Gönderen Konu: Sergen Yalçın yeniden Milli Takım'a  (Okunma sayısı 789 defa)

Çevrimdışı amett

  • 3. SINIF UYE
  • ***
  • İleti: 3.842
  • Puan 294
    • Profili Görüntüle
    • E-Posta
Sergen Yalçın yeniden Milli Takım'a
« : 05 Ekim 2006, 18:55:15 »
Türkiye Futsal Milli Takım Teknik Direktörü Ömer Kaner, Futbol Federasyonu'nun Beylerbeyi Tesisleri'nde DHA'nın sorularını yanıtladı. Kaner, geçmiş dönemlerdeki salon futbolunun dışında çok iyi organize bir oluşum içerisine girdiklerini belirterek, "Futsal Avrupa'da ve Dünya'da çok yaygın. Futsal ilk dönemlerde Brezilya'da. Daha sonra Avrupa'ya yayıldı. Avrupa şampiyonaları ve Dünya kupalarının yanı sıra, kupa galipleri kupasını da organize ediyorlar. Genç kabiliyetli futbolcularımızı futbola hazırlamak için çalışmalara başladık. Futsal ile futbol ağabey kardeş ilişkisi içerisinde. Futsal dendiğinde dar alanda kısa sahada oynanan bir oyun düşünüyorsunuz. Bu oyun, genç futbolcuların topla daha çok buluşması, reaksiyonlarının gelişmesi, tekniklerinin gelişmesi açısından çok önemli. Baktığınızda Ronaldo, Rivaldo ve Robinho gibi yıldızlar futsaldan yetişmişlerdir. Bunlara Zidane ve Zico'yu da ekleyebiliriz. Fenerbahçe Teknik Direktörü Zico da tam bir futsal hayranı" diye konuştu.

Kaner ayrıca, "UEFA'nın futbol başkanı ve maçların genel sekreteri ile birlikte tüm Süper Lig ve Lig A takımlarına Futsal organizasyonlarını anlattık. Kendilerini bilgilendirdik. İki gün önce bizim de katılacağımız Avrupa Futsal Şampiyonası kura çekimine katıldım. Orada da yetkililer bizi çok iyi karşıladı ve bu organizasyon içinde yer almamızı bizden daha fazla istediklerini söylediler" dedi. Turnuva kuralları ile ilgili bilgi veren teknik adam, "İlk ön eleme turunda 12 takım mücadele edecek. Üç ayrı ülkede 4'lü gruplar halinde oynanacak maçlar. Bu üç ülke Finlandiya, Romanya ve Malta. Bu 12 takımdan gruplardan birinci çıkanlar ve en iyi iki ikinci, bir sonraki elite turuna katılacak. Biz de Finlandiya'da maçlarımızı oynayacağız. Rakiplerimiz ise Ermenistan, Arnavutluk ve Finlandiya. Eğer bu gruptan çıkarsak, İtalya'daki turnuvanın diğer ayağına katılacağız ve burada bizi daha zorlu rakipler bekleyecek. Ama ilk sene olması nedeniyle böyle bir turnuvaya katılacak olmak bile güzel" ifadelerini kullandı.

SERGEN YALÇIN YENİDEN MİLLİ TAKIM'A!

Türkiye Futsal Milli Takım Antrenörü Ömer Kaner, Türk futbolunun yaşayan efsanelerinden Sergen Yalçın için Futsal Milli Takımı'nın kapılarının kendisi için açık olduğunu söyledi. Kaner, milli takım kadrosu için "Süper Lig ve Lig A takımlarımızdan haber bekliyoruz. Zaten ülkemizde Üniversitelerarası Futsal Turnuvası yapılıyordu. Oradaki futbolculardan da faydalanacağız. Bu sene sözleşme imzalamayan, bu sene futbolu bırakan ya da yeni bırakmış oyuncular gibi geniş bir yelpazemiz var. Sergen Yalçın gibi bir oyuncuyu kim kullanmak istemez. Kapımız her zaman açık. Kısa zaman içinde kendisiyle görüşeceğim. Üç aylık bir zamanımız var" ifadelerini kullandı