Gönderen Konu: Almanlar'dan Türkkiye yorumları  (Okunma sayısı 423 defa)

Çevrimdışı SeRcaN

  • 4.SINIF UYE
  • **
  • İleti: 1.649
  • Puan 542
  • Cinsiyet: Bay
    • MSN Messenger - PsikoLoG_SeRcaN@hotmail.co.uk
    • Profili Görüntüle
    • E-Posta
Almanlar'dan Türkkiye yorumları
« : 22 Haziran 2008, 21:34:28 »
Türkiye'nin Avrupa Futbol Şampiyonası yarı finalinde karşılaşacağı Almanya'nın basını maç öncesinde çeşitli haber ve yorumlara çok geniş şekilde yer verirken, Almanya'nın Türkiye'yi yeneceği görüşünde birleşti.

“Bild am Sonntag” gazetesi, “Tüm Türkler çarşamba günü ağlayacak” başlığıyla birinci sayfadan verdiği haberde, Türk Milli Takımı Teknik Direktörü Fatih Terim'in, “Panzerler de ezilebilir, şimdi sıra Almanya'da, kork bizden Almanya” şeklinde konuştuğu belirtildi.

Avrupa Parlamentosu üyesi Vural Öger de Almanya'nın 89. dakikaya kadar 2-0 önde gideceği tahmininde bulunarak, Alman Milli Takımı Teknik Direktörü Joachim Löw'e defansını son dakikalarda bile sıkı tutmasını önerdi. Öger, aksi takdirde karşılaşmada uzatmaya gidilebileceğini söyledi.

DAUM'UN YORUMU

Gazete, Fenerbahçe'nin eski teknik direktörü olan 1. FC Köln teknik direktörü Christoph Daum'un “Türkleri böyle yeneceğiz” başlıklı bir yorumuna da yer verdi. Çok sayıda Türk oyuncuyu tanıdığını ve Türkiye'yle duygusal bağı olduğunu belirten Daum, Türk oyuncuların kondisyonunun yarı final için yetersizliğine inanılmasının yanlış olacağını, Türkiye'deki yabancı teknik direktörler sayesinde yeni bir kondisyon anlayışının da geliştiğini savundu.

Türkler için Almanya'yı yenmenin bir onur meselesi ve Türklerin çoğu için bu karışlaşmanın bugüne kadar sürdürülen AB üyelik müzakerelerinde sağlanan gelişmelerden daha önemli olduğu görüşüne de yer veren Daum, yine de maçı Almanya'nın kazanacağına inandığını, bunun için Alman oyuncuların maçın başından itibaren baskı yapmaları ve Türk oyuncuların hata yapmalarını sağlamaları gerektiğini ifade etti.

Hırvatların Türkiye karşısında çok fazla taktik oynamaya çalışmak gibi bir hata yaptıklarını kaydeden Daum, Türk milli takımının defansta eksiklikleri olduğunu, Alman oyuncuların faul ve köşe atışlarında etkili olabileceklerini belirtti.

“Jogi” lakabıyla tanınan Löw'e de oyun sistemini değiştirmemesini öneren Daum, Almanya'nın Avrupa şampiyonluğunu kazanmasını da en çok, 2002 yılı Dünya Futbol Şampiyonası'nda kupayı kaçıran takım kaptanı Michael Ballack için arzuladığını belirtti.

“TÜRKLERİN KAHRAMANLARI”

“Türklerin kahramanları” başlığıyla gazetede verilen diğer bir haberde de Terim'in yanı sıra Türk milli takımının başarılı oyuncularından kaleci Rüştü Reçber ile Hamit Altıntop, Marco Aurelio, Semih Şentürk ve Hakan Balta tanıtıldı.

Gazetede, “Türkiye'nin 11 Kahn'ı var” başlığıyla yayınlanan diğer bir yorumda da Türk oyuncuların her birinin, son dakikaya kadar mücadele etmeyi seven eski Alman milli takım kalecisi Oliver Kahn'ın ruhuna sahip oldukları belirtilerek, Almanya-Türkiye maçının çok heyecanlı olacağını şimdiden söylemenin mümkün olduğu ifade edildi.

