Gönderen Konu: "Kimseden korkmuyoruz"  (Okunma sayısı 1124 defa)

Çevrimdışı LeGeND-MæN

  • 1. SINIF ÜYE
  • *****
  • İleti: 25.719
  • Puan 1937
  • Cinsiyet: Bay
  • Mangal Yürekli Adam
    • Profili Görüntüle
"Kimseden korkmuyoruz"
« : 25 Mayıs 2008, 16:42:52 »
"Kimseden korkmuyoruz"
24.05.2008 16:36
Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, (A) Milli Futbol Takımı'nın yarın Almanya'da Uruguay ile yapacağı özel maçtan önce basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Terim basın toplantısında, "Tüm Avrupa'ya Türkiye'nin adını şimdiye kadar hatırlattık. Şimdiden sonra ise ezberleteceğiz" diye konuştu.

HAZIRLIK MAÇLARI...

Uruguay'ın teknik kapasitesinin yüksek olması ve Portekiz'e benzemesinden dolayı bu takımla hazırlık maçı yapma kararı aldıklarını belirten Terim, Slovakya maçını da kısaca şöyle değerlendirdi: "Slovakya maçı iki ayrı devre olarak düşünülmeli. Özellikle ikinci devre set oyun sonucunu çok beğendim. Hep dikine olmasa bile çok iyi paslaştık. 22 pasa kadar çıkıp pozisyon bulmak çok sevindirici. Ancak defansımız yan toplarda zaafları vardı bunu görmek de iyi oldu bizim için. Bu hataları gidermeye çalışıyoruz. Defanstan hücuma, hücumdan defansa geçiş çok önemli. Bazen savruk kaldık, bunları yok edeceğiz."

Avrupa Şampiyonası'na katılmanın büyük bir başarı olduğunu belirten Fatih Terim, "Avrupa'nın önde gelen takımları bu turnuvada olmayacak. Onların olmadığı bir turnuvada bizim olmamız tabii ki başarı. İnanılmaz bir şölen olacak ve biz de bu şölenin önemli bir parçası olacağız. Tüm Avrupa'ya Türkiye'nin adını şimdiye kadar hatırlattık. Şimdiden sonra ise ezberleteceğiz" ifadelerini kullandı.

KİMSEDEN KORKMUYORUZ

Grupta yer alan takımları oldukça iyi analiz ettiklerini belirten Fatih Terim, her takımda birçok yetenekli isim olduğunu ve buna göre tedbirlerini alacaklarını söyledi. Gruptaki başarılarının tamamen kendilerine bağlı olduğunu ifade eden Terim, "Rakiplerimizin önemli isimleri var ancak bu bizim için önemli değil. Çekindiğiniz bir isim var mı? diye sorarsanız, bu konudaki cevabım kesinlikle 'hayır' olur. Benim tek korkum, kendi futbolcularımın performanslarını tam anlamıyla sahaya yansıtamamaları olur. Sadece bundan korkarım" dedi.

BASIN MENSUPLARI...

Milli Takım'ın hazırlık kampının oldukça verimliği geçtiğini söyleyen Fatih Terim, basın mensuplarıyla oldukça iyi bir konsensus yarattıklarını ifade etti. Bundan sonra da basın mensuplarıyla çok daha sıcak bir ortam yaratacaklarını kaydeden Fatih Terim, "Şimdiye kadar her zaman beraber olduk. Ancak şimdiden sonra araya biraz mesafe koymak zorundayız. Takımda bulunan futbolcuların biraz da olsa yalnız kalmaya ihtiyacı var. Basın mensuplarına antrenman ve faaliyet programlarını sunacağız. Herkesten biraz da olsa anlayış bekliyoruz" diye konuştu.

Terim gurbetçi vatandaşlarımızın milli takıma olan ilgisine değindi, ama sitemkar konuşmaktan geri de kalmadı. "Gurbetçi vatandaşlarımızla da yakından ilgileniyoruz. Bazen ben bile günde 1000 imza atıyor, 1000 fotoğraf çektiriyorum. Tabii ki bu olaylardan şikayetçi değilim" diyen Terim sözlerini şu ifadelerle sürdürdü: "Ancak kimse iyi niyetimizi suistimal etmesin. Bu işi hep berabere başladık hep berabere en güzel şekilde bitireceğiz."

GERGİN ANLAR...

Basın toplantısında kısa süreli de olsa gergin anlar yaşandı. Bir basın mensubunun, kamp dahilinde bazı medya organlarının kayırıldığını ileri sürmesi, Terim'i oldukça sinirlendirdi. "Kimseye böyle bir şey yapmadık yapamayız. Futbolcum namaza giderken, canlı yayın arabasının orada ne işim var! Bunu anlamış değilim. Bazen olayları abartıyoruz. Herkese eşit hakları tanıyoruz ama buna rağmen sorun olduğundan bahsediyorsunuz. Biz teşekkür beklerken, sizden tepki görüyoruz. Bu konuda çok üzüldüm" diyen Terim, daha sonra "Ben Fatih Terim olarak hayatımda kimsenin yanında yer almadım. Almam da. Benim için isimler önemli değil. Bizim konuştuğumuz konulara şaşırıyorum. Benim hiçbir meslektaşım bu konuları konuşmaz. Bizim de böyle bir dezavantajı var. Başka teknik direktörler, kadrolarından bahseder, sistemlerini anlatır. Biz ise nelerden konuşuyoruz. Ben, şu ana kadar sizlere her zaman her türlü imkanı sağlamama rağmen bu tarz bir tepkiyi hak ettiğimi düşünmüyorum." ifadelerini kullandı.

