Gönderen Konu: Giricek imzaladı!  (Okunma sayısı 614 defa)

Çevrimdışı irsad26

  • 4.SINIF UYE
  • **
  • İleti: 2.386
  • Puan 6334
  • Cinsiyet: Bay
  • Eskişehirspor..!
    • Profili Görüntüle
    • E-Posta
Giricek imzaladı!
« : 01 Eylül 2008, 14:45:18 »
Giricek imzaladı!
Beko Basketbol Ligi takımlarından Fenerbahçe Ülker, geçen sezon NBA'in Phoneix Suns takımında forma giyen Hırvat oyuncu Gordan Giricek ile bugün resmi sözleşme imzaladı.
Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı basın toplantı odasında yapılan ve genel sekreter Vedat Olcay, basketbol şubesinden sorumlu yönetici Semih Özsoy, Fenerbahçe Ülker İcra Kurulu Üyesi Aydın Acun ile şube direktörü direktörü Nedim Karakaş'ın hazır bulunduğu törende, Giricek kendisini 2 yıllığına sarı-lacivertli renklere bağlayan sözleşmeye imza attı.

Giricek, imza töreninden sonra yaptığı açıklamada, Fenerbahçe'ye geldiği için çok mutlu olduğunu ifade ederek, ''2 sezondur lig şampiyonu olan Fenerbahçe, geçen sezon Avrupa Ligi'nde de çok başarılı sezon geçirmiş. Ben de bu takıma katkı sağlamak için geldim. Başarılı bir sezon geçireceğimize inanıyorum'' dedi.

Bir gazetecinin ''Neden NBA'den Avrupa'ya dönme kararı aldın? Astronomik bir transfer ücreti mi teklif edildi'' sorusu üzerine Hırvat oyuncu, şunları söyledi:

''Avrupa'ya dönüşümün nedeni sadece para değil. Avrupa Ligi'nde oynamak istiyordum ve Fenerbahçe Ülker'i tercih ettim. NBA'den dönmek iyi bir şey. Avrupa'da oynanan basketbol, NBA'yı yakalamış durumda. Olimpiyatta da gördük, birçok Avrupa takımı ABD karşısında oynayabiliyor.''

Giricek, Fenerbahçe futbol takımının Partizan ile kendi sahasında yaptığı maçı izlediğini, maçtaki seyirci ve atmosferi beğendiğini belirterek, ''O atmosferi özlemişim. Basketbol maçlarında da böyle olacağını biliyorum'' dedi.

-KARAKAŞ: ''GORDAN'I HERKES BİLİYOR''-

Nedim Karakaş, Girecek'in son 6 yılını NBA'de geçirdiğini belirterek, ''Gordon'u herkes biliyor. Avrupa'ya dönüş kararı aldığı zaman geçtiğimiz Ekim ayından itibaren temas kurduk, kendisini takip ediyorduk'' dedi.

Sezon başında da Solomon ve Kinsey'in NBA'i tercih etmelerinin ardından Giricek ile yeniden temasa geçtiklerini anlatan Karakaş, ''Kadromuzda yabancı sayısını tamamlamak üzere Giricek ile tekrar temas kurup, anlaştık. Gordon bizim verdiğimiz ücretten çok daha yüksek tekliflerle karşılaşmasına rağmen Türkiye'yi tercih etti'' diye konuştu.

Hedeflerinin 2010 ve 2011 yıllarında Avrupa'da Dörtlü Final oynamak olduğunu vurgulayan Karakaş, şöyle devam etti:

''Hedefimiz 2010 ve 2011 yıllarında Avrupa'da Dörtlü Final'e ulaşmak. Kadromuzdaki oyuncuların da 2010-2011 yıllarına kadar sözleşmesi var. Geçen sezona başlarken kadromuzun yetersiz olduğu şekilde değerlendirmeler vardı. Ancak sezon sonunda NBA'e 4 oyuncu verdik. Çok genç ve tecrübeli oyunculardan kurulu bir kadromuz var. Eksik gördüğümüz yerlere Giricek gibi dünya yıldızlarını transfer ediyoruz.''

Eski oyuncuları İbrahim Kutluay ile ilgili bir soru üzerine Nedim Karakaş, ''Geçen sezon İbrahim ile 3 yıllık bir anlaşmamız vardı. Askerlik sorunu nedeniyle sözleşmeyi feshettik. Basketbol Federasyonu'nun Türk sporcular için takımlara verdiği bir limit var. İbrahim'in tekrar Türkiye'ye dönüşünde bu limitimiz dolu olduğu için teknik heyetimizin de tercihiyle yeniden sözleşme yapmadık'' diye konuştu.

Nedim Karakaş, takımın 15 günlük kamp için yarın İtalya'nın Bormio kentine gideceğini, daha sonra Slovenya'da 4'lü özel bir turnuvaya katılacaklarını sözlerine ekledi.

Genel Sekreter Vedat Olcay ise Giricek'i alarak ciddi bir transfer yaptıklarını, Hırvat oyuncunun takıma önemli katkıları olacağını söyledi.

Semih Özsoy da bir dünya yıldızını transfer ettiklerini, Giricek'in Türk basketboluna renk katacağını ifade etti.

Bu arada, imza töreninde Giricek'in tercümanlığını yönetici Semih Özsoy yaptı.
Siyah Kırmızı<<Şampiyon EsEs