Gönderen Konu: İtalya'da gündem yine şiddet !  (Okunma sayısı 296 defa)

Çevrimdışı Hamza

  • Osc Kurucu
  • 1. SINIF ÜYE
  • ********
  • İleti: 161.413
  • Puan 13008
  • Cinsiyet: Bay
  • Dünyanın En Çok Mesaj Gönderen Üyesi :))
    • Profili Görüntüle
    • Hosting
İtalya'da gündem yine şiddet !
« : 15 Kasım 2007, 11:08:48 »
İtalya'da gündem yine şiddet !

--------------------------------------------------------------------------------
İtalya'da yaşanan gerilim, bugün tüm İtalyan gazetelerinin manşetine taşındı. 12 Kasım 2007 12:26İtalya'nın gündeminden şiddet eksik olmuyor. İtalya'da dün Gabriele Sandri adlı 26 yaşındaki bir Laziolu taraftarın polis kurşunuyla öldürülmesinin ardından holiganlar ile güvenlik birimleri arasında yaşanan gerilim, bugün tüm İtalyan gazetelerinin manşetine taşındı.

Yorum yazılarında, Laziolu taraftarın ölümünün ardından, tüm maçların ertelenmemiş olmasına genelde eleştiri ve tepki yer aldı. La Gazzetta dello Sport, İtalya futbolu açısından dün yaşanan sahneleri, "Bu ne kabus" biçiminde bir manşetle duyurdu.

İlk sayfadaki spotta, dün yaşananlar şu cümlelerle özetlendi: "Delikanlının trajik ölümü, cehennemi andıran olayları tetikledi. Üç maç oynanamadı. Otobanda taraftarlar arasında kavga. Polis ateş edince Laziolu genç taraftar öldü. Bergamo'da holiganlar, bariyerleri dağıttı. Atalanta-Milan maçı tatil edildi. Roma savaş alanı. Polise saldırıda yaralananlar oldu. İtalya Milli Olimpiyat Komitesi tarumar edildi."

Corriere dello Sport ise "Hayır" şeklindeki tek kelimelik bir manşetle, yaşanan olaylara isyanı ön plana çıkardı. Gazete, "saçmalık" diye nitelediği olaylar dizisini şöyle sıraladı: "Dinlenme tesisinde taraftarlar arasında tartışma. Polis ateş açtı, Gabriele öldü. Sadece İnter-Lazio ve Roma-Cagliari maçları ertelendi. Holiganlar çılgına dönünce, Bergamo'daki maç tatil edildi. Başkentte savaş sahneleri."

Tuttosport da "Aşırı öfke" diye manşet atarak, "Laziolu taraftar öldürüldü. Üç maç oynanamadı. Roma'da savaş" ifadelerini kullandı.
Spor gazeteleri dışında, günlük haber gazeteleri de bugünkü manşetlerini futboldaki şiddet sahnelerine ayırdılar.

Corrire della Sera gazetesi, "Taraftar öldürüldü, holiganlardan taarruz" manşetiyle çıktı.

"Taraftar öldürüldü, holiganlardan savaş" diye manşet atan La Repubblica gazetesi ise ölümlü olayda polisin bir dinlenme tesisinde soygun yapılmış olduğu zannıyla ateş açmış olabileceği iddiasını da ortaya atarak, "Dinlenme tesisinde kavga. Trafik polisi tarafından vurulan Laziolu taraftar öldü. Polis belki de bir soygun olduğunu düşünüyordu. Sadece iki maçın ertelenmesi polemik yarattı. Roma'nın altı üstüne geldi. Karakollara saldırıldı, araçlar ateşe verildi" ifadelerine yer verdi.