KADRO SALI GÜNÜ AÇIKLANACAK

Fatih Terim, kadroyu 20 + 3 'e salı günü indireceğini hatırlatarak, "Gökhan Gönül Dr. Wolfarth'a bir kez daha kontrol oldu. Onun dışında birçok aşamadan geçti. Geldiğinden daha iyi durumda olduğu kesin. Ancak bileğinde sakatlığın oluşu durumu ciddileştiriyor. Hem sağlık hem fizik olarak iyi olması lazım. Ayağının dışında olan tüm adele gruplarını çalıştırdı, ama daha koşu ve saha idmanı yapmadı. Servet ile beraber sezonun en çok yorulan isimleri. Ama riske atmayacağız. Bağ kopuğu yok, fedakarca oynadığı için ağrısı var. Ağrı tolore edilebilecekse buna evet deriz, ama sakatlığın ilerlemesi durumu varsa bunu göze alamayız. 20 + 3 'ü Salı günü (27 Mayıs) açıklayacağız ama Gökhan'ın koşu antrenmanlarına doktorlar gözetiminde çıkmasını bekliyoruz. Oyuncumuzu bir baskı altında tutmayacağız. Bizim için sporcumuzun fizik ve ruh sağlığı önemli" dedi.

HAMİT'İN DURUMU...

Hamit'in durumu hakkında da bilgiler veren Terim, Uruguay maçında kendisini oynatacağını da söyleyip, "Hamit'in durumu gayet iyi. Yarın da oynatacağım. Sıkı çalışıyor. Dün son kontrol için tekrar Münih'e gitti ve en ufak bir ağrısının kalmadığını söylediler" diye konuştu. Fatih Terim, 23 kişilik kadroya giremeyenlerin kampa kalmalarından yana olduklarını da ifade etti. Terim, "Hep beraber burada olmalarını diliyoruz. Ama kendilerinin bir düşüncesi veya mazereti varsa bir şey diyemeyiz. Buradan ayrılsalar da kalplerinin bizimle olacağını biliyoruz" şeklinde konuştu.

"KOMPLE BİR TAKIM OLACAĞIZ"

Takımdaki inancın sahaya mutlaka yansıyacağını da dile getiren Terim, "Orkestra birçok enstrümandan kuruluyor ama tek ses çıkıyor. Bu orkestradan da tek ses çıkarsa, müzik ziyafeti olursa, arada detoneler olmazsa bu milli takım güzel işler yapar. Bugün sakat oyuncu bile oynamak istiyorsa bu birlik ve beraberliğin göstergesidir. Avrupa Şampiyonası'na İlk defa katılmak önemliydi, bundan sonrası için de çıta yükselecek. Uluslararası alandaki 12 yıl içindeki başarılarımız hep pozitif katkıda bulundu. Avrupa Şampiyonası'nda alınacak sonuçlar önemli. Ülke hedeflerini ve isteklerini ortaya koymuş olacağız" diyerek mesajlar verdi.

KİMLER GİDECEK?

Terim, Slovakya maçında başarılı bir performans gösteren Colin Kazım'ın durumunun gayet iyi olduğunu ve Türkiye'nin gelecekte de bu oyuncudan maksimum düzeyde yararlanacağı söyledi. Mehmet Topal ve Mevlüt Erdinç'in Slovakya maçında da iyi bir performans gösterdiğini belirten Terim "Genç oyuncularımdan çok memnunum. 2010 Dünya Kupası'nın kadrosu şimdiden hazırdır. Ancak öncelikli hedefimiz EURO 2008. Genç oyuncuların yaşadıkları heyecanı da ona veriyorum. İstatistikler size iyi bir yol gösterebilir. 27 yaşın altında hiçbir takım şampiyon olmamış. Ama bu, kadrodaki oyuncuların hepsinin 27 yaşın üstünde olacağı anlamına gelmez. Genel anlamda genç oyuncuların performansından memnunum" ifadelerini kullandı.

Bir basın mensubunun kadrodan hangi oyuncuları çıkaracağını sorması üzerine Fatih Terim "Şu anda kafamda isimler belli. Buraya gelirken de 11'imiz belliydi. Sürpriz sakatlıklar yaşadık ve bu oyuncuların durumları şu anda net değil. Bundan dolayı da son ana kadar isimleri açıklamayacağım" şeklinde konuştu.

TRANSFER SÖYLENTİLERİ...

Son zamanlarda medyada hakkında çıkan transfer haberleri konusunda da açıklamalarda bulunan Fatih Terim, sözlerini şu şekilde noktaladı: "Şu anda görevimin başındayım. Tamamen takımıma ve turnuvaya konsantre olmuş durumdayım. Şu ana kadar hiçbir kulüp ile görüşmedi. Oluşan müthiş sinerjiyi yıkmaya kimsenin hakkı yok. Her şey çok güzel, ben de çok formdayım. Heyecanımdan bir şey kaybetmedim, kaybedemem. İşime konsantre olmuş durumdayım. Eşim Fulya Hanım bile beni aramıyor. Sadece ben onu arıyorum. Biz burada bir aileyiz. Hasan Doğan burada, Levent Kızıl burada. Sanal bir aile ortamı yaratmadık burada. Herkes birbirine sevgi ve saygıyla yaklaşıyor."
tarz yaratmak için Ağır Abi OLma!! Ağır Abi Dediğin Sevdimi Tam Sever Giydiğini herkez Beğenir, Saygısı Sonsuz Sevgisi Ebedi Olur..

DAĞLARINA DARGIMIM YAR...



Çevrimdışı melih123

  • 1. SINIF ÜYE
  • *****
  • İleti: 12.490
  • Puan 2352
  • Cinsiyet: Bay
    • MSN Messenger - steve_melih@hotmail.com
    • Profili Görüntüle
"Kimseden korkmuyoruz"
« Yanıtla #1 : 01 Ağustos 2008, 00:12:37 »
haber için sağol