanları dokuz kere öldürürseniz ? Godlike Eğer rakip kahramanları on kere öldürürseniz ? Beyond Godlike

Eğer bir takım, içinde bulunduran karakterlerin hiçbiri ölmeden beş defa öldürürse ayrıca oyunun dış sesiyle sert bir şekilde \"\"\"Owning\"\"\" diye de ödüllendirilebilir.

şekillerinde sıfatlarınız olur; ama \"Godlike\" ile \"Beyond Godlike\" ın dışses tarafından söylenmesi aynıdır. Her ikisinde de \"Godlike\" der. \"Beyond Godlike\" tan sonra sıfat yoktur. Bu ünvanları almak kolay değildir; çünkü bir kere öldüğünüz anda işe baştan koyulursunuz.

Bazı karakterlerr oyunun başında çok kolay öldürebilir, öldürülebilir; bazı karakterler oyun sonunda çok kolay öldürebilir, öldürülebilir. En basit örneği Sniper adlı kahraman üzerinden yapalım. Sniper 400 civarı can ile başlar ve onu herkes kolay kolay öldürebilir çünkü dördüncü kademe bir büyü bazen 400 ü bulabilir(Pudge) ; ama dediğim gibi ölmemeyi başarabilirseniz - çünkü her öldüğünüzde paranız katlana katlana azalır - hem para kaybetmezsiniz hem de kademe atlarsınız. Sniper ın ikinci spell inde yanılmıyorsam yüzde 45 stun olasılığı vardır. Sniper agility kahramanı olduğu için on beşinci kademelere geldikten sonra çok seri bir şekilde ateş eder. O serilik rakip kahramanı devamlı stun pozisyonunda bırakır ve kıpırdatmaz.

Oyundaki Modlar

Oyunda bazı modlar vardır. Bu modlar oyunun en başında host tarafından yazılır. Hiçbir şey yazılmadığında ise Normal Mode olur. Normal mode\' da sadece bulunduğunuz takımın tavernlarından karakter alabilirsiniz. En çok karşılaşacağınız modlar \"-ap,-ar,-sd,-em,-dm,-wtf\" dir.

-ap: Bu modda istediğiniz taraftaki tavernlardan istediğiniz karakteri alabilirsiniz.Tabii bunun yanında para ödemek zorundasınız. Eğer para ödemek istemiyorsanız \"-random\" yazarak harita tarafından seçilen karakteri oynayabilirsiniz.

-ar: Bu modda herkese harita tarafından seçilen karakterler gelir. Sizin seçme hakkınız yoktur. Tabii bu pro olarak adlandırılan oyunlarda daha çok kullanılır.

-sd: Bu modda harita herkese 3 karakter verir. Bunların arasından birini seçerek oyuna devam edersiniz. Bunu yapabilmek için ise \"-pick\" yazıp sonuna 1, 2 veya 3 koyarak karakteri seçersiniz. Örneğin \"-pick 2\"

-em: Bu mod yardımcı moddur ve üstte yazdıklarımızın yanına gelir.Örneğin \"-arem\". Bu mod oyunu kolaylaştırır. Kulelerin canları azalır. Normale göre daha fazla para alırsınız.

-dm: Bu mod da yardımcı moddur. Öldüğünüzde size harita tarafından yeni bir karakter atanır.

-wtf: Bu mod yardımcı bir moddur. Bu modda karakterlerin cd(cooldown-yeniden dolum) yani bir başka söylemle büyülerinin süresi yoktur. Mananız gitmez. Bu yüzden bu modda cana ağırlık verilmelidir.

Amaç diğer oyuncuları yenmek ve kuvvetlerin en iç kısmındaki ana binaları yıkmaktır. Sürekli gelişen bir haritadır. Haritanın en son sürümü 6.57b dır. En stabil sürümü ise 6.57b\'dir.Oyunda yeni başlayanlar için Noob, ustalar için de Profesyonel yani pro terimi kullanılmaktadır.





