Gönderen Konu: HAKAN ŞÜKÜR GERGİNLİĞİ !..  (Okunma sayısı 724 defa)

Çevrimdışı amett

  • 3. SINIF UYE
  • ***
  • İleti: 3.842
  • Puan 294
    • Profili Görüntüle
    • E-Posta
HAKAN ŞÜKÜR GERGİNLİĞİ !..
« : 03 Ekim 2006, 16:09:59 »
Macaristan ile oynayacağımız 2008 Avrupa Şampiyonası Eleme Grubu maçı öncesi basın toplantısı düzenleyen Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim, "Kazanmaktan başka bir amacımız yok" dedi.. Toplantıda Hakan Şükür hakkında sorulan bir soru ise ortamın gerilmesine neden oldu..


Polat Renaissance Otel'de basın toplantısı yapan Fatih Terim, Türkiye'nin bu maçta favori olmak zorunda olduğunu vurgulayarak, ''Favori olmak zorundayız, o konumdayız, kazanmaktan başka da bir amacımız yok'' dedi.

Macaristan maçını seyircili oynayacaklarını hatırlatan Terim, ''Macaristan maçının seyircili olması bize iyi gelecektir. Çünkü Malta maçında seyircisiz ortamı yaşayan arkadaşlarımız bunun çok sağlıklı olmadığını biliyor. Kolay geçmeyecek ama Türkiye kazanacak güçtedir. Seyirci bizim için çok önemli bir faktör. Türk takımlarının yanında seyirci olduğu zaman mükemmel bir avantaj oluyor'' diye konuştu.

Macaristan'ın eski günlerini arayan bir ülke olduğunu kaydeden Terim, şöyle devam etti:
''Norveç Macaristan'ı yendi ama şans onların yanındaydı. Macaristan eski günlerini arayıp, bulmak, eski Macar ekolüne kavuşmak istiyor. İlk maçı kaybettiler, ancak hiçbir zaman kolay olmayacak. Moldova ile seyircisiz oynayacağız. Moldova'yı Yunanistan son 15 dakikada ölü topla açabildi. O ana kadar sahanın iyisi Moldova'ydı. Norveç kendi evinde 78-79. dakikadan sonra çözebildi. Bizim de Moldova ile yaptığımız maçlar çok kolay geçmemiştir. Kayıp yaşamadan cezamızı bitirmek istiyoruz.''

-HAKAN ŞÜKÜR SORUSU ORTAMI GERDİ-
Basın toplantısında bir gazetecinin Hakan Şükür ile ilgili sorusu gerginlik yarattı.
Toplantıda bir gazetecinin, ''Hakan Şükür şu anda hep eleştirilen bir forvet. Hakan'ı formsuz döneminde seçerken neyi göz önünde bulundurdunuz? Milli takıma girmesi için Ersen'in daha ne yapması gerekiyor?'' şeklindeki sorusuna tepki gösteren Terim, ''Çok enteresan, siz nereden bu tarz soru sorma hakkını kendinizde buluyorsunuz? Çok kibar değil sorunuz. Ben de senin tarzında cevap vereyim. Milli takım hocasına öyle soru sorulmaz. Amigo gibi soru sorma hakkına sahip misiniz?'' dedi.

Terim, bu soruyu şöyle yanıtladı:
''Adnan Polat'ın Hakan için ''Milli takımda oynar, oynamaz'' dediğini duymadım. Ayrıca Adnan Polat teknik bir adam değil, Adnan Polat'ın ne dediği sizi ilgilendirir, beni ilgilendirmez. Alacağım oyuncular da beni ilgilendirir, siz sahada gördükten sonra, ancak eleştirme hakkına sahipsiniz. Hakan Şükür size cevap verebilecektir, ben avukatı değilim. Hakan Şükür'ün kariyeri size o cevabı vermeli. Ben milli takımda Hakan'ı hiç formsuz görmedim. İnandığım için alıyorum. Size kalırsam hiç almamam lazım.
Ersen'e gelince. Ersen'i ben Çek Cumhuriyeti ve Azerbaycan maçlarında aldım. Orada yazılanlarla burada söylenenler arasında çok fark var. Bunu da yapan sizsiniz. Ersen de bizim geniş havuzumuzda vardır. Hakan benim tarafımdan inanılan bir adamdır. Formsuz olduğunu düşünmüyorum, gol atmadığı zaman Hakan çok şey yaptığı için herkes ondan gol beklediğinden eleştiriliyor. Hakan Şükür, Avrupa'da hiç kimsenin atmadığı golleri atmış. Ersen devam etsin, gol atmaya, iyi oynamaya. Daha önceki bir toplantıda (Bugüne kadar ben seçtim bundan sonra bazı oyuncular kendilerini bize seçtirecekler) dedim. Nihat'ı, Fatih'i almasam, 'niye almadın' diye eleştireceksiniz.''

Fatih Terim, kalede bir sıkıntı yaşanmayacağını belirterek, ''Bursaspor maçında Volkan'ı çok formda gördüm. Yediği gol dışında çıkardığı toplar her kalecinin çıkaracağı toplar değil. Ayrıca Ankaragücü'nde Serkan, Bursaspor'da Ömer gibi kalecilerimiz var, kalede sorun olmaz'' dedi.

-''LİGDEKİ KÖTÜ FUTBOLDAN ÜRKMÜYORUM''-
Fatih Terim, ligde oynanan kötü futbolun kendisini endişelendirmediğini ifade ederek, ''Liglerdeki kötü futboldan ürkmüyorum. Çok değişik oynayacağımızdan, iyi oynayacağımızdan eminim'' dedi.

Sakat olan oyuncular, formsuz olanlar ve oynamayan oyuncular bulunduğunu kaydeden Terim, şunları söyledi:
''Milli takımın havası başkadır. Bahane üretmeksizin her türlü dezavantaja rağmen kazanmayı başarmalıyız. Futbolcular ligdeki kötü sonuçları unutup, milli takıma kolay adapte olacaklardır. Ben de isterim herkes buraya neşeli gelsin, şen gelsin ama hayat hep böyle istediğiniz gibi olmuyor. Bazen sıkıntılı oluyor. O sıkıntıları da gidermek bizlerin görevi.''


Çevrimdışı YuRY

  • 1. SINIF ÜYE
  • *****
  • İleti: 17.264
  • Puan 1606
  • Cinsiyet: Bay
    • MSN Messenger - Tr_YuRY@hotmail.com
    • Profili Görüntüle
Ynt: HAKAN ŞÜKÜR GERGİNLİĞİ !..
« Yanıtla #1 : 03 Ekim 2006, 16:11:05 »
bilgi
için saol kardeş