Gönderen Konu: 'Reina gol atar'  (Okunma sayısı 374 defa)

Çevrimdışı Hamza

  • Osc Kurucu
  • 1. SINIF ÜYE
  • ********
  • İleti: 161.435
  • Puan 13008
  • Cinsiyet: Bay
  • Dünyanın En Çok Mesaj Gönderen Üyesi :))
    • Profili Görüntüle
    • Hosting
'Reina gol atar'
« : 15 Kasım 2007, 11:09:35 »
'Reina gol atar'

--------------------------------------------------------------------------------
Benitez, 'Reina'nın oyun kurma özelliğini ortaya çıkardı'dedi.13 Kasım 2007 12:23Liverpool’un kalesini koruyan başarılı kaleci Pepe Reina, Cumartesi günü oynanan Fulham maçında Kızıllar’ın açılış golünün pasını vermişti. Herkes İspanyol kalecinin asıl işinin gol yememek olduğunu biliyor ancak teknik direktör Rafael Benitez, kalecinin oyun kurma özelliğinin de olduğunu belirtiyor.

Geçtiğimiz Cumartesi Fulham karşısında 80 dakika boyunca zor anlar yaşayan Liverpool kendilerine yakaşık 35 milyon avroya mâlolan oyuncuları Fernando Torres’in oyuna girmesiyle öne geçmesini bildi.

Torres’in golü, Kızıllar’ın kalecisi Pepe Reina’nın rakip defansı kitleyen uzun pasıyla geldi.

Liverpool patronu Rafael Benitez, maç sonunda yaptığı açıklamada Reina’nın asist yapmasına şaşırmadığını ve bu tip şeyleri antremanda da yaptığını belirtti ve şunları söyledi:

“Reina kaleci olmasının dışında oyunu çok iyi okuyan bir oyuncu. Torres’e attırdığı gol bunun en büyük kanıtı.”

Bugünlerde bir çok kişi artık kalecilerin görevinin sadece gol kurtarmak olmadığını ve buna ek olarak oyun kurmak veya asist yapmak gibi özelliklerinin de olması gerektiğini savunuyor. Rafa da bu görüşe katılıyor ve Reina’nın dünyanın sayılı kalecilerinden olduğunu düşünüyor.

Benitez kalecisini şu sözleriyle övmeye devam etti:

“Günümüz futbolunda artık kalecilerin bu tip özellikleri edinmesi gerekiyor. 100 kere top kurtarabilirsiniz ancak buna ek olarak bir şeyler yapmazsanız diğerlerinden farkınız olmaz.”

Teknik direktör Benitez’in dışında Reina’yı öven bir isim de aynı zamanda Cumartesi akşamı Liverpool’un ikinci golüne imza atan takım kaptanı Steven Gerrard oldu:

“Oyunu başlatmak için topu sadece ileri atmıyor. Nerede dizildiğimizi görüp paslarını ona göre veriyor ve bu sayede çok daha etkili olabiliyoruz. Bu nedenle Reina’nın çok kaliteli bir kaleci olduğunu düşünüyorum.”