Gönderen Konu: NBA yıldızları İstanbul'da buluşacak  (Okunma sayısı 656 defa)

Çevrimdışı black_tower91

  • 4.SINIF UYE
  • **
  • İleti: 2.472
  • Puan 48
  • Cinsiyet: Bay
  • DAvid Villaa
    • MSN Messenger - black_tower91@hotmail.com
    • Profili Görüntüle
NBA yıldızları İstanbul'da buluşacak
« : 08 Mayıs 2008, 16:38:18 »
Sınır Tanımayan Basketbol Avrupa kampı, 4-7 Haziran'da İstanbul'da yapılacak. Organizasyona Mehmet Okur ve Hidayet Türkoğlu yanı sıra NBA'de forma giyen oyuncular da katılacak.


Sınır Tanımayan Basketbol (Basketball Without Borders) Avrupa Kampı, 5 yıl aradan sonra bir kez daha İstanbul'da gerçekleştirilecek.

 

Üst düzey basketbol eğitiminin yanı sıra kapsamlı sosyal yardım projelerini içeren Sınır Tanımayan Basketbol Avrupa Kampı, 4-7 Haziran tarihlerinde Türkiye Basketbol Federasyonu'nun ev sahipliğinde bir kez daha İstanbul'da yapılacak.

 

Uluslararası Basketbol Federasyonları Birliği (FIBA), Amerikan Profesyonel Basketbol Ligi (NBA) ile Türkiye Basketbol Federasyonu'nun ortaklaşa organize edeceği kamp, Darüşşafaka Ayhan Şahenk Spor Salonu'nda gerçekleştirilecek.

 

Şu ana kadar, Sınır Tanımayan Basketbol'da toplam 250 aktif ve emekli NBA oyuncusu, antrenörü ve takım personeli, 30 farklı takımdan kamp antrenörü ve danışmanı olmak üzere, 5 kıtada 100'ün üzerinde ülkeden toplam bin 200'den fazla genç oyuncuya eğitim verdi. Organizasyon geçen yıl Çin'in Şanghay, Brezilya'nın Sao Paulo, Fransa'nın Paris ve Güney Afrika'nın Johannesburg kentlerinde düzenlendi.

 

MEHMET OKUR VE HİDAYET TÜRKOĞLU DA KAMPTA

NBA'de başarılı bir sezon geçiren Türk oyuncular Mehmet Okur ile Hidayet Türkoğlu da kampta yer alacak.

 

Mehmet Okur ve Hidayet Türkoğlu, Sınır Tanımayan Basketbol Kampı'nda, aralarında San Antonio Spurs'dan Bruce Bowen, Minnesota Timberwolves'dan Randy Foye, New York Knicks'den David Lee ve Golden State Warriors'dan Mickael Pietrus'un kamp antrenörü ve danışmanı olarak bulunduğu, bir grup NBA oyuncusu ve davetlisine ev sahipliği yapacaklar. Ancak kampta yer alacak NBA oyuncularının play-off maçlarına göre netlik kazanacağı bildirildi.

 

Bu arada FIBA'nın Avrupa, Asya ve Afrika uzmanı, 25 yıllık antrenörlük tecrübesine sahip Marin Sedlacek de sekizinci kez kamp direktörlüğü görevini üstlenecek.

 

IRK, DİN VE MİLLİYET AYRIMI GÖZETİLMEDEN BASKETBOL EĞİTİMİ

NBA, FIBA ve Türkiye Basketbol Federasyonu tarafından seçilen 19 yaş ve altındaki basketbolcular İstanbul'da basketbol eğitimi için bir araya gelerek performanslarını gösterecekler. Arkadaşlık ve kültürel farklılığı yüceltmek amacıyla, kamp oyuncuları, ırk, din ve milliyet ayrımı gözetilmeden basketbol eğitimi alacaklar.

 

Kampta görev alacak danışman oyuncu ve antrenörler, dört gün boyunca basketbol çalışmalarının yanı sıra eğitim, liderlik, karakter gelişimi ve sağlık konularını içeren ''Hayat becerisi seminerleri''ni yönetecekler. Kamp içeriğindeki kapsamlı sosyal yardım aktivitelerinden en önemlisi de İstanbul'da çocukların basketbol öğrenebileceği ve oynayabileceği bir alanın kullanıma hazır hale getirilmesi olacak. NBA Ligi'nin, üst düzey genç basketbolcularını bir araya getirerek sporu yücelten, eğitim ve sağlık alanlarında pozitif sosyal değişimi teşvik eden küresel basketbol gelişimi ve sosyal yardım programının Avrupa ayağına Türkiye'den ortak olarak Türk Telekom destek verecek. Sınır Tanımayan Basketbol 2008'in pazarlama ortakları Nike, Türk Telekom ve Spalding olacak.

 

DEMİREL: BU ETKİNLİK BASKETBOLUN ÖTESİNE GEÇECEK

Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel, bu etkinliğin basketbolun ötesine geçeceğini söyledi.

 

Demirel, 2010 yılında ev sahipliği yapacakları FIBA Dünya Basketbol Şampiyonası'nı en üst düzeyde gerçekleştirebilmek için çalışmalara yoğun olarak devam ettiklerini belirterek, ''Türk basketbolu kulüpler ve milli takımlar seviyelerinde çok yol kat etti. Biz, gençlik gelişim projelerinin büyük önem taşıdığına inanıyoruz. NBA ve FIBA ile birlikte Sınır Tanımayan Basketbol Kampı'nı ikinci kez düzenleyeceğiz ve çeşitli Avrupa ülkelerinden gelen genç oyuncuları, yıldız basketbolcular ve üst düzey antrenörlerle birlikte, ülkemizde bir kez daha ağırlamaktan gurur duyacağız. Kültürler arası arkadaşlığın yaratılması ve sosyal sorumluluğa verilen önem hiç şüphesiz bu etkinliği basketbolun ötesine taşıyacak'' diye konuştu.

 

NBA Başkanı David Stern ise NBA ve oyuncularının, basketbol sayesinde oluşturulan bu platformda oyunun değerlerini vurgulayarak sosyal değişimi etkileyebilecekleri benzersiz bir fırsata sahip olacaklarını kaydetti.

 

Stern, Sınır Tanımayan Basketbol kamplarının her birinin, farklı gruplardan insanları, sağlıklı yaşam, eğitim, HIV-AIDS gibi konularda birleştirerek, küresel bir diyalog başlattığını vurguladı.

 

FIBA Dünya Genel Sekreteri ve Uluslararası Olimpiyat Komitesi Üyesi Patrick Baumann da projenin genç oyuncular için paha biçilemez bir değerde olduğunu ifade ederek, ''FIBA, NBA ile yaptığı uzun süreli ortaklıktan oldukça memnun. Sınır Tanımayan Basketbol'un bu paha biçilemez eğitimsel, sosyal ve sağlık bilinçliliği işlevi sayesinde genç basketbolcular dünyaca ünlü antrenör ve oyuncuların tecrübelerinden faydalanırken basketbol yeteneklerini de gösterme şansını bulacaklar. Bunun yanı sıra basketbola ilginin giderek arttığı Türkiye'de, Sınır Tanımayan Basketbol'u ikinci kez İstanbul'da organize etmekten büyük bir mutluluk duyacağız'' şeklinde konuştu.
 


Çevrimdışı Nurifb

  • Osc Çizik Üye

  • 5. SINIF UYE
  • *
  • İleti: 63
  • Puan 0
    • Profili Görüntüle
NBA yıldızları İstanbul'da buluşacak
« Yanıtla #1 : 08 Mayıs 2008, 16:42:33 »
bende orada olacam