Gönderen Konu: "Cesuruz, korkmuyoruz"  (Okunma sayısı 844 defa)

Çevrimdışı schoot9

  • 2. SINIF UYE
  • ****
  • İleti: 5.356
  • Puan 4609
  • Cinsiyet: Bay
    • Profili Görüntüle
"Cesuruz, korkmuyoruz"
« : 23 Haziran 2008, 22:07:20 »
İsviçre ve Avusturya'nın ortaklaşa düzenlediği 13. Avrupa Futbol Şampiyonası'nda Milli Takımımız, Almanya ile 25 Haziran çarşamba günü tarihi bir maça çıkacak.

Bu tarihi sınav öncesi Milli Takım futbolcuları Semih Şentürk ve Gökhan Zan basın mensuplarının sorunlarını yanıtladı. Almanya karşısında savunma kurgusunda kritik bir rol üstlenecek olan Gökhan Zan "Cesuruz, korkmuyoruz" dedi.

HER FUTBOLCU 11'DE BAŞLAMAK İSTER
Hırvatistan maçının kahramanlarından olan Semih Şentürk, "Almanya maçı çok zor geçecek. Almaya iyi bir takım, biz de iyi bir takımız. İnşallah hocamızın verdiği taktikler doğrultusunda bu maçı da kazanmayı bileceğiz. İlk 11'de oynadığım zamanlarda da gol attım ama sonradan girdiğim önemli maçlarda kritik goller attığım için daha başarılı olduğumu söylüyorlar. Her futbolcu 11' de başlamak ister ve böyle hazırlanıyorum. Tabi bu hocamızıın kararı, elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağım. Çek maçının ilk yarısında takım olarak kötüydük ve bende kötüydüm, hocamız ikinci yarının başında beni kenara aldı. Ben hep aynı mücadeleyi göstermeye çalışıyorum." dedi.

"ALMANYA BİZİ EKSTRA MOTİVE EDİYOR"
Almanya maçının oldukça zor geçeceğini ve bunun bilincide olduklarını söyleyen Semih Şentürk "Portekiz ile oynadığmız maçta onlar favoriydi ve onlar kazandı. Türkiye'nin adını yarı finale yazdırmak bizi mutlu etti, Almanya'nın favori gösterilmesi bizi ekstra motive ediyor. Hiç bir futbolcu arkadaşım Almanya'dan korkmuyor. Sahada olmak, yedek kulübesinden daha zor. Tabiki sakatlıkların olması bizim için üzücü ama kalan oyuncular gereken mücadeleyi gösterecektir. Tabii bu hocamızın kendi düşüncesi, oyuncuları nerede oynatacağını kendisi bilir. Şu ana kadar konuşulan bir şey olmadı. Almanya iyi bir takım, Bayer Münih'te oynayan beş oyuncuları var." ifadelerini kullandı.

"ELENDİK DEDİM AMA..."
Hırvatistan maçı hakkında görüşlerini dile getiren Semih Şentürk " Samimi olmak gerekirse, 119. dakikada golü yediğimiz zaman maçın bittiğini ve elendiğimizi düşündüm. Ama santra yaptıktan ve hocamızın ileriye oyanyın talimatını gördükten sonra her şeyin olacağına inandım. Bu tamamen Allah'ın takdiri, top önüme düştüğünde Tanrısal bir güçle vurdum ve gol oldu. Finalde İspanya'yı rakibimiz olmasını isterim." dedi.

"EN İYİ FATİH TERİM"
Fatih Terim'in inanılmaz bir taktisyen olduğunu ifade eden Semih Şentürk "Fatih Hocamız, 23 oyuncuyla da aynı şekilde futbol dışında da ilgileniyor. O'nun verdiği moralle, çok iyi işler yapabiliyorsunuz. Her zaman yanıma gelir ve kendin gibi oyna, sen yetenekli bir oyuncusun, her zaman arkandayım sözleri beni motive etmiştir. Hem taktik ve hem motive etmesi yönünden benim çalıştığım en iyi hoca diyebilirim." dedi.

