Gönderen Konu: Fatih Terim gururlu  (Okunma sayısı 713 defa)

Çevrimdışı YuRY

  • 1. SINIF ÜYE
  • *****
  • İleti: 17.264
  • Puan 1606
  • Cinsiyet: Bay
    • MSN Messenger - Tr_YuRY@hotmail.com
    • Profili Görüntüle
Fatih Terim gururlu
« : 18 Kasım 2006, 07:11:40 »
Fatih Terim gururlu

A Milli Takım Teknik Direktörü, son Dünya Şampiyonu İtalya karşısında öğrencilerinin performansını yere göğe sığdıramadı.

A Milli Takım Teknik Direktörü, son Dünya Şampiyonu İtalya karşısında öğrencilerinin performansını yere göğe sığdıramadı, "Hepiniz harikasınız. Böyle oynadığımızda, önümüzde kimse duramaz" ifadesini kullandı.
İtalya ile oynanan özel maçta, ay - yıldızlı oyuncuların güçlü rakipleri karşısında ortaya koyduğu başarılı performans, Teknik Direktör Fatih Terim'i bir hayli mutlu bıraktı.

Maçtan sonra soyunma odasında oyuncularını tek tek tebrik eden tecrübeli teknik adamın, "Böyle oynadığımızda yenemeyeceğiniz takım yok. Hepinizle gurur duyuyorum. Harikasınız. Bundan sonra daha çok çalışıp, daha da iyi olacağız" dediği öğrenildi.

Fatih Terim'in daha sonra oynadığı futbolla İtalyanları kendisine hayran bırakan Arda Turan'ı özel olarak tebrik ettiği bildirildi. Milli Takım'ın hocasının, "Böyle oynamaya devam ettiğin sürece bu forma senin" diyerek genç yıldızı motive ettiği kaydedildi. Uzun süre forma giyemeyen Emre Belözoğlu'nun da ortaya koyduğu mücadeleden son derece memnun kalan Terim, Yunanistan maçıyla birlikte cezası sona erecek olan yıldız futbolcuyu Norveç karşılaşmasında takıma yeniden monte edecek. Bu arada maçın ardından Bergamo'dan özel uçakla hareketle yola çıkan milliler sabaha karşı İstanbul'a ulaştı.

'Komik yanlışlar gecesi'

Çizme basını, Türkiye maçında takımlarının sergiledikleri performansı beğenmedi.

İtalya'da yazılı basının grevi nedeniyle sadece 3 gazetede maçla ilgili değerlendirme yer aldı.

Il Giornale, "Dünya şampiyonluğu şenliksiz sona erdi" başlığıyla duyurduğu mücadele için "Kaleci Volkan'ın komik hatasınından kaynaklanan ilk golü, Materazzi'nin kendi kalesine attığı gol izledi. Bergamo'daki dostluk maçında Gökmavilililer isteksiz bir oyun sergilediler. Milli takımda kendilerine yer açmak isteyen oyuncular dahi, kart basıp mesaiyi tamamlamakla yetindiler" yorumunu yaptı.

La Nazione gazetesi de, "Komik yanlışlıklar gecesinde İtalya'dan beraberlik" diye başlık attı. Libero gazetesi ise maçı, "Di Natale gol attı, Materazzi de sevinci kursakta bıraktı" başlığıyla özetledi.

Jest duygulandırdı

Bu arada iki ay önce yaşamını yitiren Giacinto Facchetti için ay-yıldızlı ekibimizin açtığı pankart İtalyanları duygulandırırken, oyuncularımızın taktir ve sevgi topladıklarına işaret edildi. Il Giornale, "Terim maçı kazanmak için elinden geleni yaptı" derken, La Nazione de, "İki taraf da kayda değer pozisyon yaratamadı" diye yazdı.