Gönderen Konu: Terim gündemi yorumladı  (Okunma sayısı 756 defa)

Çevrimdışı YuRY

  • 1. SINIF ÜYE
  • *****
  • İleti: 17.264
  • Puan 1606
  • Cinsiyet: Bay
    • MSN Messenger - Tr_YuRY@hotmail.com
    • Profili Görüntüle
Terim gündemi yorumladı
« : 21 Ekim 2006, 08:30:40 »
Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, Türkiye'nin İtalya ile 15 Kasım'da yapacağı hazırlık maçının kendisi için önemli olduğunu söyledi.

Digitürk Lig TV'de konuk olduğu bir programda konuşan Fatih Terim, İtalyan futbolunun önemli isimlerinden Facchetti'nin anısına yapılacak maçla ilgili olarak, ''Biz hep önemli takımlarla oynamak istedik. İtalya sağolsun kabul etti. Dünya şampiyonu olmasına rağmen önemli bir şey'' dedi. İtalya ile deplasmanda oynayacaklarını vurgulayan Terim, ''Şehir olarak Bergamo düşünüldü. Facchetti'nin doğum yeri olduğu için jest yapılması istendi. İtalya'da, bıraktıktan sonra ilk maçım olacak. Çok hoş bir gece olacak diye düşünüyorum. İtalyanlar her zamanki gibi bize misafirperverliğini gösterecektir'' diye konuştu. Terim, istifa eden Ümit Milli Takım Teknik Direktörü Reha Kapsal'ın yerinin en yakın zamanda doldurulacağını belirterek, şöyle devam etti: ''Diğer taraflarda da boşluklar var, giden arkadaşların yerine alınacaklar var. Bayram sonrasını hedeflemiştik, maçlarımız vardı. Ümit Milli Takım'ın çalışmalarına Tolunay hoca devam ediyor. Bize önemli bir hizmet yapmış bir hocadan sonra da kolay değil, oranın yerine daha dikkatli davranıyoruz.''
''GALATASARAY BUNLARI ATLATACAK GÜÇTEDİR''

Fatih Terim, Galatasaray'ın PSV Eindhoven maçından sonra yaşadığı olayları atlatacağını ifade ederek, ''Galatasaray bu tip tatsız günleri yaşamıştır, bunları atlatacak güçtedir. Şampiyonlar Ligi olmazsa UEFA Kupası'na devam eder, UEFA olmazsa Türkiye'de devam eder. Galatasaray ve Galatasaray gibi takımlar bunu aşacak durumdadır'' dedi. Tecrübeli teknik adam, ''Terim istifa, Zico istifa, şimdi Gerets istifa. Bu bir teknik direktörü, güçlü bir teknik direktörü nasıl etkiler?'' şeklindeki soruyu ise şöyle yanıtladı: ''Yapılan tüm branşlarda baskı altındaki insanların normal performans vermesi beklenemez. Futbolcu olarak, teknik adam olarak, kameraman olarak, herkes için. Vereceğiniz normal bir performans var, bir de baskı altında vereceğiniz performans var. Bende az fark eder, diğerinde daha fazla fark eder ama fark eder. Baskı altına alınan insanlar, otomatikman negatif düşüncelere yönelecektir. Negatif düşünceler de en azında pozitif düşüncenin yerini alacağı için o rahat ortamda olamazsınız. O yüzden baskı altında o işi yapmak hiç kolay değildir. Türkiye'de teknik direktöre tanınan sürenin uzaması konusunda umutsuzum'' Atatürk Olimpiyat Stadı'nda futbol oynamanın kolay olmadığını da belirten Terim, ''Atatürk Olimpiyat Stadı'nı yapandan Allah razı olsun. Çok güzel, ama bu kadar rüzgarı, soğuğu alan, yolu rahat gidilemeyen, seyircinin bu kadar diyalog kuramadığı, oyuncunun bu atmosferden 'Saha biter mi?' psikolojisini taşığıdı bir ortam da kolay değil futbol oynamak'' şeklinde konuştu.

''HAKAN, BIRAKMA KONUSUNDA BANA BİR ŞEY SÖYLEMEDİ''

Fatih Terim, Hakan Şükür'ün milli takımı bırakma konusunda kendisine bir şey söylemediğini söyledi. Terim, ''Hakan'ın milli takımı bırakması gündeme geldi, basın toplantısında bir soru işaretiyle gitti. Size bu konuda danıştı mı? 'Ben milli takımı bırakmak istiyorum' şeklinde gelseydi cevabınız ne olurdu?'' şeklindeki soruya karşılık, ''Ben böyle bir şey duymadım, bana hiç böyle bir şey ile gelmedi. Ne maçtan sonra, ne de geçen süre içerisinde. Benim haberim yok. 'Ben bırakmak istiyorum' şeklinde bir şey duymadım. Maçtan sonra ben de okuyorum 'bıraktı' diye yazan bile var. Ona soruyorsunuz hiç böyle bir şey yok'' dedi.