(*)Sentinal Tavern(*) (*)Scourge Tavern(*)

- Vengeful Spirt - SoulKeeper - Süheyl Maker - Tormented Soul - Suheyll - Lich - yeah suhel fuckıng - Death Prophet - Crystal Maiden - Demon Witch - Rogue Knight - Venomancer - Naga Siren - Magnataur - Earthshaker - Necro\'lic - Stealth Assasin - Chaos Knight - Lone Druid - Lycanthrope - Slayer - Broodmother - Juggernaut - Phantom Assasin

- Silencer - Gorgon - Treant Protector - Night Stalker - Enigma - Skeleton King - Keeper of the Light - Doom Bringer - Ursa Warrior - Nerubian Assasin - Ogre Magi - Slithereen Guard - Tinker - Queen of Pain - Prophet - Bone Fletcher - Phantom Lancer - Faceless Void - Stone Giant - Netherdrake - Goblin Techies - Lightning Revenent - Holy Knight - Lifestealer

- Beastmaster - Oblivon - Twin Head Dragon - Tidehunter - Alchermist - Bane Elemental - Priestess of Moon - Necrolyte - Storm Spirt - Butcher - Sacred Warrior - Spiritbraker - Templer Assasin - Nerubian Weaver - Fearie Dragon - Shadow Fiend - Clockwerk Goblin - Sand King

- Moon Raider - Axe - Dwarfen Sniper - Blood Seeker - Troll Warlord - Lord of Avernus - Shadow Shaman - Spectre - Bristleback - Witch Doctor - Pandaren Bravemaster - Obsidian Destroyer - Centaur Warchief - Warlock - Bounty Hunter - Geomancer - Dragon Knight - Shadow Priest - Anti-Mage - Pitlord - Drow Ranger - Undying - Onmiknight - Dark Seer - Clockwerk Goblin - Invoker - Windrunner - Admiral Proudmoore


Çevrimdışı weathered

  • 4.SINIF UYE
  • **
  • İleti: 1.909
  • Puan 65
  • Cinsiyet: Bay
  • OyunSiteniz.Com
    • Profili Görüntüle
Dota-Allstars Nedir ?? Dota nedir ??
« Yanıtla #1 : 02 Şubat 2009, 18:56:30 »
saol

Çevrimdışı melih123

  • 1. SINIF ÜYE
  • *****
  • İleti: 12.490
  • Puan 2352
  • Cinsiyet: Bay
    • MSN Messenger - steve_melih@hotmail.com
    • Profili Görüntüle
Dota-Allstars Nedir ?? Dota nedir ??
« Yanıtla #2 : 03 Şubat 2009, 15:08:46 »
Sağol.

Çevrimdışı Hamza

  • Osc Kurucu
  • 1. SINIF ÜYE
  • ********
  • İleti: 161.435
  • Puan 13008
  • Cinsiyet: Bay
  • Dünyanın En Çok Mesaj Gönderen Üyesi :))
    • Profili Görüntüle
    • Hosting
Dota-Allstars Nedir ?? Dota nedir ??
« Yanıtla #3 : 03 Şubat 2009, 15:59:54 »
teşekkürler

Çevrimdışı FeaRLeSs

  • 1. SINIF ÜYE
  • *****
  • İleti: 28.257
  • Puan 2731
  • Cinsiyet: Bay
    • MSN Messenger - tello_hazer1903@hotmail.com
    • Profili Görüntüle
    • E-Posta
Dota-Allstars Nedir ?? Dota nedir ??
« Yanıtla #4 : 14 Mart 2009, 10:39:51 »
oynayan varmı bu oyunu? batledan


Çevrimdışı black_tower91

  • MODERATÖR
  • 4.SINIF UYE
  • ***
  • İleti: 2.472
  • Puan 48
  • Cinsiyet: Bay
  • DAvid Villaa
    • MSN Messenger - black_tower91@hotmail.com
    • Profili Görüntüle
Dota-Allstars Nedir ?? Dota nedir ??
« Yanıtla #5 : 28 Mart 2009, 00:15:44 »
wepla dan oynuorm ben


Çevrimdışı Sinoplu57

  • Osc Admin
  • 1. SINIF ÜYE
  • *******
  • İleti: 17.625
  • Puan 291
  • Cinsiyet: Bay
    • Profili Görüntüle
Dota-Allstars Nedir ?? Dota nedir ??
« Yanıtla #6 : 01 Mayıs 2009, 22:25:22 »
teşşürrller