Gönderen Konu: MERSİNDE SATRANÇ HEYECANI  (Okunma sayısı 484 defa)

Çevrimdışı Saw

  • 2. SINIF UYE
  • ****
  • İleti: 9.123
  • Puan 1000
  • Cinsiyet: Bay
  • | |......S€N! S€V!Y0RUM......| |
    • Profili Görüntüle
MERSİNDE SATRANÇ HEYECANI
« : 09 Ağustos 2008, 11:15:44 »
Türkiye Satranç Federasyonu ile Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından ortaklaşa gerçekleştirilecek olan olimpiyatlarla ilgili olarak, Macit Özcan Spor Kompleksi'nde bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Etkinliğe; Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Ali Nihat Yazıcı, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, Türkiye Satranç Federasyonu Asbaşkanı Tahsin Aktar, Yönetim Kurulu Üyesi Gül Tülay ve Mersin Gençlik ve Spor İl Müdür Vekili Ahmet Tarakçı katıldı.

Toplantıda konuşan Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Ali Nihat Yazıcı, 250 bin lisanslı sporcuya sahip olan federasyonun, futboldan sonra Türkiye'nin en büyük federasyonu olduğuna dikkat çekerek, Mersin'in de bu noktada oldukça önemli bir konumda olduğunu vurguladı. Yazıcı, kentte 5 bin lisanslı sporcu olduğunu ve bu özelliğinin de Mersin'i; 'satrancın başkenti' olarak öne çıkarttığını belirtti.

8 yıldan bu yana uluslararası organizasyonların, Türkiye'de gerçekleştirilmesi için çaba sarf ettiklerini de sözlerine ekleyen Ali Nihat Yazıcı, buradaki amacın da Türkiye'nin tanıtılmasının yanında, daha fazla sporcuyla yarışmalara katılması olduğunu söyledi. Yazıcı, bu kapsamda da Dünya ve Avrupa Şampiyonası organizasyonlarını, her yıl farklı bir kentte yaptıklarını, 'Dünya 16 Yaş Altı Satranç Olimpiyatları' gibi büyük bir organizasyonu Mersin'de gerçekleştireceklerini ve bu noktada da herhangi bir sorun ya da sıkıntı da yaşayacaklarına inanmadıklarını söyledi ve ekledi:
"Mersin bu organizasyondan alnının akıyla çıkacak ve daha büyük organizasyonların da altına imza atacaktır."

Mersin'de santranca olan ilginin yanında, kent insanının satrancı bilmesinin kendilerini heyecanlandırdığını da sözlerine ekleyen Yazıcı, olimpiyatlarda madalya beklediklerini ve bunun gerçekleşmesi durumunda da Türkiye'de bir ilke imza atılacağını vurguladı. Yazıcı, "Bugüne kadar Türkiye olimpiyatlarda madalya alamadı. Bu yıl en kötümser yaklaşımla bronz, en iyimser yaklaşımla da altın madalya bekliyoruz" dedi.

Söz konusu olimpiyatlara ev sahipliği yapabilmenin pek de kolay olmadığına dikkat çeken Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan da, bu durumun; Mersin'in kültür-sanat ve spor kenti olduğunu ortaya koyduğunu söyledi. Macit Özcan, tüm sportif etkinliklerin düzenlenebileceği devasa bir tesisi Mersin'e kazandırdıklarını ve bunun da kolay bir durum olmadığını belirterek, tesisin büyütülmesi kapsamında 12 katlı bir otel inşa etmeyi planladıklarını, bu noktada da projenin hazırlanarak ihale aşamasına geldiğini, kaynak bulunması halinde de projeyi hayata geçireceklerini söyledi.

"Dünya 16 Yaş Altı Satranç Olimpiyatları"nın Türkiye adına Mersin'de düzenlenmesinin önemli olduğunu belirten Mersin Gençlik ve Spor İl Müdür Vekili Ahmet Tarakçı ise, bu kapsamda da Mersin'in önemli bir sınav vereceğini kaydetti.