"ALMANYA MAÇINDA DAHA RAHAT OLACAĞIZ"
Hırvatistan'ı yenerek EURO 2008'de yarı finale kalmalarının inanılmaz bir mutluluk olduğunu belirten Semih Şentürk "Şu an yarı finale çıkmak ve ülkemizi burada temsil etmek hepimizi gururlandırdı. Yurt içinde ve yurt dışında yaşayan Türkleri sevindirmek bizi gururlandırıyor. Malzemecisinden masörüne herkes mutlu, hepimiz başarının farkındayız. Yarı final oynamak, 2000'deki çeyrek finalden sonra hepimizi rahatlattı. Almanya maçında daha rahat oynayacağız, güvenimiz yerine geldi. Almanya'nın da bizden korktuğunu düşünüyorum, sonuçta tek maç ve kazanan finale gidecek." dedi.

"CESURUZ, KORKMUYORUZ"
Almanya maçında savunma kurgusunda büyük bir rol üstlenecek olan Gökhan Zan ise "Bildiğiniz gibi elemelerden bu yana çok zor bir gruptan çıktık. Çok üst düzey takımlar arasına girdik, ilk hedefimiz gruptan çıkabilmekti, bunu başardık. Ama yalnızca bu başarıyla yetinmemeliyiz. Almanya çok üst düzey bir takım, rakibe saygımız var ama biz de sakatı ve cezalısıyla sahaya 11 kişi çıkacağız. Cesuruz ve maçı bekliyoruz, kimseden korkumuz yok. İnşallah bu coşkuyu sürdürmek istiyoruz, tüm arkadaşlarımızın elinden gelenin en iyisini yapacağını düşünüyorum." şeklinde konuştu.

"BİZİM NE YAPACAĞIMIZ ÖNEMLİ"
Almanya'nın favori gösterilmesinin oldukça normal olduğunu ancak bu olayın kendilerini motive ettiğini belirten Gökhan Zan "Almanya'nın favori gösterilmesi çok normal, her organizasyonda başarılar elde ediyorlar. Ama onların favori göterilmesi bizi motive ediyor. Onlardan çok bizim ne yapacağımız önemli. İyi konsantre olduğumuz zaman başarılı oluruz. Her maçta son dakikaya kadar elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.

"FİNALE KALIRSAK 11 KİŞİYİ BULAMAYIZ"
Milli futbolcumuz Hamih Altıntop'un Almanya maçına ekstra bir motive ile hazırlandığını dile getiren Gökhan Zan "Hamit arkadaşımız çok büyük bir kulüpte oynuyor ve bu maçı heyecanla bekliyor diye düşünüyorum. Sanıyorum 13 kişi kaldık, herhalde bu turu da geçersek sahaya çıkacak 11 kişi bulamayacağız. Oynayan ya da oynamayan hepimiz bu maça hazırız, hocamız kime görev verirse o Ay-Yıldızlı forma altında herkes üzerine düşeni yapacaktır." dedi.

"BU BAŞARI YETERLİ DEĞİL"
EURO 2008'de olmalarının büyük bir başarı olduğunu ifade eden Gökhan Zan "Türk Milleti'ni böyle sevince boğmak bizim için onur verici. İki yıl gibi kısa bir süre içinde bu genç ekibin buralara gelmesi büyük başarı. Ama bu başarı yeterli olmamalı. Üzerimizde bir stres vardı ve bu stresi artık attık. Bu rahatlığın bize olumlu bir şekilde yansıyacağını düşünüyorum. Formamıza yarı finalde layık olacağız, bu sevinci halkımıza yaşattığmız için çok mutluyuz." şeklinde konuştu.



Çevrimdışı melih123

  • 1. SINIF ÜYE
  • *****
  • İleti: 12.490
  • Puan 2352
  • Cinsiyet: Bay
    • MSN Messenger - steve_melih@hotmail.com
    • Profili Görüntüle
"Cesuruz, korkmuyoruz"
« Yanıtla #1 : 01 Ağustos 2008, 00:10:03 »
haber için sağol