Gönderen Konu: Futbol terörü can aldı !  (Okunma sayısı 296 defa)

Çevrimdışı Hamza

  • Osc Kurucu
  • 1. SINIF ÜYE
  • ********
  • İleti: 161.428
  • Puan 13008
  • Cinsiyet: Bay
  • Dünyanın En Çok Mesaj Gönderen Üyesi :))
    • Profili Görüntüle
    • Hosting
Futbol terörü can aldı !
« : 15 Kasım 2007, 11:08:19 »
Futbol terörü can aldı !

--------------------------------------------------------------------------------
Inter-Lazio maçı öncesinde çıkan kavgada bir taraftar hayatını kaybetti.12 Kasım 2007 10:48İtalya’nın Arezzo kenti yakınlarında, A1 otabanındaki bir dinlenme tesisinde yaşamını yitiren 26 yaşındaki Gabriele Sandri adlı SS Lazio taraftarının, polis tarafından açılan ateş neticesinde öldüğü iddia edildi.

İtalya Futbol Feredasyonu ise Laziolu taraftarın ölüm haberi üzerine, normalde bugün TSİ 16.30’da oynanması gereken FC İnter-SS Lazio maçının ertelendiğini duyurdu.

Arezzo yakınlarındaki ölüm hadisesinin görgü tanıklarından biri, İtalyan haber ajansı ANSA’ya yaptığı açıklamada, taraftarın ölmesinin polisin açtığı ateşten kaynaklandığnı ileri sürdü.





İsmi açıklanmayan görgü tanığı ANSA’ya yaptığı açıklamada, "Kavga falan olmadı. Sadece, SS Lazio ile FC Juventus taraftarınının bulunduğu iki araç arasında küçük bir itişme yaşandı. Arkadaşımız, dinlenme servisinden aracıyla çıkmak üzereyken öldürüldü. Ateş, yolun diğer tarafındaki polisler tarafından açıldı. Bunu böyle yazın" diye konuştu.

SS Lazio Başkanı Claudio Lotito da, iddiayı doğrulayarak, "Benim edindiğim bilgilere göre de bu münferit hadisede, ateş polis tarafından açılmış" diyerek şöyle konuştu:

"Benim olay yerinde topladığım bilgilere göre, içinde beş taraftarın bulunduğu araç ile diğer taraftarlar arasında bir itişme olmuş. Trafik polislerinden biri olaya müdahale etmek isterken de tabancasından kazayla çıkan bir kurşun ölüme yol açmış.

Ölüm hadisesi nedeniyle Serie A’da, ertelenen, FC İnter-SS Lazio karşılaşması haricindeki, diğer maçların da 15 dakika gecikmeli olarak başlatılacağı duyuruldu.

Ölüm hadisesi, başka kentlerdeki futbol taraftarlarının da tepkilerine yol açtı. Taraftarların bir bölümü, ölüm hadisesinin ardından tüm maçların ertelenmesi gerektiğini savundu.

Atalanta-AC Milan maçının oynanacağı Bergamo kentinde de, stat çevresinde holiganlar ile polisler arasında olaylar çıktığı bildirildi.

Edinilen bilgilere göre polis, holiganları püskürtebilmek için göz yaşartıcı bomba da kullanmak zorunda kaldı.

Roma-Cagliarı maçı da ertelendi

Taraftarlar ile emniyet güçleri arasında yaşanan gerginliğin ardından Roma Valiliği, bu gece oynanması gereken, AS Roma-Cagliari maçının ertelenmesini kararlaştırdı.

Federasyon, Lazio'lu taraftarın ölümünün ardından, FC Inter-SS Lazio maçını ertelemiş, Bergamo'daki Atalanta-AC Milan maçı ise çıkan olaylar nedeniyle oyunun 7. dakikasında tatil edilmişti. Roma Valiliği'nin kararıyla, Serie A'da oynanamayan maç sayısı üçe yükselmiş oldu.