Gönderen Konu: Milliler provada!  (Okunma sayısı 606 defa)

Çevrimdışı Nightmare

  • 1. SINIF ÜYE
  • *****
  • İleti: 12.725
  • Puan 2709
  • Cinsiyet: Bay
    • Profili Görüntüle
Milliler provada!
« : 07 Şubat 2007, 18:46:56 »
Milliler provada!
Avrupa Şampiyonası finallerine hazırlanan Milli Takımımız Gürcistan ile özel maçta karşı karşıya geliyor.

Tiflis'teki Boris Paichadze Stadı'nda, TSİ 19.00'da başlayacak karşılaşmayı Letonyalı hakem Roman Lajuks yönetecek. Lajuks'un yardımcılıklarını Sergejs Braga ve Janis Pukijans yapacak. Karşılaşma Show TV'den naklen yayınlanacak.

Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, Türkiye'nin 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası (C) Grubu'nda, mart ayında Yunanistan ve Norveç ile yapacağı maçlar öncesi Gürcistan ile yapılacak hazırlık maçında oyuncuların son durumunu görecek.

(A) Milli Takım'da sakatlıkları bulunan Serhat Akın, Gökhan Zan ve Emre Belözoğlu kadrodan çıkartılırken, Fenerbahçe'den Can Arat aday kadroya dahil edildi. Öte yandan, sakatlıkları nedeniyle Yıldıray Baştürk, Hakan Şükür, Nihat Kahveci, Caner Erkin ve Rüştü Reçber de Gürcistan maçının aday kadrosuna çağrılmadı. Öte yandan uzun süren aranın ardından tecrübeli futbolcumuz Tugay Kerimoğlu'da Gürcistan maçı ile birlikte yeniden Milli heyecan yaşayacak.

Muhtemel 11'ler:

Gürcistan:
Lomaia
Shashiashvili
Salukvadze
Z.Khizanishvili
Kandelaki
Mujiri
Tskitishvili
Menteshashvili
Kvirkvelia
Zuradzi
Demetradze

Türkiye:
Volkan
Hamit
Aydın
Servet
İbrahim Üzülmez
Tugay
Sabri
Mehmet Aurelio
Tuncay
Arda
Halil

Stat: Boris Paichadze Stadı
Saat: 19.00
Yayın: Roman Lajuks
Hakem: Show TV

Rekor Terim'e geçiyor

(A) Milli Futbol Takımı'nın bugün deplasmanda Gürcistan ile yapacağı özel maç, Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim için çok özel bir anlam ifade ediyor. Tiflis'deki maçta ay-yıldızlı ekibin başında 55. kez sahaya çıkacak olan Fatih Terim, Coşkun Özarı'ya ait 21 yıllık (A) Milli Takım'ın başında en çok sahaya çıkan teknik adam rekorunu eline geçirecek.

431. maça çıkıyoruz

Milli Futbol Takımı, Gürcistan ile bugün deplasmanda yapacağı özel maçla birlikte, 431. karşılaşmasına çıkacak.

Türk Milli Takımı, 84 yıllık tarihinde, geride kalan 430 maçta, 149 galibiyet, 101 beraberlik alırken, 180 kez de rakiplerine yenildi. Ay-yıldızlı ekip, bu maçlarda toplam 548 gol atarken, kalesinde 670 gol gördü. Milliler, son oynadıkları karşılaşmada, 15 Kasım 2006'da, Bergamo kentinde son dünya şampiyonu İtalya ile 1-1 berabere kalmıştı.

Bileğimiz bükülmüyor

Özel maçta bugün Tiflis'te Gürcistan ile karşılaşacak olan (A) Milli Futbol Takımı, son dönemde rakiplerine kolay kolay boyun eğmiyor. Fatih Terim yönetimindeki milliler, oynadıkları son 14 maçın sadece 1'ini yitirdi. Ay-yıldızlılar resmi ve özel son 14 maçın 7'sini kazanırken, 6'sında berabere kaldı, bu süre içinde sadece Makedonya'ya mağlup oldu. Türk Milli Takımı, son 5 maçında da yenilmedi.

Şubat ayı ters geliyor

Avrupa Şampiyonası finallerine hazırlanan ve Gürcistan ile özel bir maç yapacak (A) Milli Futbol Takımı, şubat ayı içindeki 20 maçta, 8 yenilgi, 4 galibiyet ve 8 beraberlik elde etti. Ay-yıldızlılar, bu ay içinde bundan önce yaptığı 4 resmi ve 16 özel karşılaşmada, 17 gol atarken, 24 golü de ağlarında gördü. Türkiye, 1967 yılına kadar şubat ayı içerisinde hiç maç yapmazken, bu tarihten sonraki mücadelelerde 17 rakiple karşı karşıya geldi. (A) Milliler, 14 Avrupa, 1'er kez de Asya, Afrika ve Güney Amerika Kıtası'ndan ülkelerle karşılaştı.


07.02.2007   

Kaynak : SuperSpor ve Ajanslar