Gönderen Konu: Elemelerde gecenin toplu sonuçları  (Okunma sayısı 378 defa)

Çevrimdışı Hamza

  • Osc Kurucu
  • 1. SINIF ÜYE
  • ********
  • İleti: 161.413
  • Puan 13008
  • Cinsiyet: Bay
  • Dünyanın En Çok Mesaj Gönderen Üyesi :))
    • Profili Görüntüle
    • Hosting
Elemelerde gecenin toplu sonuçları
« : 29 Ekim 2007, 14:50:04 »
 Elemelerde gecenin toplu sonuçları
Yaklaşık 12 yıldır tek bir galibiyeti bile bulunmayan Lüksemburg, B. Rusya’yı 90’da Leweck’in golüyle devirdi. Almanya ise, finallere gitmeyi garantileyen ilk ekip oldu.



Euro 2008 elemelerinde mücadele sekiz grupta maçlarla devam ediyor. Sonuçlar şöyle:

Üst üste 55 mağlubiyetleri vardı
Avrupa Şampiyonası Elemeleri’nde gecenin en anlamlı sonucuna imza atan, G Grubu’ndaki ilk 3 puanını kazanan Lüksemburg oldu. Deplasmanda Beyaz Rusya’ya konuk olan Lüksemburg, rakibini 90’da Leweck’in attığı golle 1-0 mağlup ederek, 1995 yılından bu yana ilk kez bir turnuvada galip geldi.

Yaklaşık 12 yılda üst üste 55 yenilgi alan ülkede, bu zafer adeta bayram havasında kutlandı. Grubun diğer maçında ise Romanya, evinde Hollanda’yı 71’de Goian’ın sayısıyla 1-0 mağlup etti.

Panzerler hedefe ulaştı
D Grubu’nda İrlanda’nın konuğu olan lider Almanya, rakibiyle 0-0 berabere kalarak Avusturya-İsviçre’nin organize edeceği 2008 Avrupa Şampiyonası’na gitmeyi garantileyen ilk takım oldu.

23 puanla zirvede yer alan Panzerler hedefe ulaşırken, grupta rekabet artık Çek Cumhuriyeti ve İrlanda arasında geçecek. A Grubu’nda Portekiz, deplasmanda Azerbaycan’ı 2-0’lık sonuçla geçerken, puanını 20’ye çıkardı. F Grubu’nda Danimarka, sahasında İspanya’ya 3-1 kaybederek şok bir yenilgi aldı.

İngiltere nefes aldı
2008 Avrupa Şampiyonası Eleme Grubu’nda aldığı sonuçlarla eleştiri yağmuruna tutulan İngiltere Milli Takımı, Rusya zaferinden sonra Estonya’yı da 3 golle geçmeyi başardı. Steve McClaren yönetiminde bir türlü istenen performansı gösteremeyen İngiltere Milli Takımı’nı zafere taşıyan golleri Shaun Wright Phillips, Rooney ve Rahn (kendi kalesine) kaydetti. İngiltere bu sonuçla 2008 yolunda önemli bir adım attı.

Fransa gol yağdırdı
FİFA kokartlı hakemimiz Selçuk Dereli, Faroe Adaları ile Fransa arasında dün akşam oynanan Avrupa Şampiyonası Grup Eleme maçına yardımcıları ile birlikte hava şartları yüzünden gidemedi. Fransa’nın ev sahibini 6-0 yendiği karşılaşmayı San Marino Futbol Federasyonu’ndan hakemler yönetti. Torshavn’da oynanan karşılaşmada Franck Ribery ve Nicolas Anelka da konuk takımda ilk 11’de sahaya çıktılar.
SAN MARİNO: 0-6 :FRANSA