Gönderen Konu: Terim'den tam not !  (Okunma sayısı 663 defa)

Çevrimdışı amett

  • 3. SINIF UYE
  • ***
  • İleti: 3.842
  • Puan 294
    • Profili Görüntüle
    • E-Posta
Terim'den tam not !
« : 08 Ekim 2006, 13:27:33 »
(A) Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Fatih Terim, 2008 Avrupa Şampiyonası eleme maçında Macaristan'ı 1-0 yenmelerinin ardından, "Skordan da oyundan da memnunum. İyi oynayıp kaybedene amorti vermiyorlar" dedi.

Terim, maçtan sonra düzenlenen basın toplantısında bir takım tabuları yıkmaya çalıştığını belirterek, "(Şu futbolcu burada oynar mı, onun yeri şu bölge) gibi söylemlere karşı olduğumu biliyorsunuz, ancak yetenekli oyuncuları bir arada oynatmayı istiyorum. Gökdeniz'in yorulduğunu hissettim. Hüseyin de bir orta saha oyuncusu. Bu değişiklikle pas trafiğini yükseltmeyi düşündüm" dedi.

Futbolcularının çok çalıştığını vurgulayan Terim, konuşmasına şöyle devam etti:

"Herhalde direkten dönen top dışında pozisyon vermediler. Yalnız şunu görüyorum, üzerlerinde o kadar çok baskı var ki, buradan 3 puanlarla geçtiğimiz sürece bu baskı kalkacaktır. 5-6 forvet oyuncusuyla oynuyoruz. Ben, Hamit ve İbrahim'i de hücumcu olarak görüyorum. Bu forvet oyuncularının da defans yapması lazım. Top rakibe geçtiğinde 10 kişi birden defansa geldi. Herkes koşacak."

Macaristan Milli Takımı ile ilgili düşünceleri sorulan Fatih Terim, "Macaristan, çok iyi bir takım. Norveç maçında şanssızdılar. Her zaman ciddi bir rakip. Karşılarında bugün daha çok isteyen, daha organize, disiplinli bir takım vardı" ifadelerini kullandı.

Moldova-Bosna Hersek maçının berabere bittiği ve bu sonucun kendisini daha da rahatlatıp rahatlatmadığı sorusunu ise Terim, "Gelecek çarşamba günü yapılacak Moldova karşılaşması galibiyetle tamamlandığı takdirde çok rahatlayacağız" diye yanıtladı.

Macaristan Milli Takımı Teknik Direktörü Peter Bozsik ise, yaptığı açıklamada, daha önceki basın toplantısında bir golü bulan takımın maçı alacağını söylediğini ve sonucun söylediği gibi gerçekleşktiğini ifade etti.

İyi oynayamadıklarını belirten Bozsik, "Çünkü gücümüzün yüzde 75'ini savunmada harcadık. Genelde iyi bir maç oldu" dedi.