Yorumda, “Kesin olan bir şey var: 94. dakikaya ulaştığımızda, Almanya 3-0 önde olduğunda, hakem düdüğü ağzına aldığında ve Türkler kabinlerine döndüklerinde, maçı kazandığımızdan bir parça emin olabiliriz” denildi.

“Türk kadınları da Alman kadınları kadar futbol hastası mı?” başlığıyla gazetede verilen diğer bir haberde de Türk bayan taraftarlarla Alman bayan taraftarlar arasında bazı konularda mukayese yapıldı.

Türkiye ve Almanya hakkında çeşitli konularda bilgilerin de verildiği haberde, Alman milli takımının çeyrek final karşılaşmasını seyreden bayanların sayısının erkeklerden daha fazla olduğuna dikkat çekildi.

Gazete için bir makale yazan Avrupa Parlamentosu üyesi Cem Özdemir ise Alman milli takımda tek eksiğin Türk kökenli bir oyuncu olduğunu belirterek, ailesi Almanya'da yaşayan Hamit Altıntop'un aslında Alman milli takımı için oynaması gerektiğini savundu.

“KORKUNÇ DERECEDE RAHATSIZLIK VEREN BİR RAKİP”

Öte yandan Löw, “Welt am Sonntag” ve “Berliner Morgenpost” gazetelerinde yayınlanan röportajında Türk milli takımıyla ilgili, “Korkunç derecede rahatsızlık veren bir rakip. Teknik açıdan çok iyi oyunculara sahip. İki, üç maç kazandığında coşkusu çok büyüyor ve yapabileceklerinden emin. Türkler hayranlık duyulacak bir mantaliteye sahip, kendilerine güveniyorlar ve her an yeniden vurabilirler” şeklinde görüş belirtti.

“Welt am Sonntag” gazetesi, “Son saniyelerin kahramanları” başlığıyla verdiği haberde, “Türkler bunu nasıl yapıyor? Avrupa Şampiyonası'nda 408 dakika oynadılar, sadece 9 dakika boyunca önde kaldılar ve yarı finale ulaştılar” şeklinde ifadeye yer verdi.

“Berliner Morgenpost” gazetesi de “Türkiye'nin Beckenbauer'i” başlığıyla tanıttığı Terim hakkında yayınladığı bir yorumda, Terim'in Türkiye'de hem sevildiğini, hem de çoğu kişi tarafından eleştirildiğini, ancak Türk milli takımının başarılarından sonra kendisini sert şekilde eleştiren Türk basınının bile kendisiyle “barıştığını” yazdı.

Berliner Kurier gazetesi, birinci sayfada “Jogi hilali söndür” başlığıyla verdiği haberde, Türkiye'nin her defasında “Avrupa Şampiyonası ölümünden” kurtulduğu, ancak çarşamba günü Türkiye'nin de sonunun geleceği şeklinde yoruma yer verdi.

Berlin'de yayınlanan “B.Z” gazetesi de Almanya-Türkiye arasında oynanacak yarı final karşılaşması için başkent Berlin'deki tarihi “Bradenburger Tor”un (Brandenburg kapısı) önündeki ana caddede taraftarların maçı izleyebilmesi için dev ekran konulacağını hatırlattı.


!!! ŞOK ŞOK ŞOK !!!

YAZ KAMPANYASI DAHİLİNDE

250 MB DİSK ALANI
5 GB AYLIK TRAFİK
999999 MYSQL DATABASES
999999 E-MAIL ACCOUNTS
999999 FTP ACCOUNTS

YILLIK ÜCRETİ SADECE 35 YTL



ÜSTELİK HOSTINGİ BİZDEN ALIRSANIZ DOMAİN ÜCRETİ SADECE 10 YTL
İletişim Msn :sercan@hostingsiteniz.net