Gönderen Konu: Bursaspor UEFA manşetinde  (Okunma sayısı 815 defa)

Çevrimdışı Hamza

  • Osc Kurucu
  • 1. SINIF ÜYE
  • ********
  • İleti: 161.428
  • Puan 13008
  • Cinsiyet: Bay
  • Dünyanın En Çok Mesaj Gönderen Üyesi :))
    • Profili Görüntüle
    • Hosting
Bursaspor UEFA manşetinde
« : 09 Nisan 2010, 19:10:20 »
Bursaspor UEFA manşetinde

Bursaspor'un Süper Lig'de puan farkıyla liderliğini sürdürmesi, Avrupa basınının ardından UEFA'nın da dikkatini çekti. UEFA'nın resmi internet sitesinde yeşil beyazlı ekibin başarısı manşetlerde yer aldı.
UEFA'nın resmi internet sitesinde yayınlanan haberde, "Yeşil ve beyaz renkleriyle "yeşil timsahlar" olarak bilinen Bursaspor, Türkiye Süper Ligi'nde fırtınalar estiriyor" ifadeleri kullanıldı.
İstanbul takımlarının dışında Anadolu'dan Sivasspor'un geçtiğimiz sezonlarda ulaşamadığı şampiyonluk hedefine Bursaspor'un yaklaştığı belirtilen haberde Trabzonspor'un son olarak 1983-84 sezonunda şampiyonluğa ulaştığı hatırlatıldı.
 


"TARİHİ BAŞARI"

Yeşil beyazlı ekibin ligde 8 maçta üstün bir performans sergilediği belirtilen yazıda, "Teknik direktör Ertuğrul Sağlam'ın kadrosu tarihi bir başarıya imza atıyor" denildi. Bursa şehrinden ve Bursaspor'un kuruluşundan bahsedilen haberde daha sonra şu görüşlere yer verildi:

"UEFA LİGİ'Nİ SON ANDA KAÇIRDI"

"Tekstil ve otomotiv endüstrisiyle Türk ekonomisinin temelini oluşturan ve Türkiye'nin 4'üncü büyük şehrinin takımı olan Bursaspor, 1963 yılında 5 amatör kulübün birleşmesiyle kuruldu. 1966 yılında 2'nci Lig'den 1'inci Lig'e yükselen Bursaspor, 1985-86 sezonunda Türkiye Kupası'nı kazandı, 1974-75 sezonunda ise Kupa Galipleri Kupası'nda çeyrek final oynadı.
Ertuğrul Sağlam'ın takımın başına gelmesiyle birlikte çıkışa geçen yeşil timsahlar, geçen sezon ligi en yakın rakibinin 3 puan gerisinde bitirerek UEFA Avrupa Ligi'ne katılma şansını son anda kaçırdı. Bu sezon Galatasaray, Beşiktaş ve Fenerbahçe'ye karşı önemli galibiyetler kazandı.


"GENÇ VE DENEYİMLİ OYUNCULARI VAR"

Haberde Ertuğrul Sağlam'ın, "Başarının sadece tesadüf olduğunu söylemek, bu çabalarımıza ve mükemmel karakterli oyuncularımıza saygısızlık olur. Başarımız takdir edilmelidir. Ama hiç bir şey bizim için kupa kaldırmak değil. Biz, Anadolu'dan başka şampiyon çıkarmak için her türlü sorumluluk ve özveriyle oynayacağız" açıklamasına da yer verildi.
Takım kadrosunda da söz edilen haberde genç oyuncuların yanı sıra Ali Tandoğan, Ömer Erdoğan, Mustafa Keçeli ve Hüseyin Cimşir gibi deneyimli oyuncuların da bulunduğu belirtildi. Takımın başarısında Ozan İpek ve Volkan Şen gibi 2 kanat oyuncusunun etkisinin olduğu, taraftarların da ligin bitmesine az bir zaman kala büyük heyecan yaşadığı vurgulandı.