Gönderen Konu: Norveç'e Emre damgası!  (Okunma sayısı 660 defa)

Çevrimdışı Hamza

  • Osc Kurucu
  • 1. SINIF ÜYE
  • ********
  • İleti: 161.428
  • Puan 13008
  • Cinsiyet: Bay
  • Dünyanın En Çok Mesaj Gönderen Üyesi :))
    • Profili Görüntüle
    • Hosting
Norveç'e Emre damgası!
« : 18 Kasım 2007, 21:51:38 »
Norveç'e Emre damgası!

Türkiye'nin Norveç'i 2-1 mağlup etmesi, 2008 Avrupa Şampiyonluğu'na gitmeye garanti gözüyle bakan Norveç milli takımında ve Norveç halkında derin üzüntü ve şaşkınlık yarattı. Emre ve Nihat'a övgüler yağdıran Norveç medyası, yenilgiden, kaleci Optal, Carew ve Tettey'i sorumlu tuttu.

Gazeteler ayrıca Carew'in artık futbol oynayamayacak kadar kötü olduğunu yazdı. Carew futbol hayatındaki en önemli yenilgiyi aldıklarını, hiç bu kadar şaşkınlık ve üzüntü geçirmediğini söylerken, teknik direktör Hareide, "Sanki ringde boks yapan bir boksör gibiydim. Emre ve Nihat'ın golleri ile rakibim beni iplere serdi" dedi.

VG Gazetesi, "Türklerle iki maç, 4 gol ve üç kaleci hatası" manşetiyle verdiği yazıda "Ancak dün gece, en güzel oynayanlar, en teknik oynayanlar, maçı yönlendiren Türklerdi. Galibiyet onların hakkıydı. Küçüçük Emre, orta sahada 25 metreden Norveç'i yıkan, dağıtan golü attı. Emre'nin belki de sadece Norveç'te değil dünyada rakibi yok. Yoluna çıkan herkesi aşmasını bildi, topu istediği gibi oynadı, oynattı, O istediğini yaptı. Kısacası herkesten iyiydi ve oynadıkça açıldı.

Norveç, futbol tarihinde Türkler kadar kibar, güzel futbol oynayamadı. Türkler kendilerinden emin sahaya çıktılar, emin vaziyette sahadan ayrıldılar" cümlelerini kullandı. Gazete, Emre ve Nihat'a sayfalarca övgü yağdırdı. Gazetede iki sayfaya, "Türkiye, Türkiye, Türkiye" kelimeleri ile Türk derneğindeki sevinç resmi yer aldı. Aften Posten gazetesi, Norveç'in kopmaya hazır ip kadar ince şansı kaldığını, Bosna'nın Türkiye'den puan almasını beklemekten başka şans kalmadığını yazdı.

Gazetede, Kaleci Opdal'ın "tüm hata bende" sözlerine yer verildi. Gazetede ayrıca Hareide'nin "Hayatımın en büyük düşüşünü yaşadım. Oyuncu değişikliklerini geç yaptım" sözleri yer aldı. Dagbladet gazetesinde, Norveçli teknik adam ve futbolcuların, "Hiç bu kadar düşmemiştik", "Ben kendimi ipe gönderilmiş hissettim", "Şaşkınlığın ve üzüntünün ölçüsü olsaydı, biz o ölçü aletini patlatmıştık" gibi sözleri yer aldı. Gazete ayrıca, Carew'in, "Perişan olduk, yıkıldık" sözlerine de yer verdi. Gazetede, Carew'in, Volkan'a kafa vurmak isterken resmi yer aldı. Resmin altında, "Türkler iyi oynayınca Carew'in sinirleri bozuldu, hıncını Volkan'dan almak istedi" sözleri yer aldı.