Gönderen Konu: Tugay 3 yıl sonra  (Okunma sayısı 588 defa)

Çevrimdışı Nightmare

  • 1. SINIF ÜYE
  • *****
  • İleti: 12.725
  • Puan 2709
  • Cinsiyet: Bay
    • Profili Görüntüle
Tugay 3 yıl sonra
« : 07 Şubat 2007, 20:49:36 »
2008 Avrupa Futbol Şampiyonası elemeleri (C) Grubu'nda Mart ayında yapacağı Yunanistan ve Norveç maçları öncesinde Gürcistan ile deplasmanda karşılaşan (A) Milli Futbol Takımı'nda Kayserisporlu Aydın Toscalı, ilk kez (A) Milli formayı giydi.

Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, ilk kez aday kadroya çağırdığı Aydın'ı Gürcistan maçında ilk 11'de oynattı.

-TUGAY 3 YILI AŞKIN BİR SÜRE SONRA OYNADI-

Gürcistan maçında ilk 11'de yer alan 37 yaşındaki Tugay ise 3 yılı aşkın bir süre sonra yeniden milli takımda oynadı.

Tugay, milli takımda en son 19 Kasım 2003 tarihinde Letonya ile İstanbul BJK İnönü Stadı'nda yapılan Avrupa Şampiyonası baraj maçında oynamıştı. Türkiye'nin 2-2 berabere kalarak Avrupa Şampiyonası'na gidemediği maçtan sonra milli takımı bıraktığını açıklayan Tugay'a Fatih Terim, 3 yılı aşkın bir süre sonra yeniden milli takımda görev verdi.

-İTALYA MAÇI KADROSUNDAN 4 OYUNCU DEĞİŞTİ-

Fatih Terim, milli takımın en son İtalya ile yaptığı hazırlık maçında ilk 11'de forma giyen oyunculardan 4'ünü Gürcistan maçında sakatlıklar yüzünden oynatamadı.

İtalya maçına ilk 11'de sahaya çıkıp, sakatlanarak oyundan alınan Rüştü'nün yerine kaleyi Volkan korudu. En son Suudi Arabistan ile 31 Mayıs 2006'da Almanya'da yapılan hazırlık maçında ilk 11'de oynayan Volkan, 7 maç sonra Rüştü'nün sakatlanmasıyla yeniden ilk 11'de forma giydi.

Gürcistan maçında Terim, ayrıca sakatlığı nedeniyle kadrodan çıkartılan Gökhan Zan'ın yerine Aydın, yine sakatlıkları bulunan Emre Belözoğlu'nun yerine Tugay, Hakan Şükür'ün yerine de Halil Altıntop'u ilk 11'de sahaya sürdü.
Almanya'da 4 Haziran 2006'da Makedonya ile yapılan hazırlık maçında ilk 11'de forma giyen Halil ise 5 maç sonra ilk 11'de yer aldı.

Gürcistan maçında Serkan Kırıntılı, Can Arat, Mehmet Topuz, Fatih Tekke, Gökdeniz Karadeniz, Tümer Metin, Hakan Arıkan'a yedekler arasında yer verdi.

-FATİH TERİM, ÖZARI'NIN REKORUNU KIRDI-

Türkiye'nin Gürcistan ile yaptığı hazırlık maçı Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim için özel bir anlam taşıyor.

Terim, Gürcistan maçıyla birlikte milli takımın başında 55. kez sahaya çıkarak, Coşkun Özarı'ya ait 21 yıllık (A) Milli Takım'ın başında en çok sahaya çıkan teknik adam rekorunu eline geçirdi.

Fatih Terim'in bu rekorunun milli takımın kamp yaptığı otelde pasta kesilerek kutlandığı öğrenildi.

Bu arada Gürcistanlı futbol severler hazırlık maçı olmasına rağmen maça büyük ilgi gösterdi. Stadın büyük kısmı dolarken seyirciler coşkuyla takımları destekledi.

07.02.2007   

Kaynak : AA