Gönderen Konu: ''Ucuz taktik'' iddiası!  (Okunma sayısı 557 defa)

Çevrimdışı m3t3d1nh0

  • 1. SINIF ÜYE
  • *****
  • İleti: 15.446
  • Puan 9028
  • Cinsiyet: Bay
  • olm kişisel mesajdan sanane
    • MSN Messenger - m3t3_d1nh0@windowslive.com
    • Profili Görüntüle
''Ucuz taktik'' iddiası!
« : 07 Haziran 2008, 08:33:11 »
''Ucuz taktik'' iddiası!

TBBL finalinde G.Saray yöneticisi Yiğit Şardan ve Ahmet Dedehayır ile F.Bahçe Başkanı Aziz Yıldırım arasındaki medyaya yansıyan diyalog ve ardından yapılan açıklamalar ortamı alevlendirdi! F.Bahçe kulübü, Dedehayır'ın taraftarlarına el hareketi yaptığını öne sürüp, çarpıcı bir bildiri yayınladı..

Fenerbahçe Kulübü, Caferağa Spor Salonu'nda oynanan ve Fenerbahçe Bayan Basketbol Takımı'nın, Galatasaray'ı 74-62 yenerek 2007-08 sezonunun şampiyonu olduğu maçın sonrasında Galatasaray yöneticisi Ahmet Dedehayır'ın basına yansıyan açıklamaların çarpıtılmış olduğunu belirterek, bu duruma tepki gösterdi.

Sarı-lacivertli kulüpten yapılan açıklamada, televizyon tarafından canlı yayınlanan ve milyonların şahit olduğu bir maçta Ahmet Dedehayır'ın maç boyunca kendilerine küfür edildiğini iddia ettiği hatırlatılarak, "Maç sonrasında Galatasaray yöneticisi Sayın Ahmet Dedehayır'ın basına yansıyan bazı açıklamaları bizi hayrete düşürmüştür. Televizyon tarafından canlı yayınlanan ve milyonların şahit olduğu bir maçta Sayın Dedehayır maç boyunca kendilerine küfür edildiğini iddia etmiştir. Oysaki kötü tezahürat maçın bitimine 3.5 dakika kala Sayın Dedehayır'ın taraftarlarımıza yönelik el hareketi yapması ile başlamıştır. Sayın Dedehayır'ın bir spor kulübü yöneticisine yakışmayan bu tavrının ardından başlayan kötü tezahürata başta başkanımız Sayın Aziz Yıldırım olmak üzere tüm yöneticilerimiz müdahale etmiş ve ortamı sakinleştirmeye çalışmışlardır. Ayrıca bu çirkin tavır üzerine başkanımız Sayın Aziz Yıldırım Galatasaray yöneticisi Sayın Dedehayır'ı da yanına giderek yaptığı tahrik edici ve yakışıksız davranıştan dolayı uyarmak zorunda kalmıştır. Olayların başlamasına adeta sebep olan Sayın Dedehayır'ın maç sonrasında küfür ve tezahürattan şikayetçi olması ve olayları çarpıtması en hafifinden ayıptır" denildi.

Açıklamada, Fenerbahçe Kulübü'nün yöneticisinden sporcusuna kadar tüm camia olarak Türkiye'de küfür ve kötü tezahürata karşı en büyük ve sağlam mücadeleyi veren spor kulübü olduğu vurgulanarak, "Geçtiğimiz yıl Galatasaray-Fenerbahçe derbisinde Türk spor tarihine kara bir leke olarak geçen Ali Sami Yen Stadı'ndaki maçın ardından dahi bir tek yöneticimiz çıkıp bir açıklama yapmamıştır. Fenerbahçe Spor Kulübü yapılan bu tür ucuz açıklamaların ortamı germek ve olayları daha da içinden çıkılmaz ve çirkin bir hale getirdiğinin bilincindedir ve her zaman bu bilinçle davranmaktadır. Geçtiğimiz hafta Ayhan Şahenk Spor Salonu'nda oynanan bayan basketbol takımlarımızın mücadelesinde de yine geçen yıl ve bu sezon oynanan diğer maçlarda olduğu gibi maç başından sonuna kadar sporcularımız ve yöneticilerimize küfür edilmiş sahaya yabancı maddeler atılmıştır. Ancak kulübümüz yine sorumluluk bilinci ve fair-play'e olan inancı ile herhangi bir açıklamada bulunmamıştır. Durum böyle iken basketbol sahalarındaki mücadelelerde gittiği hemen her maçta taraftarların gerilmesine neden olan davranışlar sergileyen Sayın Dedehayır'ın bu yaptığı açıklamaları da basit ve ucuz bir taktik olarak görmekteyiz. Ancak biz Galatasaray camiası ve yönetiminin de bugüne dek yaşananlardan rahatsızlık duyduğundan eminiz. O nedenle sadece bir kişinin yaptığı yakışıksız hareketi ve söylemleri kesinlikle camianın tamamına mal etmiyoruz. Bunun en büyük göstergesi de başta başkanımız Sayın Aziz Yıldırım olmak üzere maçın sonunda ikincilik kupasını kaldıran Galatasaraylı sporcuları alkışlamamızdır. Bu alkışların Türk spor tarihinde bir milat olmasını ezeli rekabetin bu alkışlar ile yeniden ebedi dostluk ile anılmaya başlamasını ümit ediyoruz" ifadeleri kullanıldı.