Gönderen Konu: Türkiye İçin Bir İşik Daha Yanıyor !  (Okunma sayısı 611 defa)

Çevrimdışı m3t3d1nh0

  • 1. SINIF ÜYE
  • *****
  • İleti: 15.446
  • Puan 9028
  • Cinsiyet: Bay
  • olm kişisel mesajdan sanane
    • MSN Messenger - m3t3_d1nh0@windowslive.com
    • Profili Görüntüle
Türkiye İçin Bir İşik Daha Yanıyor !
« : 23 Ağustos 2006, 07:50:53 »
2012'deki dev organizasyona talip olan Türkiye, elemelerde ilk üç aday ülke arasına girememişti. Bunların içinde bulunan İtalya, "Adaylıktan çekiliyoruz" derse, ülkemiz Hırvat-Macar ve Polonya-Ukrayna ortaklıklarıyla yarışacak

İtalya'daki şike skandalının 2012 Avrupa Şampiyonası ev sahipliği için Türkiye'ye ikinci bir şans olabileceği bildirildi.

Aralarında Juventus, Fiorentina, Lazio ve Milan gibi ünlü takımların bulunduğu skandalın, 2012 Şampiyonası'na ev sahipliği yapacak ilk üç aday ülke arasında bulunan İtalya'nın konumunu etkileyebileceği belirtildi. Bu durumda Malta'da yapılan seçimde dördüncü sırada kalan Türkiye'nin adının tekrar gündeme gelebileceği ifade edildi.

İtalyan hükümetinin şike skandalının karara bağlanmasından sonra 2012 Avrupa Şampiyonası ev sahipliği ile ilgili son kararını vereceği, Aralık ayında İsviçre'de yapılacak final öncesi çekilme kararı alınması halinde 7 oy alan İtalya'nın yerine, 6 oy alan Türkiye'nin aday olacağı kaydedildi.

Federasyon tetikte
Konuyla ilgili açıklama yapan UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik, "İtalya'daki olaylar çok kritik bir konu. Mantıklı düşünülürse o üçlüden sonra en çok oyu alan ülke Türkiye. Adaylardan birinin gidişi tabi ki böyle bir süreci doğurur. Ama ne zaman ne olacağı belli değil. İtalya şu ana kadar adaylığının gereğini yerine getirdi. Ancak İtalyan hükümeti biz 'adaylıktan çekiliyoruz' derse olur. Yani konu tamamen İtalya'nın inisiyatifinde" dedi.

İtalya'daki şike skandalıyla ilgili gelişmeleri yakından takip eden Türkiye Futbol Federasyonu'nun, olası çekilme durumuna hazırlıksız yakalanmamak için adaylıkla ilgili çalışmaları hazır tuttuğu öğrenildi.

İtalya'nın yanı sıra Hırvatistan- Macaristan ve Polonya-Ukrayna ortaklıklarının finale kaldığı 2012 Avrupa Şampiyonası ev sahipliği için hazırlık dosyalarını raftan indiren federasyonunun, birimlere "Aralık ayına kadar bilgileri revize edin" talimatı verdiği belirtildi.

Bilindiği gibi Türkiye adaylık başvurusunda organizasyona ev sahipliği hakkının elde edilmesi halinde UEFA'ya, İstanbul, Ankara, Bursa, İzmir, Konya, Kayseri ve Antalya'da bulunan 7