Gönderen Konu: Avcı sitem etti  (Okunma sayısı 699 defa)

Çevrimdışı m3t3d1nh0

  • 1. SINIF ÜYE
  • *****
  • İleti: 15.446
  • Puan 9028
  • Cinsiyet: Bay
  • olm kişisel mesajdan sanane
    • MSN Messenger - m3t3_d1nh0@windowslive.com
    • Profili Görüntüle
Avcı sitem etti
« : 02 Ekim 2006, 13:49:53 »
U-17 Milli Takımı’nı Avrupa şampiyonu ve dünya dördüncüsü yaparak göğsümüzü kabartan Abdullah Avcı, Ay-Yıldızlı takımla elde ettiği başarının karşılığını alamadığını söyledi.

Milli Takım’larda görev almayıp sürpriz bir şekilde İstanbul Büyükşehir Belediyespor’un başına geçen Abdullah Avcı, Zaman’a çarpıcı açıklamalarda bulundu. Yardımcısı Arif Erdem’le birlikte Lig A’da oldukça genç bir kadro ile Süper Lig’e emin adımlarla yürüyen Avcı, İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile anlaşmasını şu ifadelerle açıkladı: “Ben 8 yıldır bir yerlere tırnaklarımı kazıyarak geldim. Bunun sonucunda Milli Takım’larda bir sıçrama bekledim. Maalesef bu gerçekleşmedi. Talep edilen bir antrenör olduğum için ben de profesyonel anlamda bir yarışma içine girdim. Buraya gelmeden önce 6 tane Süper Lig takımından teklif aldım. Ancak Süper Lig’de 3-4 maç yenildiğin zaman hoca kıyımı oluyor. Açıkçası, 8 senede kazandığım kredimi 3 maçta kaybetmek istemedim.”

Milli Takım rüyasının ileride takrar canlanacağını kararlı bir şekilde vurgulayan Avcı, “Ben 1923’ten bu yana Genç Milli Takımlar tarihinin en büyük başarısını yakalamışım. Her insan duygusu kurum içinde bir sıçrama bekler. Bu çok doğaldır. Bana bu sıçramayı G.Saraylı, F.Bahçeli ve Beşiktaşlı eski bir futbolcu olsaydım daha çabuk yaptırırlardı.” dedi. Türkiye’de en beğendiği teknik direktörün kendisini bu mesleğe taşıyan insanın Ziya Doğan olduğunu ifade eden deneyimli teknik adam, Gerets’in Trabzon maçında Ferhat’ı oyundan almasına çok üzüldüğünü anlattı. Gerets’in, Ferhat’ı oyundan almakla genç futbolcuyu suçlu gösterdiğini dile getiren Avcı, “Peki aynı maçta Ayhan’ın kademeye gelmeyişi niye yazılıp çizilmedi? Genç bir oyuncuyu kaybetmek bu kadar kolay olmamalı.” diye konuştu.

“Çok iyi yerli teknik adamlarımızın olduğu gibi bu işin suyunu çıkaran antrenörlerimz de var.” diyen başarılı teknik adam, İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile 2 yıllık sözleşme imzaladığını ve amaçlarının takımı Süper Lig’e çıkmak olduğunu kaydetti. Avcı, “Hedefinizde üç büyükleri çalıştırmak var mı?” sorumuza ise şu cevabı verdi: “Bizi oralara getirmezler. Çünkü hem o kulüplerde futbol oynamadık hem de onlar tercihlerini yabancı hocadan yana kullanıyorlar.”